Työhakemus esimerkit

Ilmaiset työhakemus esimerkkimme (ja kirjoitusoppaamme) ovat täynnä hyödyllisiä vinkkejä ja neuvoja, joiden avulla tulet nopeammin valituksi. Anna työhakemus esimerkkien inspiroida sinua. Esimerkkimme antavat sinulle suoraan käsityksen siitä, miten muut ammattilaiset esittävät saavutuksensa ja taitonsa jättäen pysyvän vaikutelman rekrytoijille.

Tee työhakemus

Hyviä työhakemusesimerkkejä

Oletpa sitten hakemassa ensimmäistä työpaikkaa, harjoittelupaikkaa tai olet jo erittäin kokenut ehdokas, ammattimaiset työhakemusesimerkkimme auttavat sinua kirjoittamaan vakuuttavan työhakemuksen. Autamme sinua kirjoitusprosessissa työhakemustyökalumme avulla, joka antaa sinun helposti lisätä, poistaa ja muokata osioita, jotta saat ainutlaatuiset kokemuksesi ja taitosi paperille.

Esimerkkimme opastavat sinua kaikissa hyvän työhakemuksen laatimiseen liittyvissä asioissa. Hyvin muotoiltu työhakemus voi ratkaista, kutsutaanko sinut työhaastatteluun vai hylätäänkö sinut. Loistavien työhakemusesimerkkiemme avulla autamme sinua aina sopivan mallin valinnasta viimeisen lauseen viimeistelyyn asti. Kuten CV-esimerkkimme, ne ovat inspiraation kultakaivos, jota voit käyttää oman työhakemuksesi kirjoittamiseen. Käytä niiden neuvoja, vinkkejä ja kirjoitusohjeita luodaksesi tehokkaita työhakemuksia, joiden avulla sinut palkataan nopeammin.

Tutustu parhaisiin työhakemusesimerkkeihin saadaksesi käsityksen siitä, miten voit esittää omat vahvuutesi tehokkaasti potentiaalisille työnantajille. CVtekijän esimerkkien pohjalta voit sitten mukauttaa oman työhakemuksesi tarpeidesi mukaan, herättämällä rekrytoijien huomion ja lisäten mahdollisuuksiasi saada unelmatyöpaikkasi.

Tutustu käytännönläheisiin ja kattaviin kirjoitusoppaisiin, jotka on laadittu juuri sinun työtehtäviisi sopiviksi ja luo näin ammattimainen esittely itsestäsi. Hyvä työhakemusesimerkki voi antaa sinulle näkemyksen oman alasi sääntöihin ja ohjeisiin.

Täydellinen rakenne työhakemuksellesi

Työhakemuksesi tulee olla selkeä ja järjestelmällinen, jotta esittelet itsesi sopivana ehdokkaana. Mainitse nämä asiat tehdäksesi vaikutuksen työnantajiin:

  • Otsikko: Työhakemuksen otsikko sisältää muodolliset tiedot, kuten omat yhteystietosi ja vastaanottajan tiedot.
  • Tervehdys: Tervehdi kirjeesi lukijaa. On suositeltavaa osoittaa työhakemuksesi suoraan asiaankuuluvalle yhteyshenkilölle yrityksessä, johon haet. Käytä mahdollisuuksien mukaan HR-päällikön nimeä.
  • Johdanto: Johdanto koostuu vaikuttavasta avauslauseesta ja 2–3 rivistä, joissa kerrot, miksi olet sopiva tehtävään. Tavoitteena on herättää lukijan uteliaisuus ja kiinnostus työhakemuksesi muihin osiin.
  • Pääteksti: Kuvaile 2–3 kappaleessa selkeästi pätevyytesi, kokemuksesi, osaamisesi ja taitosi ja kerro, miksi ne sopivat hakemaasi tehtävään. Kerro saavutuksistasi, jotka tekevät sinusta sopivan työntekijän.
  • Lopetus: Päätä kirjeesi "toimintakehotukseen". Tässä kerrot olevasi innostunut tehtävästä ja rohkaiset rekrytoijaa sopimaan haastattelusta.

Hyvien työhakemusesimerkkien ominaisuudet

Riippumatta siitä missä vaiheessa uraasi olet tai mihin tehtävään haet, työhakemuksesi voi ratkaista, saatko työn vai et. Työhakemuksen kirjoittaminen on helpommin sanottu kuin tehty. Monet hyvät työhakemusesimerkit jakavat tiettyjä tekijöitä ja näkökulmia, jotka sinun on otettava huomioon omaa hakemuskirjettäsi laatiessa.

  • Valitse sopiva malli: Visuaalisesti houkutteleva työhakemus herättää todennäköisemmin työnantajien huomion. Paras työhakemusmalli heijastaa ammattimaista persoonallisuuttasi ja tarjoaa selkeän ja järjestelmällisen esittelyn pätevyyksistäsi.
  • Tutki yritystä, johon haet: Ennen kuin aloitat kirjoittamisen, on aina viisasta tehdä tutkimusta yrityksestä ja sen sosiaalisen median profiileista. Mitä yritys tällä hetkellä tekee? Mitä projekteja on käynnissä? Yritä kirjoittaa näistä työhakemuksessasi. “Teidän kestävyyteen keskittyvä projektinne kiinnosti minua, koska…”. Tämä osoittaa, että olet perehtynyt asiaan ja olet vakavasti otettava ehdokas. Näin teet saatekirjeestäsi ainutlaatuisen ja henkilökohtaisen.
  • Mukauta työhakemus jokaista tehtävää varten: Voi olla houkuttelevaa käyttää samaa työhakemusta jokaiseen hakemaasi tehtävään. HR-päälliköt kuitenkin tunnistavat välittömästi yleisen työhakemuksen. Tutki huolellisesti tehtävää ja varmista, että työhakemuksesi vastaa täydellisesti tehtävän vaatimuksia. Korosta tärkeimpiä kokemuksiasi ja taitojasi, jotka ovat tehtävän kannalta olennaisia.
  • Mainitse tärkeät saavutukset: Työhakemuksesi tulee olla mahdollisimman olennainen hakemaasi rooliin nähden. Korosta kokemuksia, taitoja tai projekteja, jotka ovat kaikista olennaisimpia kyseiselle tehtävälle. Anna konkreettisia esimerkkejä, joissa olet työskennellyt ja osoita, mitä olet saavuttanut työssäsi. Tämä tuo esiin, mitä lisäarvoa voit tuoda. Esimerkiksi: “Lean-menetelmien käyttöönotolla paransin operatiivista tehokkuutta 15 % 12 kuukaudessa”.
  • Tee työhakemuksesta henkilökohtainen: Hyvä työhakemus menee syvemmälle kuin vain pätevyyksiisi. Sinun tulee myös näyttää jotain itsestäsi. Lisää rohkeasti henkilökohtainen tarina tai anekdootti, kuten “Urani alkoi vaatimattomasti keittiöapulaisena, mistä nopeasti siirryin tarjoilijaksi ja lopulta ravintolapäälliköksi”.
  • Korosta hyviä ominaisuuksiasi: Moni hakija unohtaa, että työnantajat arvioivat CV:n ja työhakemuksen perusteella, kuinka hyvin osaat suorittaa tehtävän ja kuinka hyvin sovit tiimiin. Näytä, että sovit hyvin yrityksen kulttuuriin. Kerro myös kyvystäsi tehdä yhteistyötä kollegoiden kanssa. Sen lisäksi, että sinun tulee olla pätevä tehtävään, sinun tulee olla myös hyvä työkaver
  • Kirjoita lyhyesti ja ytimekkäästi: Jokaisen lauseen, jonka kirjoitat, tulee olla olennainen ja lisätä jotain työhakemukseesi. Ole hyvin kriittinen tässä asiassa. Kirjoita lyhyitä lauseita, jotka ovat helposti luettavia. Rajoita kirjeesi yhteen sivuun ja noin 200–300
Ennen kuin lähetät työhakemuksesi, voit testata, miltä sähköpostisi ja liitteesi näyttävät lähettämällä ne ensin itsellesi. Näin varmistat, että kaikki on oikein muotoiltu ja vastaanottajan luettavissa.

Vältä näitä työhakemusten yleisiä virheitä

Monet hakijat tekevät samoja yleisiä virheitä työhakemuksissaan. Monissa tapauksissa tämä vaikuttaa negatiivisesti mahdollisuuksiisi saada haastattelukutsu. Jotta välttäisit samat virheet, olemme koonneet alla olevan luettelon yleisistä sudenkuopista. Välttämällä nämä virheet teet hyvän ensivaikutelman.

  • Rakenne on epäselvä: Työhakemuksellasi tulee olla selkeä johdanto, ydin ja lopetus. Sen tulee olla “tarina”, jossa on selkeä punainen lanka. Sekava rakenne voi heikentää luottamusta pätevyyteesi.
  • Liioittelu: Voit myydä itseäsi vähän, mutta ole aina rehellinen ja realistinen työhakemuksissasi.
  • Liian pitkä: Rekrytoijat lukevat kirjeesi hyvin nopeasti. Sinun tulee heti antaa selkeä kuva siitä, miksi olet sopiva ehdokas (sekä persoonallisuuden että pätevyyden suhteen). Liian pitkä hakemuskirje, jossa on epäolennaista tietoa, menettää nopeasti mielenkiinnon.
  • Yhteensopimaton ulkoasu: Varmista, että CV:si ja työhakemuksesi ulkoasu sopivat yhteen. Kaksi erilaista muotoilua voi näyttää hämmentävältä ja epäammattimaiselta.
  • Liian yleinen työhakemus: “Geneerinen” työhakemus, jota käytät jokaisessa hakemuksessa, voi antaa vaikutelman, ettet ole kiinnostunut etkä ole perehtynyt tehtävään ja yritykseen. Näytä sen sijaan, miten taitosi todellisuudessa vastaavat heidän tarpeitaan. Näytä, mitä tuloksia olet saavuttanut aiemmissa työtehtävissäsi.
  • Kirjoitusvirheet: Työskennellessäsi sairaanhoitajana sinun tulee pystyä kommunikoimaan tehokkaasti. Työhakemuksesi tulee tietysti täyttää samat vaatimukset. Huono kieli ja kirjoitusvirheet voivat saada sinut näyttämään huolimattomalta ja epätarkalta.
  • Yleisten lauseiden ja tekstien käyttö: Yritä olla omaperäinen ja ainutlaatuinen. Haet joskus tehtäviin, joissa on paljon kilpailua. Älä siis avaa työhakemustasi sanomalla “Huomasin työpaikkailmoituksenne…”, vaan keksi vaikuttava avauslause, joka asettaa heti saatekirjeellesi oikein sävyn.
  • CV:n toistaminen: Kirjeesi tulee täydentää CV:täsi. Käytä työhakemuksesi kertoaksesi ainutlaatuinen tarinasi. CV on luettelo työtehtävistäsi, kun taas työhakemus tarjoaa mahdollisuuden korostaa motivaatiotasi, persoonallisuuttasi ja lisäarvoasi.
Muista myös, että työhakemus ei ole sinua varten. Selitä, miksi olet sopiva tehtävään ja sopisit hyvin yritykseen. Mieti, mitä rekrytoija haluaa lukea, sen sijaan, mitä haluat itse sanoa ja kirjoittaa itsestäsi. Vältä saavutusten luettelointia ilman, että osoitat, miten ne voivat olla arvokkaita työnantajallesi.

Hyviä työhakemusmalleja

Tutustu parhaisiin (ilmaisiin) työhakemusmalleihin, jotka auttavat sinua tekemään loistavan ensivaikutelman. Käytä työhakemustyökaluamme kirjoittaaksesi kirjeesi nopeasti ja helposti ja parantaaksesi mahdollisuuksiasi saada unelmatyöpaikkasi.

Älä anna unelmiesi työpaikan odottaa

Hae heti ja luottavaisin mielin vahvalla työhakemuksella, joka on käytännössä testattu ja noudattaa kaikkia HR-päälliköiden (kirjoittamattomia) sääntöjä.

Työhakemusesimerkit - usein kysytyt kysymykset