Tee täydellinen työhakemus
Aloita työhakemuksesi kirjoittaminen heti helppokäyttöisen työhakemustyökalumme avulla. Valitse yksi ammattilaisten suunnittelemista malleistamme, täytä tietosi ja lataa työhakemuksesi heti. Hyvän työhakemuksen kirjoittaminen ei ole koskaan ollut näin helppoa.
Tee työhakemusMikä on työhakemus?
Työhakemus on 3-5 kappaleen mittainen asiakirja, jossa kerrot kiinnostuksestasi hakemaasi rooliin ja miksi olet sopiva siihen. Työhakemus lähetetään yhdessä CV:n kanssa mahdolliselle työnantajalle, ja tavoitteena on saada kutsu haastatteluun.
Työhakemuksessa tulee korostaa niitä taitoja, kokemuksia ja saavutuksiasi, jotka liittyvät hakemaasi tehtävään. Hyvän työhakemuksen tulee tehdä vaikutus työnantajaan ja vakuuttaa heidät siitä, että olet juuri se ehdokas, jota he etsivät.
Toisin kuin CV:ssä, työhakemuksessa voit syventyä uratarinaasi ja selittää, miksi olet sopiva tehtävään. CV on faktapohjainen asiakirja, joka listaa saavutuksesi, kun taas työhakemus kertoo enemmänkin ainutlaatuisen tarinasi siitä, miten taitosi ja kokemuksesi vastaavat hakemasi yrityksen erityisvaatimuksia ja kulttuuria.
Hyvän työhakemuksen rakenne
Jos tämä on ensimmäinen kerta, kun kirjoitat työhakemuksen, se saattaa tuntua haastavalta tehtävältä. Onneksi se ei käytännössä ole niin vaikeaa. Seuraa joka tapauksessa tätä työhakemuksen rakennetta:
Työhakemuksen otsikko
- Ilmoita selkeästi omat yhteystietosi: nimi, osoite, puhelinnumero ja sähköpostiosoite.
- Lisää vastaanottajan nimi ja organisaatio.
Tervehdys
- Tervehdi hakemuksesi kohteena olevan yrityksen yhteyshenkilöä.
- Varmista, että sävy (virallinen/epävirallinen) sopii yritykseen ja hakemaasi tehtävään.
Johdanto
- Johdannossa tulee käydä ilmi, kuka olet ja miksi haet tehtävää.
- Kirjoita alkuun omaperäinen, ainutlaatuinen kappale. Tämä määrää pitkälti, luetaanko työhakemuksesi loppuun.
- Ensimmäisen kappaleen tarkoitus on herättää lukijan mielenkiinto ja uteliaisuus hakemuksesi muita osia kohtaan. Panosta hyvän, vangitsevan avauslauseen keksimiseen.
- Kerro henkilökohtaisista tavoitteistasi, intohimoistasi, kokemuksistasi ja yritä löytää yhteys hakemaasi yritykseen.
Pääteksti
- Käytä keskimmäisiä kahta tai kolmea kappaletta selventämään, miksi juuri sinä olet sopiva tehtävään.
- Näytä, että aiemmat kokemuksesi vastaavat hyvin työnantajan odotuksia.
- Kuvaile selkeästi tehtävään liittyvät olennaiset pätevyydet, kokemukset, osaaminen ja taidot.
- Anna tarvittaessa konkreettisia esimerkkejä aiemmista kokemuksistasi ja miten ne ovat edistäneet yrityksen menestystä.
- Kerro tavoitteistasi ja kunnianhimostasi siinä organisaatiossa, jossa haluat työskennellä. Kerro lisäarvosta, jota voit tuoda.
Lopetus
- Viimeinen kappale sitoo työhakemuksesi yksittäiset kappaleet yhteen.
- Viimeisessä kappaleessa voit kertoa haluavasi tulla henkilökohtaiseen tapaamiseen selittämään motivaatiotasi ja innostustasi. Sävyn tulee olla ammatillinen ja kohtelias.
Noudattamalla tätä muotoa voit helposti luoda kiinnostavan työhakemuksen, joka tekee hyvän ensivaikutelman ja herättää rekrytoijan mielenkiinnon.
Katsotaanpa esimerkkiä, joka noudattaa tätä rakennetta täydellisesti:
[Etu- ja sukunimi]
[Katuosoite ja numero]
[Postinumero, kaupunki]
[Sähköpostiosoite]
[Puhelinnumero]
[Yhteyshenkilön nimi]
[Yrityksen nimi]
[Yrityksen osoite]
[Yrityksen postinumero ja kaupunki]
[Sopiva tervehdys]
Erinomaisen ravintolan johtamisen taito on tasapainon löytämistä operatiivisen tehokkuuden ja poikkeuksellisen asiakaspalvelun välillä. Tätä varten olen työskennellyt vuosia sydämelläni ja sielullani. Kokeneena ravintolapäällikkönä olen erittäin kiinnostunut hyödyntämään taitojani ja intohimoani asiakaspalvelua kohtaan ravintolassanne, jossa laatu ja asiakaskokemus ovat etusijalla.
Urani alkoi vaatimattomasti keittiöapulaisena, mistä nopeasti siirryin tarjoilijaksi ja lopulta ravintolapäälliköksi. Tämä matka ravintolan eri kerrosten läpi on antanut minulle hyvän käsityksen jokaisesta liiketoiminnan osa-alueesta ja herättänyt intohimoni ravintola-alaa kohtaan. Nämä kokemukset ovat muokanneet minusta johtajan, joka arvostaa ja ymmärtää ravintolan jokaista yksityiskohtaa, keittiöstä asiakaspalveluun.
Tähän mennessä uraani olen oppinut paljon ravintoloiden tehokkaasta johtamisesta, prosessien virtaviivaistamisesta ja positiivisen ja motivoivan työympäristön luomisesta henkilöstölle. Yksi vahvuuksistani on kyky luoda positiivinen ja tuottava työympäristö. Uskon vahvasti henkilöstön valmentamiseen ja kehittämiseen korkean palvelutason saavuttamiseksi. Tämä ei ole ainoastaan parantanut asiakastyytyväisyyttä, vaan myös vähentänyt henkilöstön vaihtuvuutta.
Lisäksi olen vuosien varrella saanut paljon kokemusta ravintoloiden taloudellisesta hallinnasta, mukaan lukien budjetointi, kustannusten hallinta ja kannattavuuden parantaminen.
Olen erittäin motivoitunut hyödyntämään kokemustani ja johtamistaitojani ravintolassanne ja uskon, että voin suuresti edistää ravintolanne mainetta yhtenä alueen parhaista ruokapaikoista. Odotan mahdollisuutta keskustella henkilökohtaisesti siitä, miten taustani, taitoni ja innostukseni olisivat arvokkaita tiimillenne.
[Sopiva lopetus]
[Liite]
Haluatko nähdä lisää hyviä esimerkkejä? Tutustu kymmeniin työhakemusesimerkkeihimme (ja kirjoitusohjeisiimme). Saat neuvoja erityisesti omaa tehtävääsi ja alaasi varten ja onnistut kirjoittamaan vakuuttavan työhakemuksen, jolla tulet nopeammin valituksi.
- Työhakemus opiskelijalle
- Työhakemus opettajalle
- Työhakemus sairaanhoitajalle
- Työhakemus johtajalle
- Työhakemus ilman työkokemusta
Kuinka kirjoittaa täydellinen työhakemus?
Nyt kun tiedät, miltä hyvä työhakemus näyttää, on aika oppia kirjoittamaan sellainen. Katsotaanpa askel askeleelta, kuinka se onnistuu parhaiten:
1. Valitse hyvä työhakemusmalli
Hyvän työhakemuksen tulee tehdä vaikutus mahdolliseen työnantajaan. Tietenkin hakemuksesi sisällön on oltava vakuuttavaa, mutta myös ulkoasulla on tärkeä rooli. Valitse siis yksi työhakemusmallistamme, jolla voit nopeasti ja helposti laatia täydellisen hakemuksen.
2. Lisää yhteystiedot
Kirjeen yläosaan merkitään koko nimi, osoite ja yhteystietosi. Tämän jälkeen tehdään sama hakemuksen vastaanottajalle.
3. Kirjoita henkilökohtainen tervehdys
Kun olet lisännyt yhteystiedot, on aika aloittaa työhakemuksesi. Usein toimii parhaiten, kun puhuttelet hakemuksen vastaanottajaa henkilökohtaisesti hänen nimellään. Kukaan ei odota saavansa yleistä työhakemusta, joka on lähetetty myös 15 muulle työnantajalle.
Jos et tiedä nimeä, tarkista, onko se sattumalta mainittu työpaikkailmoituksessa. Jos se ei ole siellä, voit etsiä yrityksen verkkosivuilta ja LinkedInistä. Onko kyseessä suuri organisaatio, jossa useat henkilöt vastaavat henkilöstöstä? Siinä tapauksessa soita yritykseen ja kysy, kenelle hakemus tulee osoittaa. Tämä näyttää, että olet vakavasti otettava ehdokas, joka uskaltaa tehdä aloitteen.
4. Kirjoita vahva johdanto
Sinulla on vain yksi mahdollisuus tehdä hyvä ensivaikutelma. HR-päälliköt saavat usein kymmeniä CV:itä ja työhakemuksia per työpaikka. Voit olla varma, että he eivät lue jokaista kirjettä huolellisesti. Siksi on tärkeää, että kiinnität heti ensimmäisessä kappaleessa huomion. Suurin ongelma on, että monet hakijat aloittavat kirjeensä hyvin yleisesti:
Jokainen, joka hakee tehtävään, on löytänyt ilmoituksen jostain ja todennäköisesti heillä on jonkin verran työkokemusta. Mutta mikä erottaa sinut muista? Tämä on se, mikä sinun on tehtävä selväksi heti ensimmäisestä lauseesta alkaen. Aloita työhakemuksesi tärkeällä saavutuksella, näkemyksellä työstäsi tai anekdootilla.
Varmista, että teet heti vaikutuksen ja saat lukijan kiinnostumaan lukemaan hakemuskirjeesi loppuun. Vältä yleisiä aloituksia, joita kaikki käyttävät.
5. Näytä, että olet sopiva tehtävään
Kirjeesi "keskiosa" on se, jossa voit yksityiskohtaisesti kertoa, mikä erottaa sinut muista ehdokkaista. Tässä osiossa on äärimmäisen tärkeää miettiä, mitä voit tuoda yritykselle. Kyse ei ole sinusta, vaan lisäarvostasi.
Varmista, että mukautat työhakemuksesi aina haettavan työpaikan mukaan. Analysoi työpaikkailmoitus ja sisällytä siihen ne taidot, saavutukset ja kokemukset, jotka vastaavat työpaikan vaatimuksia.
- Korosta, kuinka kokemuksesi ja pätevyytesi vastaavat työpaikan vaatimuksia.
- Anna esimerkkejä onnistumisista, jotka korostavat sopivuuttasi.
- Kerro tavoitteistasi ja arvosta, jonka tuot organisaatiolle.
6. Lopeta työhakemuksesi ammatillisesti
Lopetuskappale on viimeinen mahdollisuutesi tehdä hyvä vaikutelma. Mainitse tässä mahdollisesti lisätietoja, jotka voivat vakuuttaa työnantajan pätevyydestäsi.
Toista vielä kerran tärkeimmät argumenttisi, jotka tekevät sinusta sopivan tehtävään, ja ilmoita, että haluaisit selittää motivaatiosi henkilökohtaisessa keskustelussa.
Hae heti ja luottavaisin mielin vahvalla työhakemuksella, joka on käytännössä testattu ja noudattaa kaikkia HR-päälliköiden (kirjoittamattomia) sääntöjä.