Kattava ohje CV:n luomiseen Google Docsilla (+ esimerkki)

Author Miranda Adriaanse
Kirjoittanut: Miranda Adriaanse
Author Joost Buitenhof
Muokannut: Joost Buitenhof
Kattava ohje CV:n luomiseen Google Docsilla (+ esimerkki)

Hyvän CV:n luominen on tietysti tärkeää työmahdollisuuksiesi kannalta. Oman CV:n tekeminen Photoshopilla tai Illustratorilla voi olla aikaa vievä tehtävä ja vaatii lisäksi tarvittavat graafiset taidot. Onneksi nykyään on olemassa erilaisia (ilmaisia) työkaluja, jotka tekevät CV:n luomisesta helpompaa. Yksi näistä tavoista on CV:n tekeminen Google Docsilla. Tämä on erityisen kätevää, jos sinulla ei ole pääsyä tekstinkäsittelyohjelmiin, kuten Wordiin. Google Docs CV-pohjat ovat nimittäin saatavilla internetin kautta, ja ainoa vaatimus on, että sinulla on Google-tili.

Google Docs CV:n edut

CV:nluomisessa Google Docsilla on luonnollisesti suuria etuja. Sillä on kuitenkin myös joitakin haittoja, jotka sinun on otettava huomioon, ennen kuin laadit ansioluettelon verkossa.

Nämä ovat edut:

 1. Se on ilmaista: Google Docs on ilmainen ohjelma erilaisten tiedostojen muokkaamiseen ja hallitsemiseen. Voit helposti avata, muokata ja ladata CV:si verkossa.
 2. Käyttäjäystävällinen: Se on käyttäjäystävällinen ohjelma, joka muistuttaa paljon Wordia. Vain muutamalla klikkauksella voit helposti muokata CV:täsi verkossa.
 3. Kaikki yhdessä paikassa: Kun teet verkossa olevan CV:n Google Docsin kautta, se tallennetaan välittömästi Google Driveen tilillesi. Drivessa voit sitten luoda kansioita, kuten "CV:t" tai "saatekirjeet" pitääksesi kaikki tiedostot järjestyksessä ja helposti saatavilla.
 4. Tiedostojen jakaminen: Tiedostojen lataamisen lisäksi voit myös helposti jakaa tiedostoja muiden kanssa. Esimerkiksi, jos haluat, että ystävä tai perheenjäsen lukee CV:si uudelleen oikeinkirjoituksen ja sisällön osalta.
 5. Automaattisesti tallennettu: Kun olet tekemässä modernia CV:tä Google Docsissa, se tallennetaan automaattisesti jokaisen muutoksen yhteydessä. Jos vahingossa suljet välilehden, et menetä työtäsi.
 6. Mobiilisovellus: Sekä Androidilla että IOS:lla voit ladata Google Drive -sovelluksen. Tämä tarkoittaa, että voit tarkastella, muokata tai jopa ladata CV:si myös matkapuhelimellasi. Tämä on kätevää esimerkiksi silloin, kun olet liikenteessä ja näet kiinnostavan työpaikkailmoituksen.
Miten kirjoittaa hyvä CV
Opi, miten teet vaikutuksen rekrytoijiin CV:llä, joka erottuu muista - yksinkertaisesti ja tehokkaasti!
Lue artikkeli

Google Docs CV:n haitat

Google Docsilla on etujensa lisäksi myös joitakin haittoja. Näitä ovat mm:

 1. Jokainen hakija käyttää samaa pohjaa: Google Docs on erittäin suosittu. Et siis ole luonnollisestikaan ensimmäinen, joka käyttää saatavilla olevia CV-pohjia. Siksi on vaikeaa tehdä todella 'huomiotaherättävä CV'.
 2. Rajoitetut vaihtoehdot: Tällä hetkellä saatavilla on vain 5 mallia, joista voit valita. Jos et pidä yhdestäkään malleista, sinun on etsittävä vaihtoehto. Lisäksi mallit näyttävät kaikki suunnilleen samanlaisilta.
 3. Vaikeaa tehdä huomiotaherättävä CV: Edellisessä kohdassa mainitsimme, että voit valita vain 5 mallista. Voit myös yrittää luoda oman mallin, mutta se muuttuu nopeasti monimutkaiseksi ja vaikeaksi. Google Docs ei ole todellakaan tehty tähän. Tällöin on parempi käyttää muita suunnittelutyökaluja, kuten Photoshopia tai Canvaa.
 4. CV ei täytä paikallisia suuntaviivoja: Suurin haitta on, että ei ole standardoitua mahdollisuutta lisätä valokuvaa CV:hen. Tämä on kiellettyä Amerikassa. Monissa Euroopan maissa (mukaan lukien Suomessa) on kuitenkin tavallista tehdä näin.
 5. Ei internet-yhteyttä: Jos sinulla ei ole internet-yhteyttä, et pääse Google-dokumentteihisi. Jos internet-yhteytesi katkeaa muokkauksen aikana, muutoksesi eivät myöskään tallennu enää automaattisesti. Näin olet vaarassa menettää tietosi.
 6. CV:si tulee helposti liian pitkä: Google Docsia käytettäessä huomasimme, että CV:si voi helposti ylittää kaksi sivua. Tämä johtuu siitä, että ohjelma ei käsittele saatavilla olevaa tilaa hyvin. Tämä tarkoittaa, että voit sisällyttää merkittävästi vähemmän tietoa CV:hen.

Kuinka teet CV:n Google Docsissa?

Vaihe 1: Kirjaudu sisään Google-tililläsi tai luo uusi

Ennen kuin voit aloittaa CV:n tekemisen Google Docsissa, tarvitset ensin Google-tilin. Sinulla on tässä kaksi vaihtoehtoa:

 1. Luot uuden Google-tilin (gmail)
 2. Luot Google-tilin nykyisestä sähköpostiosoitteestasi

Uuden gmail-tilin luominen on erittäin helppoa. Navigoi vain URL-osoitteeseen: Google-tilin luominen.

Jotain, mitä monet eivät tiedä, on että sinun ei tarvitse välttämättä Google-tiliä. Voit myös tehdä Google-tilin nykyisestä sähköpostistasi. Askeleet ovat seuraavat:

 1. Mene Google-tilien kirjautumissivulle.
 2. Klikkaa alhaalla olevaa 'Tee tili' -painiketta. Pienessä avautuvassa valikossa valitse "Omaan käyttöön".
 3. Klikkaa sitten "Käytä nykyistä sähköpostiosoitettani".
 4. Seuraa loput vaiheet.

Vaihe 2: Luo uusi asiakirja Google Drive -palvelussasi

Seuraava vaihe on luoda uusi Google Docs -asiakirja. Navigoi ensin Google Drive -palveluusi.

 1. Avaa Google Chrome.
 2. Jos et ole vielä kirjautunut sisään, kirjaudu sisään oikealta ylhäältä luomallasi Google-tilillä.
 3. Klikkaa sitten omaa tili-ikonia lähellä olevaa valikkoikonia (3 riviä ja 3 palloa).
 4. Avautuvasta valikosta valitse "Drive".

Tämän jälkeen avautuu uusi välilehti. Jos kaikki on kuten pitää, näet vasemmalla ylhäällä melko suuren 'uusi'-painikkeen. Klikkaa sitä. Pieni ikkuna avautuu, jossa näet useita vaihtoehtoja. Klikkaa sitten nuolta (>) vieressä olevan 'Google asiakirjat' -vaihtoehdon kohdalla. Valitse avautuvan ikkunan vaihtoehdoista 'Mallin perusteella'.

Vaihe 3: Valitse yksi saatavilla olevista malleista Google Docsissa

Nyt olet Google Docsin malligalleriassa. Näet muun muassa kaikki Google Docs CV-mallit. Kuten näet, voit myös luoda saatekirjeitä. Lisäksi heillä on paljon muita Google Docs -malleja, jotka voivat olla hyödyllisiä.

Kirjoitushetkellä Google Docs tarjoaa viisi erilaista mallia. Valitse vaihtoehto, joka miellyttää sinua eniten ja joka sopii parhaiten toimintaasi ja yritykseen, jossa aiot hakea työtä. Voit nyt alkaa täyttää tietojasi.

Vaihe 4: Täytä CV tarvittavilla tiedoilla

Nyt kun olet valinnut mallin, joka miellyttää sinua, on aika täyttää se ammatillisen urasi tiedoilla. Google Docs on jo asettanut sinulle joitakin 'standardiosia'. Näitä ovat:

 • Henkilötiedot
 • Työkokemus
 • Koulutus
 • Kompetenssit

Jos kaipaat osiota tai haluat lisätä 'ylimääräisen' osion (kuten harjoittelut, vapaaehtoistyö, harrastukset jne), kopioi yksinkertaisesti yksi olemassa olevista osioista ja liitä se haluamaasi paikkaan.

Vaihe 5: Lataa CV ja hae töitä!

Yksi Google Docsin suurista eduista on, että voit ladata tiedostot useassa muodossa. Tärkeimmät näistä ovat Microsoft Word ja PDF.

Suosittelemme aina lataamaan Google Docs CV:si PDF-muodossa. PDF:n suuri etu on, että CV näyttää täsmälleen samalta jokaisella laitteella ja käyttöjärjestelmällä (mobiili, työpöytä, Apple tai Windows). Jos valitset esimerkiksi Microsoft Wordin, riskinä on, että muotoilu muuttuu täysin. Et tietenkään halua sitä, kun lähetät ansioluettelosi potentiaaliselle työnantajalle.

Johtopäätös – Google Docs CV vai CV-tekijän käyttö?

Google Docs CV:n sijaan voit käyttää myös online cv-tekijää. Useimmissa tapauksissa nautit samoista eduista ilman haittoja. CV-tekijän käyttäminen on myös käyttäjäystävällistä, sinulla on kaikki yhdessä keskitetyssä paikassa, voit helposti jakaa tiedostoja ja ne tallennetaan automaattisesti.

Toisin kuin Google Docs CV, on varmaa että kaikki eivät käytä samaa mallia, koska ne ovat usein maksullisia palveluja. Tämä tarkoittaa, että voit käyttää premium-malleja, jotka erottuvat työnantajille. Tietenkin on myös edelleen vaihtoehto etsiä ilmainen Word-malli.

Tee täydellinen CV kolmessa vaiheessa

Päihitä kilpailijat täydellisellä CV:llä. Tutustu asiantuntijoiden uravinkkeihin ja paranna mahdollisuuksiasi saada työpaikka.

author avatar
Kirjoittanut
Miranda Adriaanse
Mirandalla on vaikuttava 20 vuoden ura HR-neuvojana, ja tässä ajassa hänelle on karttunut syvällistä tietämystä. Nyt hän keskittyy kirjoittamaan aiheeseen liittyviä artikkeleita, joissa hän jakaa laajaa kokemustaan ja asiantuntemustaan. Teksteissään Miranda yhdistää käytännön näkemyksiä teoreettiseen tietoon, mikä tekee hänen artikkeleistaan ​​lähestyttäviä ja ymmärrettäviä laajalle yleisölle. Mirandan kyky ilmaista tiedot selkeästi tekee hänestä erinomaisen lähteen kaikille työnhakijoille.