Ammattimaiset CV-pohjat

Hyödynnä ammattimaisia CV-pohjiamme ja erotu eduksesi hakuprosessissa. Lataa maksutta, hae työtä itsevarmasti ja tule valituksi entistä nopeammin.

Ammattimaisen CV-pohjan ominaisuudet

Ammattimainen CV-pohja tarjoaa mahdollisuuden esittäytyä visuaalisesti houkuttelevalla tavalla. Pohja toimii parhaiten liiketoiminnan tehtävissä, ja se tunnetaan muun muassa seuraavista piirteistä:

 • pidättyvä muotoilu
 • tummat, neutraalit värit
 • musta teksti valkoisella taustalla
 • ei kuvakkeita, kaavioita tai muita graafisia elementtejä
 • erittäin selkeä ja jäsennelty
 • helposti luettavat fontit

Lisäksi ammattimaisessa CV:ssä tiedot jaetaan usein kahteen palstaan. Pääpalstaan sijoitetaan tärkeimmät osiot, kuten profiili, työkokemus ja koulutus, kun taas sivupalstalla mainitaan henkilökohtaiset tiedot, taidot ja puhutut kielet.

Milloin kannattaa käyttää ammattimaista CV:tä?

Onko yrityksen pukeutumiskoodina business casual? Haetko töitä perinteisiltä aloilta, kuten rahoitusalalta, oikeustieteestä tai johtotehtävistä? Ne ovat merkki siitä, että CV:si tulisi näyttää ammattimaiselta. Parhaat ammattimaiset CV-pohjat on suunniteltu välittämään urasi olennaiset tiedot siistillä, liiketoimintamaisella tavalla käyttäen neutraaleja värejä, tiukkoja linjoja ja hillittyä muotoilua.

Ammattimaisessa CV-pohjassa on tärkeää, että hyödynnät saatavilla olevan tilan optimaalisesti. Tämä tarkoittaa, että sinun tulisi mainita vain olennaiset tiedot, kokemukset ja saavutukset, jotka kiinnostavat työnantajaa. Tuo selkeästi ilmi, mitä lisäarvoa tuot. Sovita CV:si erikseen jokaista hakemusta varten.

Ammattimaisen CV-pohjan hyödyt

Ammattimainen CV tarjoaa seuraavia etuja:

 1. Soveltuu hyvin ammattilaisille: ammattimaista CV-pohjaa voit käyttää monenlaisissa tehtävissä, kuten liiketoiminnassa, johtotehtävissä rahoitusalalla ja myös perinteisemmissä töissä.
 2. Erotu paremmin: ammattimaisen kuvan antava CV todennäköisesti erottuu paremmin kuin perinteinen CV.
 3. Osoitat olevasi vakavasti otettava: CV osoittaa, että olet korkeatasoinen ehdokas juuri oikealla kokemuksella ja olet valmis aloittamaan työt.
 4. Selkeä: kerrot taidoistasi, työkokemuksestasi ja saavutuksistasi selkeästi jäsennellyllä tavalla.

Ammattimaisen CV:n haitat

Ammattimainen CV-malli on hyödyllinen monella eri tapaa, mutta sinun on myös tiedostettava sen haittapuolet.

Suurin haitta voi olla alkuperäisyyden puute. Samaa työpaikkaa saattaa hakea kymmenet (tai sadat) ehdokkaat. Lopullinen valinta riippuu monista tekijöistä. CV-pohja on yksi näistä tekijöistä, sillä se suurelta osin määrittää, kuinka hyvin CV:si luetaan. Moni ehdokas hakee työtä samankaltaisella CV:llä, joten omaleimaisuuteen on tärkeää kiinnittää huomiota.

Jos haluat erottua CV:lläsi, voit valita luovan CV-pohjan. Valitsemasi pohjan on kuitenkin aina sovittava hakemaasi työtehtävään.

Se, että monet hakijat käyttävät samanlaista mallipohjaa, ei tarkoita, etteikö CV:si voisi erottua. Esimerkiksi merkittävien saavutusten mainitseminen ja niiden lihavointi voi tuoda lisäkiinnostusta ansioluetteloosi.

Mitä ammattimainen CV sisältää?

Ammattimaisessa CV:ssä on seuraavat osiot:

 1. Henkilötiedot: Tässä osiossa mainitset kaikki olennaiset tietosi, kuten nimesi, sähköpostiosoitteesi, puhelinnumerosi ja kotiosoitteesi. Voit lisätä myös linkin LinkedIn-profiilisi sekä valokuvan.
 2. Profiili: Kyseessä on lyhyt johdanto CV:si alussa. Kerro itsestäsi, vahvuuksistasi, kyvyistäsi, tavoitteistasi ja tuomastasi lisäarvosta. Profiiliteksti kannattaa kirjoittaa viimeiseksi.
 3. Työkokemus: Mainitse kaikki hakemasi työn kannalta olennaiset Aloita uusimmasta kokemuksesta ja etene ajassa taaksepäin.
 4. Koulutus: Mainitse suorittamasi koulutus. Jos sinulla on vähän työkokemusta, voit laajentaa tätä osiota kertomalla, mitä olet tehnyt ja oppinut.
 5. Taidot: Osoita, että sinulla on tarvittavat taidot tehtävään.

Perinteisten osioiden lisäksi voit sisällyttää myös lisäosioita. Lisää niitä vain, jos ne ovat olennaisia. Esimerkkejä:

 1. kielet
 2. työharjoittelut
 3. kurssit
 4. vapaaehtoistyö
 5. projektit

Mieti CV:si asettelua

Keskity muutamaan seikkaan ammattimaisuuden takaamiseksi:

 • Näyttääkö CV:si siistiltä?
 • Onko asiakirjan eri tekstien väri ja koko yhtenäisiä?
 • Onko tärkeimmät tiedot helppo löytää?

Sekava CV pitkillä ja liian tiiviiksi lytätyillä tekstikappaleilla ei houkuttele lukemaan. Tässä muutamia käytännön vinkkejä CV:n hyvään muotoiluun.

 • Pyri pitämään CV enintään kahden sivun mittaisena.
 • Yhtenäistä. Käytä samaa väriä ja fonttia kaikkialla.
 • Tee CV:n otsikoista selkeitä, jotta kaikki tiedot ovat nopeasti ja helposti löydettävissä.
 • Lisää tyhjiä rivejä osioiden välille. Tämä näyttää siistiltä ja on sujuvoittaa lukemista.
 • Käytä luettelomerkkejä työtehtäviesi kuvailuun.
 • Lähetä CV:si pdf-muodossa, jotta muotoilu säilyy ennallaan.

Usein kysytyt kysymykset

Miten teen ammattimaisen CV:n?

Ammattimainen CV laaditaan muotoilemalla CV niin, että se esittää tiedot selkeästi esimerkiksi kahdella eri palstalla). Mainitse vain hakemasi tehtävän kannalta relevanttia tietoa. Käytä tummia, neutraaleja värejä, valkoista taustaa ja mustaa tekstiä.

Voitko ammattimaisen CV:n tehdä Microsoft Wordilla?

Microsoft Wordissa on monia rajoituksia ammattimaisten CV:iden suunnittelussa ja tekemisessä. Word on syystäkin tekstinkäsittelyohjelma eikä muotoiluohjelma. Erityisesti tietojen mieluinen asettelu voi viedä paljon aikaa. Siksi suosittelemme käyttämään CV-tekijää tai muita suunnitteluohjelmia, mukaan lukien Adobe Photoshop/Illustrator.

Kuinka pitkä ammattimainen CV saa olla?

Ammattimainen CV:n ei yleensä pidä olla yli kaksi sivua pitkä. Vaikka mallipohjaan voi saada mahtumaan paljon tietoa, useimmat pystyvät tiivistämään tärkeät tiedot kahteen A4-sivuun.

Mikä on paras järjestys CV:ssä?

Paras järjestys CV:ssä on käänteinen kronologinen järjestys. Se tarkoittaa tietojen mainitsemista aikajärjestyksessä aloittaen uusimmasta tiedosta. Aloitat esimerkiksi uusimmasta työkokemuksesta tai koulutuksesta ja etenet ajassa taaksepäin aiempiin tehtäviin/koulutuksiin. Näin kerrot tärkeimmät tiedot heti kättelyssä.

Voit myös käyttää osaamispohjaista CV:tä. Kyseinen CV-tyyppi keskittyy enemmän haettavassa työssä tarvittuun osaamiseen ja taitoihin aiempien kokemusten sijaan. Tätä CV:tä käyttävät erityisesti sellaiset hakijat, joilla ei ole oikeaa asiaankuuluvaa työkokemusta, joilla on aukko CV:ssä ja jotka ovat olleet työttöminä pitkän aikaa.

Tee täydellinen CV kolmessa vaiheessa

Päihitä kilpailijat täydellisellä CV:llä. Tutustu asiantuntijoiden uravinkkeihin ja paranna mahdollisuuksiasi saada työpaikka.