Ammattimaiset CV-esimerkit ja kirjoitusoppaat

Koe ammattimaisen CV:n voima yli 50 maksuttoman CV-esimerkin valikoimallamme. Halusitpa inspiraatiota tai päivittää CV:si, meiltä löydät täydelliset esimerkit joka alalle ja tehtävälle. Käytä esimerkki-CV:itämme yhdessä intuitiivisen CV-tekijämme kanssa luodaksesi täydellisen CV:n muutamassa minuutissa. Lisäksi meillä on laaja kattaus CV-pohjia.

Luo CV
CV-pohjat

Käytä hyviä CV-esimerkkejä

CV on kuin käyntikorttisi: sen täytyy antaa perusteellinen yhteenveto urastasi. Työkokemuksesi, koulutuksesi ja taitojesi avulla sinun on vakuutettava rekrytoija siitä, että olet sopivin hakija tehtävään. Hyvän CV-esimerkin käyttäminen voi auttaa sinua tässä, sillä se tarjoaa tukea CV:n laatimiseen.

Tapa, jolla laadit CV:si, on ratkaisevassa asemassa unelmatyöpaikkasi löytämisessä. CV on nimittäin ensimmäinen kerta, kun olet yhteydessä yrityksen kanssa. Siksi on tärkeää käyttää riittävästi aikaa sekä CV:si sisällön että ulkoasun huolelliseen työstämiseen. Hyvin suunniteltu ja visuaalisesti houkutteleva CV auttaa sinua läpäisemään alkuseulonnan. Inspiraatiota saat yllä olevista CV-esimerkeistä.

Kun kirjoitat CV:tä, on tärkeää todella ymmärtää työtehtävä, jota haet. Sinun on tiedettävä, mitä taitoja ja pätevyyksiä työtehtävä vaatii, jotta voit sovittaa CV:si työn vaatimuksiin. CV-esimerkkimme auttavat sinua tässä. Annamme sinulle tärkeitä vinkkejä sekä esimerkkejä eri tehtäville ja aloille.

Miten hyödyntää esimerkki-CV:tä?

Etsi tältä sivulta hakemaasi tehtävää vastaava esimerkki. Jos emme tarjoa esimerkki-CV:tä juuri sinun tehtävällesi, valitse sitä lähimmin vastaava esimerkki. Sitä kautta pääset sivulle, joka sisältää kattavan oppaan kyseistä työtehtävää mukailevan CV:n kirjoittamiseen. Tarjolla on vinkkejä ja kikkoja, jotka olemme erikseen valikoineet kyseistä tehtävää varten. Soveltamalla esimerkkiämme omassa CV:ssäsi parannat mahdollisuuksiasi saada kutsun työhaastatteluun.

Kyseisellä sivulla voit myös suoraan käyttää yhtä CV-pohjistamme. Ne ovat asiantuntijoiden suunnittelemia ja täyttävät kaikki kirjoittamattomat säännöt.

Kolme hyvää CV-esimerkkiä

1. Toimistotyöntekijän CV-esimerkki

Tässä ovat toimistotyöntekijän CV:n ominaisuudet:

 • Profiilissa mainitaan juuri ne ominaisuudet ja kokemukset, jotka vakuuttavat rekrytoijan hakijan pätevyydestä.
 • Työkokemus on olennaista haettavan työtehtävän kannalta ja vastaa siten työnantajan vaatimuksiin.
 • CV osoittaa, että hakijalla on myös hyvät it-taidot, joita työssä tarvitaan.

2. Opiskelijan CV-esimerkki

Näin opiskelija-CV loistaa:

 • Kun olet opiskelija ja vailla relevanttia työkokemusta, usein on parempi asettaa koulutus työkokemuksen yläpuolelle. Opiskelijana koulutus on nimittäin hakijan suurin ja tärkein saavutus.
 • Koulutuksesta kerrotaan enemmän, ja tärkeät projektit sekä saavutetut tulokset mainitaan. Jos sinulla on paljon työkokemusta, riittää, että mainitset vain koulutuksen nimen, oppilaitoksen ja päivämäärät.
 • Jos olennaista työkokemusta on vähän, sitä vähää on syytä avata lisää. Näin tuot esiin tärkeät taitosi ja kokemuksesi, jotka ovat haettavan roolin keskiössä.

3. Opettajan CV-esimerkki

Opettajan CV:ssä on seuraavat piirteet:

 • Työkokemuksessa korostetaan tärkeitä tehtäviä sekä tuloksia ja saavutuksia, numeroina tai prosentteina ilmaistuina. Tämä tekee taidoista mitattavia sekä konkreettisia ja vakuuttaa työnantajat. Se osoittaa, kuinka hyvin hakija suoriutui työstään sen sijaan, että hän kuvailisi pelkkiä vastuita.
 • CV voi sisältää useita osioita, jotka ovat merkittäviä haettavaan tehtävään (kurssit ja kielitaito). Niillä luodaan kattava kuva hakijan kyvyistä.

CV:n laatiminen esimerkin perusteella

CV:ssä on aina syytä löytyä tietyt tiedot, jotta seuraat kirjoittamattomia sääntöjä. Hyvin laadittu CV oikeilla osioilla auttaa sinua profiloitumaan korkealaatuisena, vakavasti otettavana ja kokonaisvaltaisena ehdokkaana.

Esimerkki-CV:

 1. Yhteystiedot: Mainitse tärkeimmät tietosi, kuten nimesi, puhelinnumerosi, sähköpostiosoitteesi ja kotiosoitteesi. LinkedIn-profiili ja kuva ovat myös suositeltavia. Mainitse myös muita olennaisia tietoja, kuten portfolio tai ajokortti.
 2. Profiili: Kirjoita CV:si alkuun enintään viiden rivin profiiliteksti, jossa kerrot lyhyesti itsestäsi, vahvuuksistasi ja tuomastasi lisäarvosta. Mainitse ehdottomasti myös joitain hyviä henkilökohtaisia ominaisuuksiasi ja taitojasi, joista voisi olla hyötyä hakemassasi tehtävässä.
 3. Työkokemus: Tärkein osa CV:täsi. Keskitä huomio tehtävään liittyviin kokemuksiin. Kerro tehtävistäsi ja saavutuksistasi 3–6 kohdan luettelolla. Varmista, että lisäämäsi työkokemus on kiinnostava työpaikkailmoituksen kannalta.
 4. Koulutus: Useimmille hakijoille riittää, että mainitsee koulutuksen nimen ja aloitus- sekä päättymispäivämäärät. Jos sinulla on kuitenkin vähän tai ei lainkaan työkokemusta, laajenna tätä osiota. Mainitse esimerkiksi suorittamasi kurssit, tärkeät projektit ja mahdollisesti saavutuksesi.
 5. Taidot: Rekrytoija näkee yhdellä silmäyksellä, onko sinulla oikeat ominaisuudet tehtävään. Mainitse siis vain hakemasi tehtävän kannalta tärkeät taidot. Voit sisällyttää sekä henkilökohtaisia että teknisiä taitojasi.
 6. Lisäosiot: Viimeistele CV muilla osioilla, jotka ovat olennaisia työtehtävään. Näitä voivat olla kielitaito, työharjoittelut, kurssit, vapaaehtoistyö, harrastukset sekä mielenkiinnon kohteet. Näiden osioiden avulla teet ansioluettelostasi henkilökohtaisemman. Älä lisää suosittelijoita ensimmäisessä hakemusvaiheessa.

CV-pohjien esimerkit

Kun haet työpaikkaa, voit valita kolmen eri CV-pohjan väliltä. Alla selkeytämme, mikä CV-mallipohja sopii parhaiten sinulle.

Kronologinen CV

Ylivoimaisesti suosituin pohja, jossa edetään aikajärjestyksessä. Työkokemuksen listaaminen aloitetaan tuoreimmalla kokemuksella, ja alimpana on vanhin työ (eli aikajärjestys on käänteinen).

Osaamispohjainen CV

Kyseessä on paras vaihtoehto hakijoille, joilla ei ole työkokemusta tai jotka ovat vaihtamassa alaa. Osaamispohjaisessa CV:ssä keskitytään tärkeisiin taitoihin ja kykyihin kokemuksen sijaan.

Hybridi-CV

Hybridi-CV on yhdistelmä kronologista ja osaamispohjaista CV:tä. Siinä mainitaan olennaiset työkokemukset, mutta samalla erityistaitoja korostetaan, jos ne ovat työn kannalta olennaisia.

Vinkkejä CV:n parantamiseen

 1. CV:n tekeminen voi olla haastavaa. Esimerkki-CV:mme tarjoavat rakenteellista ja sisällöllistä inspiraatiota oman CV:si laatimiseen. Mainitsemme tärkeitä ominaisuuksia erilaisille työtehtäville, jotka on hyvä sisällyttää CV:hen.
 2. Jos laadit CV:tä ilman työkokemusta, paneudu koulutukseesi. Keskity taidoissa niihin, jotka ovat tärkeitä hakemassasi työssä. Voit myös mainita muita kokemuksia, kuten mahdollisen vapaaehtoistyön.
 3. Tämä pätee lähes kaikkiin hakijoihin: yksi sivu on ihanne, kaksi sivua hyvä ja kolme jo liikaa (ellei sinulla ole yli 15 vuoden työkokemusta).
 4. CV:n selkeys ja miellyttävä ulkonäkö on tärkeää. Näin sitä on helppo lukea ja tärkeät tiedot löytyvät nopeasti. Varmista CV:si helppo luettavuus lisäämällä jokaiseen osioon tyhjä rivi ja käyttämällä helppolukuista fonttia.
 5. Lue CV:si läpi useita kertoja, jotta se ei varmastikaan sisällä kirjoitusvirheitä. Sen jälkeen anna asiakirjan olla yön yli ja se uudelleen seuraavana päivänä. Voit myös tulostaa CV:n ja tarkistaa sen paperilta.
 6. Tallenna ja lähetä CV aina pdf-muodossa. Näin varmistat CV:n muotoilun eheyden kaikilla laitteilla.

Usein kysytyt kysymykset CV-esimerkeistä

Mikä on CV-esimerkki?

CV-esimerkki on inspiraation lähde tiettyyn työtehtävään hakevalle henkilölle. Sen tavoitteena on antaa yleinen käsitys siitä, miltä näyttää hyvä CV tiettyyn työhön haettaessa. Esimerkki-CV:stä näet olennaiset tiedot sekä houkuttelevan ulkomuodon.

Miksi kannattaa käyttää esimerkki-CV:tä?

CV-esimerkki on hyödyllinen, jos sinulla on vaikeuksia siirtää sanat päästäsi tekstiksi, jos et ole joutunut laatimaan usein CV:tä tai jos haluat hyvän esimerkin hakemallesi työtehtävälle. Esimerkin avulla näet, mitä tietoja CV:ssäsi tulisi olla kuhunkin tehtävään hakiessasi.

Miltä CV:n tulisi näyttää?

CV:n tulisi näyttää selkeältä niin, että siinä käytetään riittävän tilavia rivejä, leveitä marginaaleja ja helposti luettavaa fonttia. Rajoita asiakirja kahteen sivuun ja varmista, että kaikki tiedot ovat olennaisia ja ajan tasalla. Tärkeät osiot, kuten työkokemus, koulutus ja taidot, tulee järjestää loogisesti ja selkeästi. Muista myös sisällyttää yhteystietosi selvästi ja varmistaa, ettei CV:ssäsi ole kirjoitus- tai kielioppivirheitä.

Tee täydellinen CV kolmessa vaiheessa

Päihitä kilpailijat täydellisellä CV:llä. Tutustu asiantuntijoiden uravinkkeihin ja paranna mahdollisuuksiasi saada työpaikka.