CV-pohjat

Ilmaiset CV-pohjat työpaikkojen nopeaan löytämiseen. Täytä ansioluettelosi, lataa se ja hae töitä luottavaisin mielin. Valmis 5 minuutissa. Aloita ilmaiseksi.

Miksi käyttää CV-pohjaa?

Hyvä CV-malli tarjoaa rakenteen, jonka avulla ansioluettelostasi tulee ammattimainen. Se tarjoaa selkeän kehyksen täytettävillä osioille, mukaan lukien henkilötiedot, työkokemus, koulutus ja taidot. CV-pohjan etuna ovat selkeys ja helppo luettavuus, jolloin rekrytoijat löytävät tärkeät tiedot nopeasti.

Lisäksi CV-malli voi erottaa sinut muista hakijoista. Hyvin muotoillulla ja kauniilla CV:llä herätät rekrytoijien huomion. Jäät paremmin mieleen, jolloin haastattelukutsukin voi tulla helpommin.

Miten kirjoittaa CV mallipohjalla?

CV on kuin ammatillisen urasi yhteenveto. Yhdellä tai kahdella sivulla kerrot vahvuuksistasi sekä tuomastasi lisäarvosta. Selväksi tulisi käydä myös se, miksi soveltuisit hakemaasi tehtävään.

CV-pohjaa täyttäessäsi varmista, että sisällytät ainoastaan tehtävän kannalta olennaista tietoa. Korosta erityisesti niitä taitojasi ja työkokemusta, jotka vastaavat tehtävän vaatimuksia. Vastaa rekrytoijan erityistarpeisiin lukemalla ja ymmärtämällä työpaikkailmoitus huolellisesti.

Käytä lyhyitä, voimakkaita lauseita sekä luettelomerkkejä. Pidä CV:si tiiviinä, jotta se pysyy mahdollisimman selkeänä. Lisäohjeita vakuuttavan CV:n luomiseen saat kattavasta oppaastamme:

Miten kirjoittaa hyvä CV
Opi, miten teet vaikutuksen rekrytoijiin CV:llä, joka erottuu muista - yksinkertaisesti ja tehokkaasti!
Lue artikkeli

CV-mallipohjan hyödyt

 1. Perusteellisesti testattu: Kaikki CV-pohjamme on testattu käytännössä sadoilla oikeilla työhakemuksilla. Olemme muokanneet CV-mallipohjia palautteen perusteella niin, että ne tarjoavat parhaat mahdollisuudet työpaikan saamiseen.
 2. Noudattavat kirjoittamattomia sääntöjä: Mallipohjat mukailevat kirjoittamattomia sääntöjä, joita rekrytoijat seuraavat. Voit siis olla varma, että valitsemasi CV-pohja täyttää kaikki odotukset.
 3. Houkutteleva muotoilu: CV:si sisältö on avainasemassa, mutta nykyään on yhä tärkeämpää, että asiakirja on myös visuaalisesti houkutteleva. Tutkimuksen mukaan vaikuttavan näköisen CV:n lähettänyttä hakijaa pidetään todennäköisemmin hyvänä ehdokkaana.
 4. Säästää aikaa: Monen hakijan mielestä asiakirjan suunnittelu ja muotoilu esimerkiksi Photoshopissa on suuri haaste. CV-pohja näyttää hyvältä jo valmiiksi, jolloin voit keskittyä vahvan sisällön kirjoittamiseen.
 5. Rakenne: Käyttämällä mallipohjaa varmistat, ettet unohda tärkeitä osioita. Asiakirja rakenne on nimittäin suurelta osin jo täytetty puolestasi.
 6. Johdonmukaisuus: CV-pohjassa on aina johdonmukainen muotoilu. Osioiden välit ovat aina yhtä suuria, fontit samoja ja marginaalit esiasetettu.
 7. Muokattavissa ja joustava: Jos et ole täysin tyytyväinen jonkin CV-pohjan muotoiluun, sitä voi usein muokata täysin. Ne sisältävät vaihtoehtoja, joiden avulla voit muotoilla jokaisen mallipohjan juuri kuten haluat.
 8. Pohjan vaihtaminen: Voi käydä niin, että ajan myötä et ole enää tyytyväinen valitsemaasi pohjaan. Jos olet muotoillut CV:si Microsoft Wordissa, et voi vain vaihtaa pohjaa. CV-tekijämme ansiosta voit sujuvasti vaihtaa pohjasta toiseen. Kaikki tietosi siirtyvät automaattisesti uuteen formaattiin.
 9. Ilmaiset CV-pohjat: Tarjotaksemme sinulle mahdollisimman hyvän palvelun meillä on sekä maksullisia että ilmaisia CV-pohjia. Voit ladata ilmaiset mallipohjat suoraan Word-tiedostona ja muokata niitä.

CV-mallipohjan haitat

 1. Vähän joustavuutta: Kun käytät CV-pohjaa, muotoilun muuttamisessa ja luovuutesi esiin tuomisessa on usein vain vähän joustavuutta.
 2. CV ei ehkä ole ainutlaatuinen: On mahdollista, että muut hakijat käyttävät samaa ulkoasua. Tämän seurauksena et välttämättä erotu joukosta samalla tavalla kuin täysin omaleimaisella CV:llä.
 3. Mallipohja ei sovi hakemaasi tehtävään: CV-pohjan on oltava looginen hakemasi tehtävän kannalta. Esimerkiksi kirjanpitäjälle sopii erilainen pohja kuin graafiselle suunnittelijalle.

Miten valita oikea CV-pohja?

Valitsemasi CV-pohjan tulisi sopia hyvin hakemaasi tehtävään. Monet hakijat kamppailevat tämän kanssa, sillä yleisimpiä kysymyksiä ovat muun muassa ”Mikä pohja on kaunein?” ja ”Mikä pohja sopii tähän tehtävään?” Valinnan helpottamiseksi olemme jakaneet CV-pohjat neljään eri luokkaan.

1. Yksinkertaiset CV-pohjat

Yksinkertainen CV on paras valinta, kun etsit perinteistä tai muodollista tehtävää. Pohjat ovat yleensä erittäin selkeitä, ja niissä on paljon valkoista tilaa sekä marginaalia. Niihin lisätään harvoin graafisia elementtejä, jotta huomio pysyy sisällössä. Räikeitä värejä ei yleensä käytetä.

Voit käyttää yksinkertaista CV-pohjaa hakeaksesi hallinnollisiin, taloudellisiin tai juridisiin tehtäviin. Myös valtion tehtävissä yksinkertainen CV toimii hyvin.

2. Modernit CV-pohjat

Moderni CV-pohja on kuin uusi, rakas tuulahdus. Siinä hyödynnetään eläviä värejä ja helposti luettavaa fonttia. Moderni pohja antaa CV:lle ainutlaatuisen ilmeen, jolla vangitset rekrytoijan huomion.

Modernia CV:tä voi käyttää monenlaisiin tehtäviin haettaessa. Eniten sitä käytetään nuorekkaiden ja innovatiivisten yritysten, kuten startupien, kohdalla. Mallipohja pääsee oikeuksiinsa luovilla ja teknisillä aloilla.

3. Luovat CV-pohjat

Luovan CV:n etuna on, että sen avulla voit tuoda persoonaasi paremmin esille. Lisäksi luova CV osoittaa, että olet käyttänyt aikaa ja vaivaa asiakirjan parissa ja että et pelkää ilmaista itseäsi. Erityisesti kilpailuhenkisissä tehtävissä luova CV voi olla fiksu, sillä se auttaa sinua erottumaan.

Luovaa CV-mallipohjaa kannattaa käyttää luovien tehtävien hakemiseen. Näitä ovat esimerkiksi graafinen suunnittelija, muotisuunnittelija, sosiaalisen median vastaava sekä markkinointi.

4. Ammattimaiset CV-pohjat

Ammattimainen CV toimii modernin CV:n tapaan monissa eri tehtävissä. Itse asiassa ammattimainen CV on aina hyvä valinta. Erona on niiden yritysmäisyys ja jäykkyys. Niissä käytetään enimmäkseen turvallisia värejä, kuten sinistä ja vihreää. Jos koet luotettavuuden ja ammattimaisuuden erityisen tärkeiksi piirteiksi, valitse tämä tyyli.

Voit käyttää ammattimaista CV-pohjaa johto- sekä liiketoiminnan tehtävissä. Kyseinen mallipohja toimii hyvin myös finanssisektorilla ja luovissa tehtävissä.

Kuinka se toimii?

Ymmärrämme paremmin kuin kukaan, miten stressaavaa työnhaku voi olla. Tehtävämme on auttaa sinua saamaan unelmatyösi ja tuomaan itsevarmuutta hakuprosessiisi. Siksi tarjoamme ammattimaisesti suunnitellut CV-pohjat sekä verkkotyökalun nimeltä CV-tekijä. Näin se toimii:

 1. Valitse malli: Ensimmäisenä valitset hakemaasi tehtävään sopivan mallin.
 2. Täytä: Täytä kaikki tarvittavat tiedot. Näitä ovat henkilötiedot, työkokemus, koulutus ja taidot. Voit lisätä myös valinnaisia osioita, jos ne ovat olennaisia tehtävälle, kuten todistukset, työharjoittelut tai vapaaehtoistyö.
 3. Varmista, että CV:si vastaa työpaikkailmoitukseen: Lue työpaikkailmoitus huolellisesti. Korosta tiettyjä CV:si osia, joita haettavassa tehtävässä arvostetaan erityisesti. Näin varmistat, että CV vastaa hakemasi tehtävän vaatimuksiin.
 4. Oikolue: Käy CV:si huolellisesti läpi ennen kuin lähetät sen. Käytä aina oikeinkirjoituksen tarkistusta.
 5. Lataa ja lähetä: Lataa CV:si tai tallenna se pdf-tiedostona ja lähetä se yhdessä saatekirjeesi kanssa.

Usein kysytyt kysymykset CV-pohjista

Mikä on CV-pohja?

CV-pohja on asiakirja, johon voit täyttää henkilötietosi, työkokemuksesi, koulutuksesi, taitosi ja muut tiedot selkeällä ja visuaalisesti houkuttelevalla tavalla. CV-tekijämme avulla voit valita erilaisia tyylejä ja malleja, joiden avulla luot jokaisen CV:n niin, että se sopii yhteen hakemasi työpaikan kanssa.

Mikä on paras CV-mallipohja?

Parasta CV-pohjaa ei ole olemassa. Jokaisella rekrytoijalla ja hakijalla on omat mieltymyksensä. Suosittelemme tutustumaan tarkasti yritykseen, johon haet töihin. Jos haet nuoreen ja dynaamiseen yritykseen, valintasi voisi olla moderni ulkoasu. Jos haet muodollisempaan yritykseen, valitse ammattimainen tai klassinen ulkoasu.

Kannattaako CV-pohjaa käyttää?

Kyllä, sillä CV-mallipohja säästää rutkasti aikaasi. Lisäksi se vakuuttaa paremmin kuin yksinkertainen ja mustavalkoinen Word-dokumentti, eikä sinun ei tarvitse murehtia tärkeiden osioiden tai tietojen puuttumisesta.

Onko CV-mallipohjat optimoitu ATS-järjestelmiä varten?

Kyllä. Kaikki pohjamme ovat ATS-optimoituja. Sinun on syytä itsekin optimoida CV:täsi ja sisällyttää työpaikkailmoituksen tärkeitä avainsanoja CV:hesi.

Sopiiko CV-pohja myös opiskelijalle?

Kyllä, kaikki CV-esimerkkimme ja pohjamme sopivat myös opiskelijoille ja vastavalmistuneille. Katso myös opiskelija-CV:mme saadaksesi kattavat tiedot siitä, kuinka luot CV:n opiskelijana.

Kannattaako CV lähettää pdf- vai doc-tiedostona?

Pdf on ehdottomasti yleisin tiedostotyyppi CV:lle, sillä sen etu Word-tiedostoihin nähden on ulkomuodon säilyttäminen kaikilla laitteilla. Riippumatta siitä, avaatko CV:n iPhonella, Androidilla, Windowsilla tai Macilla, ulkoasu näyttää täsmälleen samalta. Doc-tiedostoissa on se riski, että tiettyjä fontteja tai graafisia elementtejä ei voida lukea. Tämä antaa erittäin epäammattimaisen kuvan.

Ovatko Docs- ja Word-pohjat myös hyviä?

Vaikka niitä voidaan käyttää työhakemuksissa, niissä on haittapuolensa. Usein ne ovat vanhanaikaisen näköisiä eivätkä hyödynnä tilaa yhtä hyvin. Lisäksi monet ihmiset käyttävät niitä, mikä voi antaa tylsän vaikutelman.

Mitä tietoja CV-pohjassa täytyy mainita?

CV sisältää yleensä seuraavat tiedot:

 • Henkilötiedot
 • Profiili
 • Työkokemus
 • Koulutus
 • Taidot

Lisäksi voit lisätä ylimääräisiä osioita, kuten nämä:

 • Kielet
 • Kurssit
 • Harrastukset ja kiinnostuksen kohteet
 • Työharjoittelut
 • Vapaaehtoistyö

Jokaisen osion on kuitenkin tarjottava olennaista tietoa haettavat työpaikan kannalta.

Millainen CV sopii minulle?

Kun on aika luoda oma CV, voit valita kolmen asettelun väliltä:

 • Kronologinen CV: Kronologisessa CV:ssä asiat etenevät kronologisesti. Tuorein työkokemus mainitaan ensimmäisenä, ja siitä edetään ajassa taaksepäin. Tämä on ehdottomasti suosituin asettelutapa. Lähes jokainen rekrytoija odottaa näkevänsä kronologisen CV:n.
 • Osaamispohjainen CV: Osaamispohjainen CV siirtää painopisteen haettavassa tehtävässä tarvittaviin taitoihin ja osaamiseen työkokemuksen sijaan. Päivämääriä ei mainita, joten tyyli sopii erinomaisesti niille, joilla on aukko CV:ssä tai jotka ovat vaihtamassa alaa.
 • Hybridi-CV: Nimensä mukaisesti kyseessä on yhdistelmä sekä kronologista että osaamispohjaista CV:tä. Voit korostaa joitakin työkokemuksiasi, mutta samalla korostat olennaisia taitojasi.

Kuinka pitkä CV saa olla?

CV:n tulisi olla mahdollisimman lyhyt ja ytimekäs mutta samalla sisältää kaikki olennaiset tiedot haettavaan tehtävään. Useimmissa tapauksissa tämä tarkoittaa enintään kahta sivua.

Myös kolmen tai useamman sivun CV on mahdollinen, esimerkiksi jos sinulla on työkokemusta yli 15 vuotta tai paljon akateemisia julkaisuja. Tärkeintä on, että CV on olennainen haettavan tehtävän kannalta.

Tee täydellinen CV kolmessa vaiheessa

Päihitä kilpailijat täydellisellä CV:llä. Tutustu asiantuntijoiden uravinkkeihin ja paranna mahdollisuuksiasi saada työpaikka.