CV-esimerkki opiskelija: Kirjoitusopas ja vinkit

Urasi voi alkaa loppuun asti hiotulla opiskelijan CV:llä. CV on tilaisuutesi osoittaa, että olet sopiva valinta hakemaasi työtehtävään. CV:n tekeminen opiskelijana voi kuitenkin olla haastavaa. Monet tehtävät vaativat enemmän työkokemusta kuin sinulla on. Kuinka siis varmistat, että tulet valituksi? Tässä artikkelissa tarkastelemme menestyksekästä opiskelijan CV-esimerkkiä, joka auttaa sinua tavoitteissasi. Näytämme, kuinka laadit vakuuttavan CV:n, ja annamme vinkkejä ja neuvoja osio osiolta.

Luo oma CV nyt
CV-esimerkit Opiskelija

Miten kirjoittaa opiskelijan CV?

Opiskelijana sinulla ei usein ole vielä paljon työkokemusta, olethan urasi alussa. On kuitenkin olemassa paljon asioita, joita voit CV:ssäsi korostaa ja jotka voivat vakuuttaa mahdollisen työnantajan pätevyydestäsi. Seuraavassa on osiot, joiden on hyvä löytyä opiskelijan CV:stä:

Henkilökohtaiset tiedot

Lisää CV:n yläosaan henkilökohtaiset tietosi. On tärkeää, että sinuun voidaan ottaa yhteyttä nopeasti ja helposti. Lisää nämä tiedot:

 • Ammattimainen valokuva
 • Etu- ja sukunimi
 • Syntymäaika
 • Osoite
 • Puhelinnumero
 • Sähköpostiosoite
 • LinkedIn-profiili
 • Verkkosivusto/-portfolio (jos sellainen on)

Nimi: Aino Virtanen

Tehtävä: Opiskelija

Osoite: Koivutie 71, 33100 Tampere

Puhelin: +358 40 123 4567

Sähköposti: [email protected]

Syntymäaika: 14. syyskuuta 2003

LinkedIn: /in/ainovirtanen

CV-esimerkki: Opiskelijan profiili

Profiili on yksi tärkeimmistä osioista opiskelijan CV:ssä. Siinä voit kertoa itsestäsi, persoonastasi ja hyödyistäsi. Profiili on henkilökohtainen, lyhyt, ytimekäs ja korkeintaan kuusi riviä pitkä.

Rekrytoija tai HR-johtaja saa usein kymmeniä hakemuksia haettua työpaikkaa kohden. Siksi ei kannata kirjoittaa yleisluonteista pätkää tai luetella vain muutamia ominaisuuksia. Profiilin on tärkeää erottua joukosta ja kiinnittää lukijan huomio.

Kirjoita lyhyesti, kuka olet ja mitä teet. Yritä löytää yhteys työpaikkailmoitukseen tai yrityksen ydinarvoihin. Voit myös rohkeasti tuoda esiin persoonaasi. Jos pidät itseäsi luovana, älä kirjoita ”olen luova”, vaan kerro miksi olet luova, miten se näkyy ja miten se vaikuttaa päivittäiseen elämääsi ja työhösi. Kerro, mikä saa sinut ylös sängystä joka aamu. Tee itsestäsi huomionarvoinen niin, ettei CV:si sivuuttaminen ole vaihtoehto.

Olen helposti innostuva markkinoinnin opiskelija, jonka intohimoihin kuuluvat digitaaliset trendit, sosiaalisen median strategiat ja SEO. Opintojeni aikana olen hankkinut käytännön kokemusta SEO:sta sekä sisällön kirjoittamisesta/optimoinnista. Sain aikaan 30 % kasvun verkkosivuston kävijämäärissä yliopiston projektissa. Tavoitteeni on osallistua dynaamiseen digimarkkinoinnin tiimiin ja tuoda uusia ideoita vahvistamaan brändin digitaalista läsnäoloa.

Toinen esimerkki opiskelijan profiilista:

Olen innokas ja motivoitunut yritystalouden opiskelija, jolla on vahva kiinnostus rahoitusmarkkinoihin ja kestävään kehitykseen. Opintojeni aikana olen osallistunut moniin yliopistoprojekteihin, joissa olen hankkinut arvokasta kokemusta taloustietojen analysoinnista ja tutkimustulosten esittämisestä. Olen proaktiivinen, oppimishaluinen ja aina etsin mahdollisuuksia kehittää taitojani sekä akateemisesti että henkilökohtaisesti. Tavoitteeni on soveltaa teoreettista tietämystäni käytäntöön ja hankkia arvokkaita kokemuksia.

Opiskelijan CV-esimerkki: Koulutus

Sanoimme sen jo aiemmin: opiskelijana sinulla on vain vähän olennaista työkokemusta. Se ei ole ongelma. Rekrytoijat eivät odota näkevänsä täpötäyttä CV:tä. He etsivät todisteita siitä, että olet sopiva henkilö tehtävään. Tapa, jolla ilmoitat koulutuksesi CV:ssä, on tärkeässä roolissa. Hyvä vinkki: sijoita koulutustietosi yleisten sääntöjen vastaisesti työkokemuksen yläpuolelle (heti profiilisi alle).

Lisäksi opiskelijana on tärkeää, että sanoitat koulutustasi hyvin. Anna täydellinen kuva siitä, mitä teet. Mainitse opintosi nimen ja koulun lisäksi erikoistumisalasi, painopisteet, erityiskurssit, aloitteet ja projektit. Kerro ja korosta ylpeästi saavutuksiasi, erityisesti jos ne ovat olennaisia työtehtävän kannalta.

Onko haasteita kuvata koulutustasi lyhyesti ja selkeästi? Tutustu koulutusoppaaseen.

Yrittäjyys ja kaupan alan johtaminen, Haaga-Helia ammattikorkeakoulu
syyskuu 2023 – nykyhetki

 • Erikoistun digitaaliseen markkinointiin painottaen SEO:ta, sisältömarkkinointia ja data-analyysiä.
 • Valitsemani kurssikokonaisuus: verkko-ostokäyttäytyminen, sosiaalisen median markkinointi ja verkkokauppa.
 • Toteutin projektissa useita SEO-optimointeja, joiden ansiosta tuotesivut nousivat keskimäärin neljällä sijalla Googlen hakutuloksissa.
 • Lopputyön aihe: Myyntisuppilon avulla tehtävät konversio-optimoinnit.

Opiskelijan CV-esimerkki: Työkokemus

Opiskelijana sinulla ei ole vielä paljon työkokemusta, ja se on täysin ok. Itse asiassa se on jopa ymmärrettävää. Olet nuori ja vasta urasi alussa. Anna tässä osiossa selkeä kuvaus tähän asti tekemästäsi palkkatyöstä aloittaen tuoreimmalla työkokemuksellasi.

Sinulla voi myös olla enemmän kokemusta kuin luuletkaan. Esimerkkeinä vapaaehtois- ja sivutoiminen työ tai muu vapaa-ajan toiminta, jolla voi olla merkitystä haetussa työtehtävässä. Tällaiset kokemukset kannattaa lisätä.

Tärkeintä on, että yrität luoda yhteyden hakemaasi työtehtävään. Jos olet työskennellyt asiakaspalvelussa ja haet nyt asiakaspalvelutehtävään, korosta kykyäsi tarjota asiakkaille unohtumaton kokemus. Jos olet työskennellyt lastenvahtina, mainitse vastuullisuutesi, itsenäisyytesi ja osallistumiskykysi. Näin osoitat, että sinulla on oikeat ominaisuudet.

Tarjoilija, Vapiano
helmikuu 2021 – nykyhetki

 • Vastasin asiakkaiden palvelusta, tilausten vastaanottamisesta ja erinomaisen asiakaspalvelun tarjoamisesta. Tehtävät kehittivät kykyäni viestiä tehokkaasti ja täyttää asiakkaiden tarpeet paineen alla.
 • Osallistuin aktiivisesti markkinointikampanjoiden suunnitteluun ja toteuttamiseen erikoistapahtumissa.
 • Kehitin vahvat tiimityötaidot ja joustavuuden työskentelemällä dynaamisessa ja nopeasti muuttuvassa ympäristössä.

Opiskelijan CV-esimerkki: Työharjoittelut

Opiskelijan CV-esimerkissä ei ehkä ole paljon työkokemusta, mutta usein siihen voidaan lisätä monia osioita, joiden avulla voidaan osoittaa käytännön kokemusta tehtävään liittyen. Työharjoittelut ovat tästä erinomainen esimerkki. Työharjoittelussa saat erityistä kokemusta alaltasi, työskentelet opintoihisi liittyvissä projekteissa ja opit taitoja, joita voit hyödyntää myöhemmin urallasi. Muista siis sanoittaa näitä arvokkaita kokemuksia laajasti CV:ssäsi: painota vastuutehtäviäsi, panostasi sekä saavutuksiasi.

Markkinointityöntekijä, Miltton
helmikuu 2021 – helmikuu 2022

 • Tuin markkinointitiimiä sosiaalisen median kampanjoiden kehittämisessä ja toteuttamisessa, mikä johti seuraajien määrän 20-prosenttiseen kasvuun tärkeimmillä alustoillamme.
 • Johdin projektia markkinatutkimuksen toteuttamiseksi analysoiden asiakastyytyväisyyttä ja brändimielikuvia kyselyjen ja fokusryhmien avulla. Tämä tuotti arvokkaita oivalluksia, joita käytettiin markkinointistrategian optimointiin.
 • Avustin useiden tapahtumien ja webinaarien järjestämisessä.

Opiskelijan CV-esimerkki: Sivutoimet

Sivutoimet ovat palkallisia tai palkattomia tehtäviä, joita teet työn tai opiskelun ohella. Esimerkkeinä toimivat aktiivinen rooli opiskelijajärjestössä, urheilutoiminta tai tapahtumiin ja koululehtiin/blogeihin panostaminen.

Opiskelijan CV:ssä sivutoimet voivat olla hyödyllinen lisä, joilla erotut muista hakijoista. Mainitse ne siis ehdottomasti, sillä ne tuovat hyvin esiin persoonaasi. Mieti, mitkä ovat motiivisi ja mihin haluat sitoutua (jopa ilman palkkaa).

Taidot

Opiskelijana on tärkeää kuvata erilaisia taitoja. Mainitse tärkeimmät taidot, jotka vastaavat työpaikkailmoitusta. Työpaikkailmoituksessa kerrotaan usein selvästi, mitä työnantaja etsii ja mitkä taidot ovat tärkeitä. Hyödynnä tätä tietoa viisaasti.

Kielet

Myös vieraiden kielten osaaminen voi olla arvokasta työnantajille. Kielten sisällyttäminen tekee CV:stäsi entistä täydellisemmän. Mainitse kaikki kielet, joita osaat käyttää arjessa. Kerro myös, kuinka hyvin hallitset kieltä. Esimerkiksi CEFR-asteikko toimii hyvänä mittarina.

Kiinnostuksen kohteet ja harrastukset

Tee CV:stäsi henkilökohtainen lisäämällä kiinnostuksen kohteesi ja harrastuksesi. Voit toteuttaa tämän myös kertomalla itsestäsi profiilissasi ja lisäämällä kuvan. Näin annat kokonaisvaltaisen kuvan sekä ammatillisista taidoistasi että persoonastasi, jolloin potentiaalinen työnantaja voi myös arvioida, sopisitko hyvin tiimiin ja yritykseen.

Mukauta CV vastaamaan työpaikkailmoitusta

Olemme maininneet tämän jo pari kertaa, mutta käytä työpaikkailmoitusta opiskelija-CV:n luonnin lähtökohtana. Työnantajan toiveet ja tarpeet ovat selkeästi luettavissa työpaikkailmoituksesta – hyödynnä sitä.

Kuka olet verkossa?

Tutki kriittisesti sosiaalisen median profiilejasi ennen työnhakua. Millaisen vaikutelman annat tulevalle työnantajalle? He varmasti googlaavat nimesi ja katsovat profiilisi. Näytätkö luotettavalta työntekijältä, joka ottaa työnsä vakavasti? Vai enemmän bilehileeltä, joka ei ota elämää liian vakavasti?

Varmista, että yksityisiksi tarkoitetut asiat ovat piilossa. Luo lisäksi LinkedIn-profiili. Tulevat työnantajat, jotka löytävät sinut Googlesta, saavat näin paremman kuvan ammatillisesta elämästäsi (ja tulevaisuuden tavoitteistasi).

Johtopäätös

Onko sinussa graafikon vikaa? Laadi oma malli, joka kuvastaa hyvin hakemaasi alaa. Eikö hiiri kuuntele visiotasi? Onneksi voit käyttää ilmaisia CV-pohjia, joita internet tarjoaa.

CV ei tänä päivänä ole tylsä ja virallinen asiakirja. Nykyään se on visuaalinen dokumentti, jolla voit kertoa osaamisestasi mielenkiintoisella tavalla. Visuaalisuudella erotut muista ja osoitat, että suhtaudut asiaan tosissaan ja ammattimaisesti.

Tee täydellinen CV kolmessa vaiheessa

Päihitä kilpailijat täydellisellä CV:llä. Tutustu asiantuntijoiden uravinkkeihin ja paranna mahdollisuuksiasi saada työpaikka.

author avatar
Kirjoittanut
Ronald Sterk
Työmarkkinaviestinnän ja HR:n asiantuntijana Ronald Sterk tuo mukanaan valtavan määrän tietoa rekrytoinnista ja unelmaduunin löytämisestä. Syvällisellä tietämyksellään vakuuttavien työpaikkailmoitusten, CV:iden ja hakemusten kirjoittamisesta hän on erittäin arvokas tiedonlähde jokaiselle, joka haluaa erottua työmarkkinoilla. Ronaldin näkemyksillä yrityksen tarpeista ja kyvyllä korostaa hakijoiden ainutlaatuisia ominaisuuksia työn löytäminen onnistuu helpommin.