CV:n tavoite: 10 hyvää esimerkkiä

Author Miranda Adriaanse
Kirjoittanut: Miranda Adriaanse
Author Joost Buitenhof
Muokannut: Joost Buitenhof
CV:n tavoite: 10 hyvää esimerkkiä

CV:ssäsi oleva ammattimainen tavoite voi lisätä todennäköisyyttä, että sinut kutsutaan haastatteluun. Mutta mitä “CV:n tavoite” tarkalleen ottaen tarkoittaa ja milloin se kannattaa sisällyttää? Tässä blogissa tarkastelemme määritelmää ja sovelluksia sekä annamme 10 esimerkkiä, joista saat inspiraatiota oman CV:si laatimiseen.

Mikä on tavoite CV:ssä?

Tavoite CV:ssä on 2–3 lausetta pitkä teksti, joissa kerrot, mikä tavoitteesi on yrityksessä, johon haet. Sinun tulisi myös osoittaa, miten aiot saavuttaa asetetun tavoitteen. Hyvä CV:n tavoite on usein tiettyyn tehtävään kohdistettu ja näyttää kunnianhimosi kehittyä.

Tavoite CV:ssä liittyy usein johonkin seuraavista aiheista:

 • Halu jatkaa kehittymistä ja oppia uusia taitoja tietyllä alalla tai tehtävässä.
 • Uusien ammatillisten haasteiden kohtaaminen.
 • Oman idean ja näkemyksen soveltaminen käytäntöön.
 • Liikevaihdon kasvattaminen tai asiakaskunnan laajentaminen yrityksessä, jossa haet töitä.
 • Uusien ratkaisujen toteuttaminen kustannusten säästämiseksi tai prosessien sujuvoittamiseksi.
Tavoite sekoitetaan usein CV:n otsikkoon. Otsikko on kuitenkin usein vain yksi lyhyt, voimakas lause, jonka asetat CV:si yläosaan. Siinä korostat suurinta saavutustasi. Tavoite on usein osa profiiliasi ja se on hieman laajempi (2–3 lausetta).

Milloin käyttää tavoitetta CV:ssä?

Useimmille hakijoille ei ole tarpeen lisätä tavoitetta CV:hen. Tässä on tilanteita, joissa tavoite kannattaa kuitenkin mainita CV:ssä:

 • Kun sinulla on vähän kokemusta.
 • Kun haet ensimmäistä työpaikkaasi.
 • Kun olet tekemässä uranvaihdosta.
 • Kun haet haluttua tehtävää, jossa on paljon kilpailua.

Jos kuulut johonkin näistä neljästä kategoriasta, harkitse tavoitteen laatimista, jotta voit erottautua muista hakijoista. Näytät samalla, että ymmärrät tehtävän vaatimukset hyvin ja että olet erittäin kunnianhimoinen ehdokas.

Kokemusta omaavat ehdokkaat voivat keskittyä paremmin kokemukseensa, esimerkiksi mainitsemalla saavutuksia ja kohdistamalla CV:nsä kyseiseen työpaikkailmoitukseen.

Tavoite CV:ssä vai saatekirjeessä?

On parasta kirjoittaa tavoite CV:hen. Syy tähän on yksinkertainen; suurin osa rekrytoijista ja HR-päälliköistä lukee ensin CV:n ja ehkä vasta sen jälkeen työhakemuksesi. Jos CV ei tee vaikutusta, hakemustasi ei lueta. Siksi on parempi sijoittaa tavoite CV:hen eikä saatekirjeeseen. Muuten riskinä on, että sitä ei lueta lainkaan.

Kuinka kirjoittaa vakuuttava tavoite CV:hen?

Hyvä tavoite rakentuu usein kolmesta osasta: (1) Kuka olet, (2) Mitä tarjoat (lisäarvosi) ja (3) miten autat yritystä saavuttamaan tavoitteensa.

Näin laadit vahvan tavoitteen CV:hen:

 • Aloita mainitsemalla jokin suuri urasaavutuksesi (kokemusvuodet, viimeisin tutkinto jne.).
 • Lisää 2 tai 3 avaintaitoa, joita tarvitset haetussa tehtävässä.
 • Laadi selkeä, yksityiskohtainen ja ammatillinen tavoite. Mitä haluat saavuttaa?
 • Lue työpaikkailmoitus huolellisesti ja sovita tavoitteesi sen mukaan, mitä yritys etsii.
 • Tee tutkimusta yrityksestä. Mitä he parhaillaan tekevät? Mitkä ovat heidän tavoitteensa?
 • Pidä se lyhyenä. Mainitse tavoitteesi noin 2–3 rivillä.
 • Pysy ammattimaisena ja älä liioittele.

Tässä voisi olla esimerkki tavoitteesta CV:ssä:

Yli 10 vuoden kokemuksella projektinjohtajana energia-alalla tuon mukanani syvällistä tietoa uusiutuvista energiatekniikoista ja strategioista energiatehokkuuden parantamiseksi. Organisointitaitoni ja innovatiivinen osaamiseni tekevät minusta arvokkaan lisän [organisaation nimi]:n tehtävään luoda kestävämpi maailma. Pyrin edistämään teidän kestävyystavoitteitanne käynnistämällä ja toteuttamalla vihreitä aloitteita.

10 esimerkkiä hyvistä tavoitteista CV:ssä

Alla on 10 esimerkkiä hyvistä tavoitteista, jotka kattavat useita yleisiä tehtäviä ja kokemustasoja. Voit käyttää näitä inspiraationa oman tavoitteesi kirjoittamiseen.

Tavoite ensimmäiselle työpaikalle

Kunnianhimoinen, motivoitunut ja tavoitteellinen juniorimarkkinoija ja SEO-asiantuntija, joka on motivoitunut soveltamaan osaamistaan kasvattaakseen [yritys X]:n verkkosivuston kävijämäärää. Viime vuonna loin uuden verkkosivuston, joka saavutti noin 5 000 kuukausittaista kävijää 4 kuukaudessa.

Esimerkki tavoitteesta opiskelijalle, joka hakee työpaikkaa ravintolassa

Luova ja tarkka valokuvaaja, joka on innokas käyttämään kykyään saada ihmiset hymyilemään piristääkseen asiakkaiden päivää [yritys X]:n terassilla ja tarjotakseen unohtumattoman kokemuksen. Lisäksi ottaisin mielelläni kuvia tiimistä verkkosivustoa varten.

Esimerkki CV-tavoitteesta harjoittelupaikan saamiseksi

Innostunut markkinoinnin opiskelija, jolla on intohimo kaikenlaiseen verkkomarkkinointiin. Olen hankkinut kokemusta sosiaalisesta mediasta, copywriterin työstä ja graafisesta suunnittelusta. Perustin TikTok-tilin, joka saavutti yli 5 000 seuraajaa: tätä tietoa ja kokemusta haluaisin soveltaa myös organisaatiossanne. Haen harjoittelupaikkaa [yritys X]:ssä kehittääkseni taitojani edelleen ja käyttääkseni sosiaalisen median osaamistani verkkokanavien kasvattamiseen.

Tavoite hallintoassistentille

Järjestelmällinen ja ahkera työntekijä, jolla on tarkka silmä yksityiskohtiin, haluaisi työskennellä [yritys X]:ssä hallintoassistenttina. Olen hankkinut 3 vuoden kokemuksen sihteerinä, mikä on hionut vahvoja organisointitaitojani.

CV:n tavoite omasta opintoalasta poikkeavaa työtä varten

Maisteritason psykologian opiskelija, joka etsii tehtävää [yritys X]:n HR-osastolta. Olen aiemmin suorittanut HR-aiheisen 3 kuukauden työharjoittelun [yritys Y]:ssä. Siellä sain alustavaa kokemusta HR-tehtävistä, kuten hakijoiden esivalinnasta. Tavoitteeni on kehittää HR-kokemustani edelleen [yritys X]:ssä.

Tavoite yrittäjälle, joka haluaa työskennellä kokopäiväisesti

Tuloshakuinen freelance-ohjelmistokehittäjä, joka on kehittänyt 5 verkkosovellusta, 10 mobiilisovellusta ja osallistunut viiteen Open Source -projektiin GitHubissa. Ylläpidän myös noin 40 verkkosivuston koodia. Haluan käyttää todistettuja ohjelmointitaitojani työskennelläkseni täysipäiväisesti tekemällä sitä, mitä rakastan eniten: kirjoittamalla hyvää koodia [yritys X]:ssä.

Tavoite hakijalle, joka haluaa paremman roolin

Kokenut henkilökohtainen assistentti, jolla on yli 4 vuoden kokemus, ja joka haluaa todistaa kykynsä johdon assistenttina. Assistenttina ollessani olen tukenut 3 yrittäjää järjestämällä heidän työskentelyään, aikatauluttamalla kokouksia, varaamalla lentoja ja hotelleja sekä kirjoittamalla raportteja. Tämä on hionut organisointitaitojani ja täsmällisyyttäni. Toivon voivani auttaa [yritys X]:ää toteuttamaan aikaa säästäviä järjestelyjä.

Tavoite uranvaihtajalle

Kekseliäs ja innostunut tuotekehittäjä, jolla on teknisen kehityksen tietoja ja kokemusta. Etsin roolia kestävän energiateollisuuden alalla, jossa voin osallistua kestävien (energia)ratkaisujen kehittämiseen.

CV-tavoite toimialan vaihtoon

Analyyttinen ja omistautunut liiketoiminta-analyytikko, jolla on yli 5 vuoden kokemus ja joka on innokas käyttämään tietämystään ja kokemustaan suurten datakokonaisuuksien analysoinnista markkinointitehtävissä tehokkaiden markkinointistrategioiden kehittämiseksi.

Missä mainita tavoite CV:ssä?

Paras paikka tavoitteen mainitsemiseen on profiilisi. Tämä on pieni 4–6 rivin esittelykappale, jonka sijoitat CV:si yläosaan. Siinä kerrot, kuka olet, mitä osaat ja mahdollisesti myös, mitkä ovat henkilökohtaiset tavoitteesi yrityksessä, johon haet.

Vinkkejä CV-tavoitteen kirjoittamiseen

 1. Lue työnkuvaus perusteellisesti. Mukauta kunkin hakemuksen tavoite vastaamaan yrityksen tarpeita.
 2. Mainitse taidot ja osaaminen, jotka auttavat sinua (ja yritystä) saavuttamaan tavoitteet.
 3. Käytä mahdollisuuksien mukaan prosentteja ja numeroita tehdäksesi tavoitteestasi konkreettisen ja tarkan. Markkinoija, joka on työskennellyt miljoonien mainosbudjettien kanssa, tekee heti vaikutuksen.
 4. Tavoitteessa on todella tärkeää, että ajattelet ennen kaikkea yrityksen tavoitteita. Sinä hakijana voit haluta paljon, mutta jos yritykselle ei ole hyötyä tavoitteestasi, se voi toimia sinua vastaan.
 5. Älä ole liian kunnianhimoinen, ettei tavoitteesi vaikuta epäuskottavalta. JJos sinulla on vain muutaman vuoden kokemus ja ilmoitat, että haluat olla uusi toimitusjohtaja viiden vuoden kuluttua, sinua ei oteta vakavasti.

Johtopäätökset

Tavoite voi olla keino erottautua muista hakijoista. Se osoittaa myös, että olet vakavasti otettava, kunnianhimoinen ehdokas, joka tietää, mitä haluaa. Voit myös harkita tavoitteen mainitsemista saatekirjeessäsi tai motivaatiokirjeessäsi. Jos tarvitset apua CV:n kirjoittamisessa, voisit käyttää omaa CV-tekijä-sovellustamme. Tarjoamme erilaisia malleja, jotka täyttävät kaikki säännöt ja ovat hyvin testattuja, mikä lisää mahdollisuuksiasi saada työpaikka.

Tee täydellinen CV kolmessa vaiheessa

Päihitä kilpailijat täydellisellä CV:llä. Tutustu asiantuntijoiden uravinkkeihin ja paranna mahdollisuuksiasi saada työpaikka.

author avatar
Kirjoittanut
Miranda Adriaanse
Mirandalla on vaikuttava 20 vuoden ura HR-neuvojana, ja tässä ajassa hänelle on karttunut syvällistä tietämystä. Nyt hän keskittyy kirjoittamaan aiheeseen liittyviä artikkeleita, joissa hän jakaa laajaa kokemustaan ja asiantuntemustaan. Teksteissään Miranda yhdistää käytännön näkemyksiä teoreettiseen tietoon, mikä tekee hänen artikkeleistaan ​​lähestyttäviä ja ymmärrettäviä laajalle yleisölle. Mirandan kyky ilmaista tiedot selkeästi tekee hänestä erinomaisen lähteen kaikille työnhakijoille.