36 vahvuutta joilla todistat arvosi CV:ssä

Author Joost Buitenhof
Kirjoittanut: Joost Buitenhof
36 vahvuutta joilla todistat arvosi CV:ssä

Mitä vahvuuksia sinun tulisi korostaa CV:ssäsi? Pitäisikö sinun tuoda esiin sisukkuutesi, itsenäisyytesi vai kenties intohimosi? Haastattelun saamiseksi sinun on erotuttava työnantajien silmissä. Vahvuuksiesi korostaminen CV:ssäsi voi auttaa erottumaan muista hakijoista. Tässä artikkelissa tarkastelemme hyviä esimerkkejä ja sitä, miten voit sisällyttää ne tehokkaasti CV:seesi.

Mitä ovat vahvuudet CV:ssä?

Vahvuudet ovat usein luontaisia ominaisuuksia, jotka tekevät sinusta ainutlaatuisen yksilönä. Ne ovat luonteenpiirteitä, joita sinulla on ja joita ei vain yksinkertaisesti voi opetella. Voit esimerkiksi osata kirjoittaa hyviä mainostekstejä tai suunnitella kauniita logoja, mutta siihen liittyvä vahvuus on “luovuus”. Olet syntynyt sen kanssa.

Vahvuudet CV:ssä voivat osoittaa, miten loistat työssäsi. Ne ovat kykyjä, joilla voit ylittää odotukset.

36 esimerkkiä CV:n vahvuuksista

Korosta erityisesti niitä vahvuuksia, jotka sopivat hyvin haettavaan tehtävään. Projektijohtajana on järkevää korostaa organisointitaitoja. Ohjelmoijan ei tarvitse välttämättä mainita olevansa luova.

Tässä on 36 esimerkkiä parhaista vahvuuksista CV:ssä:

  1. Yksityiskohtiin keskittyminen
  2. Kykenevä hoitamaan useita asioita samaan aikaan
  3. Intohimoinen
  4. Analyyttinen
  5. Johtaminen
  6. Tavoitteellisuus
  7. Viestintä
  8. Itsevarmuus
  9. Yritteliäisyys
  10. Yhteistyökyky
  11. Tuloshakuisuus
  12. Ihmissuhdetaidot
  13. Joustavuus
  14. Ratkaisukeskeisyys
  15. Rehellisyys, eettisyys
  16. Organisointikyky
  17. Kriittisyys
  18. Päätöksentekokyky
  19. Looginen ajattelu
  20. Aitous
  21. Asiakaskeskeisyys
  22. Strateginen ajattelu
  23. Kuunteleminen
  24. Luovuus
  25. Työmoraali
  26. Vakuuttavuus
  27. Sopeutumiskyky
  28. Innovaatiokyky
  29. Esittämistaidot
  30. Kärsivällisyys
  31. Monipuolisuus
  32. Tarkkuus
  33. Stressinsietokyky
  34. Paineen alla työskentely
  35. Luotettavuus
  36. Emotionaalinen älykkyys

Kuinka mainita vahvuudet CV:ssä?

Se, mitä vahvuuksia lopulta mainitset CV:ssäsi, riippuu yrityksestä ja tehtävästä, johon haet. Tässä ovat askeleet vahvuuksien mainitsemiseen CV:ssä:

1. Tunnista omat vahvuutesi

Ensimmäinen askel on katsoa kriittisesti itseäsi. Pohdi omia vahvuuksiasi ja heikkouksiasi. Tarkastele myös omia kokemuksiasi, taitojasi ja tietojasi. Missä olet hyvä? Jos joku kuvailee sinua, mitä he sanoisivat? Kysy sitä ystävältä tai perheenjäseneltä. Todennäköisesti sieltä löytyy useita ainutlaatuisia piirteitä, jotka sopivat hyvin CV:seesi.

2. Valitse oikeat vahvuudet mainittavaksi CV:ssäsi

Ensimmäisen vaiheen perusteella voit nyt luoda listan tärkeimmistä taidoista ja ominaisuuksistasi. On tärkeää miettiä, mitkä niistä kannattaa lisätä ansioluetteloosi. Tätä varten sinun on luettava työnkuvaus perusteellisesti. Yritä ymmärtää työn vaatimukset hyvin. Millaista henkilöä yritys nimenomaan etsii? Mitä he pitävät tärkeänä? Käytä työnkuvausta muistilistana selvittääksesi, mitä vaatimuksia sinun on ehdokkaana täytettävä.

Lopuksi sinun tulee valita olennaisimmat vahvuudesi, jotka ovat tarpeellisia haettavassa tehtävässä. Myös niiden tulee sopia hyvin yrityksen ydinarvoihin.

3. Näytä vahvuutesi CV:ssäsi

Voit mainita vahvuuksia kaikkialla CV:ssäsi (profiili, työkokemus, koulutus, taidot jne.), eikä niitä ole rajoitettu tiettyyn osaan. Voit jopa luoda erillisen osion "Vahvuudet" tai "Ominaisuudet", jossa mainitset nimenomaisesti tärkeimmät vahvuutesi ja esittelet niitä tarkemmin. Näin ansioluettelosi vastaa täydellisesti työn vaatimuksia.

On kuitenkin tärkeää antaa konkreettisia esimerkkejä vahvuuksistasi. Jos mainitset, että olet "erittäin asiakaslähtöinen", työkokemuksesi (tai jonkin muun osion) pitäisi osoittaa tämä. Rekrytoija tai mahdollinen työnantaja haluaa nähdä todisteita.

Miten kirjoittaa hyvä CV
Opi, miten teet vaikutuksen rekrytoijiin CV:llä, joka erottuu muista - yksinkertaisesti ja tehokkaasti!
Lue artikkeli

Vahvuuksien esittäminen käytännön esimerkeillä

Jos haluat todella erottua CV:lläsi, on fiksua antaa käytännön esimerkkejä vahvuuksistasi. Tämä todistaa, että olet todellakin se, joka väität olevasi. Yksi tapa tehdä tämä on muotoilla tilanteisiin perustuvia esimerkkejä:

  1. Konteksti: Kuvaile taustaa ja tilannetta, jossa olet voinut käyttää vahvuuksiasi. Selitä, mitkä haasteet tai ongelmat olivat käynnissä ja mitkä taidot tai ominaisuudet olivat tärkeitä.
  2. Tehtävät: Selitä, mitkä tarkat tehtävät tai vastuut sinulla oli tilanteessa. Mikä oli roolisi ongelman ratkaisemisessa?
  3. Toimet: Kuvaile konkreettiset toimet, joita toteutit ongelman ratkaisemiseksi. Mitä teit ratkaisun löytämiseksi tai toteuttamiseksi?
  4. Tulokset: Kerro, mitkä olivat toimiesi tulokset. Mitä positiivisia muutoksia seurasi ponnisteluistasi?
  5. Oppimiskokemukset: Pohdi kokemustasi ja kerro mitä opit tilanteesta. Miten tämä on vaikuttanut henkilökohtaiseen ja ammatilliseen kehitykseesi?
Esimerkki: Vahvojen johtamistaitojeni ansiosta perustin menestyksekkään myyntitiimin, joka koostui 8 työntekijästä ja ylitimme myyntitavoitteet 15 %. Tätä varten palkkasin, koulutin ja valmensin myyntihenkilöstöä sekä kehitin uuden myyntistrategian.

Tämän menetelmän avulla voit antaa konkreettisia esimerkkejä vahvuuksistasi. Näin näytät työnantajille, mihin kaikkeen olet kykenevä ja mikä on lisäarvosi.

Valmistaudu työhaastatteluun

Kun mainitset CV:ssäsi tiettyjä vahvuuksia, sinulta saatetaan kysyä niistä haastattelussa. Mieti etukäteen, mitä haittapuolia tietyt vahvuudet voivat tuoda mukanaan ja miten käsittelet niitä.

Yksi esimerkki voisi olla "perfektionismi". Työnantajat arvostavat usein kykyä työskennellä tarkasti ja yksityiskohtaisesti, mutta se voi joskus johtaa projektien viivästymiseen, liialliseen stressiin tai vaikeuksiin noudattaa määräaikoja.

Työhaastattelussa voit mainita tämän vahvuuden, mutta myös kertoa, että olet oppinut löytämään terveen tasapainon laadun ja tehokkuuden välillä ja että olet avoin palautteelle, jotta voit käyttää perfektionismiasi tehokkaammin. Tämä osoittaa, että olet tietoinen mahdollisista haittapuolista ja olet proaktiivinen niiden ratkaisemisessa.

Johtopäätökset

Näiden vahvuuksien korostaminen CV:ssä antaa työnantajille täydellisen kuvan sinusta hakijana ja voi auttaa sinua erottumaan muista hakijoista. On tärkeää mukauttaa vahvuutesi haetun tehtävän erityisvaatimuksiin.

Tee täydellinen CV kolmessa vaiheessa

Päihitä kilpailijat täydellisellä CV:llä. Tutustu asiantuntijoiden uravinkkeihin ja paranna mahdollisuuksiasi saada työpaikka.

author avatar
Kirjoittanut
Joost Buitenhof
Joost aloitti rekrytoinnin parissa jo opiskellessaan liiketaloutta, ja osa-aikatyö rekrytoijana osoittautui niin hyväksi, että valmistuttuaan hän työskenteli kokoaikaisena rekrytoijana suuressa rekrytointitoimistossa. Lopulta Joostista tuli rekrytoinnin johtaja. Ajan myötä hänen halunsa uusiin haasteisiin kasvoi. Nyt hän käyttää HR- ja rekrytointiosaamistaan tekstien kirjoittamiseen ja arviointiin, mikä on jännittävä uusi käänne hänen ammattiurallaan.