Puhelinnumerosi on välttämätön CV:ssäsi

Author Joost Buitenhof
Kirjoittanut: Joost Buitenhof
Author Ronald Sterk
Muokannut: Ronald Sterk
Puhelinnumerosi on välttämätön CV:ssäsi

Puhelinnumerosi on yksi tärkeimmistä tiedoista, jotka tulee olla CV:ssäsi. Mainitse se aivan CV:si yläosassa muiden henkilökohtaisten tietojesi kanssa, kuten nimesi, osoitteesi, sähköpostisi ja syntymäaikasi. Lähes jokainen työnhakija kutsutaan työhaastatteluun puhelimitse. Tarkista siis erityisen huolellisesti kirjoitusvirheet. Jos haluat tulla kutsutuksi haastatteluun puhelimitse, tarkista, että puhelinnumerosi on oikein. Haetko työtä ulkomailta? Mainitse myös maakoodisi puhelinnumeron yhteydessä.

Miksi puhelinnumeroa ei saa jättää pois CV:stä?

Hakeminen ilman puhelinnumeron mainitsemista CV:ssä olisi valtava virhe. Puhelinnumero on käytännössä ainoa ehto, joka sinun on ehdottomasti sisällytettävä CV:hen.

Olen työskennellyt 10 vuotta rekrytoijana. Tuona aikana olen suorittanut lukuisia puhelinhaastatteluja. Soitin myös aina hakijalle lyhyen tutustumisen merkeissä kutsuakseni heidät työhaastatteluun. Olen kohdannut muutaman kerran tilanteen, jossa CV:ssä mainittu puhelinnumero ei valitettavasti toiminut. Sinänsä se ei ole maailmanloppu, mutta se on todella ärsyttävää. Lisäksi pidän sitä erittäin huolimattomana ja epätarkkana, jos et osaa tehdä jotain “yksinkertaista” kuin mainita puhelinnumerosi CV:ssä oikein.

Monissa online-pohjissa on oletusarvoisesti kenttä, johon voit syöttää puhelinnumerosi. Hyödynnä sitä.

Puhelinsoitto on ensimmäinen hetki, kun potentiaalinen työnantaja kuulee äänesi. Usein he haluavat myös hieman tunnustella, millaisen henkilön kanssa he ovat tekemisissä. Vaikka lyhyt puhelu kestäisi vain muutaman minuutin, se voi auttaa rekrytoijaa tai työnantajaa tekemään päätöksen.

Yksi numero CV:ssä riittää

Ammattimaisessa CV:ssä on aina mainittava vain yksi numero. Joten, vaikka sinulla olisi useampi numero (esimerkiksi matkapuhelinnumero ja vielä kiinteä linja), valitse numero, jolla olet parhaiten tavoitettavissa. Et halua, että rekrytoijan on käytävä läpi pitkä lista saadakseen sinut lopulta linjan päähän. Tee se heille mahdollisimman helpoksi mainitsemalla vain yksi puhelinnumero CV:ssäsi.

Miten mainita puhelinnumero CV:ssä?

Kirjoita puhelinnumerosi CV:hen seuraavasti: 046 020 1151. Suomessa puhelinnumero koostuu 7 tai 8 numerosta. Noin 10 % väestöstä on dyslektikkoja, joten heille on todella vaikeaa lukea pitkiä numerosarjoja. Lukemisen helpottamiseksi on aina suositeltavaa laittaa välilyönnin joka 2–3 numeron jälkeen. Näin puhelinnumerosi lukeminen helpottuu huomattavasti.

Jos haet työtä ulkomailta, sinun tulee myös mainita maakoodi puhelinnumerosi yhteydessä.

Puhelinnumero: (+358) 46 020 1151

Tärkeintä on, että numero on helposti luettavissa. Et halua, että rekrytoija joutuu liimaamaan silmänsä näyttöön selvittääkseen numerosi. Seuraavat muodot ovat myös hyväksyttäviä:

  • 046 020 1151
  • +358 46 020 1151
  • +358 460 201 151
  • +358 4602 01151
  • 00358 46 020 1151
  • 00358 460 201 151
  • 00358 4602 01151
Käytä omaa henkilökohtaista (matka)puhelinnumeroasi. Älä käytä nykyisen työpuhelimesi numeroa. Et tietenkään halua, että joku vahingossa näkee rekrytoijan soittavan sinulle tai että kollega vastaa puheluun puolestasi. Ei ole myöskään viisasta käydä keskusteluja toisesta työstä paikassa, missä kollegat voivat kuulla keskustelun.

Ilmoita, milloin olet vapaana puhelulle

Jos olet parhaillaan töissä toisessa yrityksessä, on todennäköistä, että et voi vastata puhelimeen työaikana, jos rekrytoija soittaa. Myös muiden olosuhteiden vuoksi voi olla, että haluat kohdistaa puhelun tietyille päiville tai ajoille. Voit valita mainita tämän puhelinnumerosi perässä CV:ssäsi:

Puhelinnumero: 046 020 1151 (15.00 – 22.00 arkipäivisin)

Näin rekrytoija tietää myös, milloin sinut tavoittaa ja milloin ei. Jos se ei sovi molemmille osapuolille, potentiaalinen työnantaja voi aina lähettää sähköpostia sopiakseen puheluajan.

Odota puhelua potentiaaliselta työnantajalta

Vaikuttaa ehkä itsestäänselvältä, mutta heti kun olet lähettänyt hakemuksesi, sinun tulee olla valmis siihen, että sinulle voidaan soittaa. Jos siis tuntematon numero soittaa, eikä se oikeastaan sovi, koska olet esimerkiksi keskellä kauppaa, älä vastaa. Lähetä välittömästi tekstiviesti ja ilmoita, että soitat takaisin noin vartin kuluttua. Jos otat puhelun “vahingossa” vastaan, selitä tilanne nopeasti ja pyydä, voitko soittaa takaisin muutaman minuutin kuluttua.

Jos sinulla on mahdollisuus vastata, varmista, että olet harjoitellut etukäteen, miten haluat vastata puheluun. Yritä kuvitella, miten keskustelu saattaisi edetä, jotta sinulla on oikeat vastaukset valmiina, eikä sinun tarvitse kompastella sanoissasi.

Tallenna ammattimainen vastaajaääni

Jos lähetät useita hakemuksia, saattaa käydä niin, että sinulle soitetaan hetkellä, joka ei oikeastaan sovi. Jos sinulla on vielä vanha vastaajaääni, se ei tietenkään vaikuta kovin ammattimaiselta. Varmista siis, että tallennat hyvän, asiallisen vastaajaäänen etukäteen.

Esimerkki:

Tämä on [nimesi] vastaaja. En voi vastata puhelimeen juuri nyt. Jos jätät nimesi ja puhelinnumerosi, soitan sinulle mahdollisimman pian takaisin.

Tai hieman epämuodollisemmin (mutta sopii yhtä hyvin):

Hei, kuuntelet [nimesi] vastaajaa. En ole tavoitettavissa juuri nyt, mutta voit jättää viestin piippauksen jälkeen, niin soitan sinulle mahdollisimman pian takaisin. Kiitos!

Varmista, että soitat takaisin mahdollisimman pian. Tarkista etukäteen, mistä yrityksestä oli kyse.

Yhteenveto

Puhelinnumero on olennainen henkilökohtainen tieto, jota ei saa jättää pois CV:stä. Aseta numerosi CV:si yläosaan muiden henkilökohtaisten tietojesi joukkoon. Muista rikkoa numero välilyönneillä ja tallentaa ammattimainen vastaajaääni. Lopuksi voit halutessasi ilmoittaa heti puhelinnumerosi perässä, mitkä ajat sinulle sopivat puheluiden vastaanottamiseen.

Tee täydellinen CV kolmessa vaiheessa

Päihitä kilpailijat täydellisellä CV:llä. Tutustu asiantuntijoiden uravinkkeihin ja paranna mahdollisuuksiasi saada työpaikka.

author avatar
Kirjoittanut
Joost Buitenhof
Joost aloitti rekrytoinnin parissa jo opiskellessaan liiketaloutta, ja osa-aikatyö rekrytoijana osoittautui niin hyväksi, että valmistuttuaan hän työskenteli kokoaikaisena rekrytoijana suuressa rekrytointitoimistossa. Lopulta Joostista tuli rekrytoinnin johtaja. Ajan myötä hänen halunsa uusiin haasteisiin kasvoi. Nyt hän käyttää HR- ja rekrytointiosaamistaan tekstien kirjoittamiseen ja arviointiin, mikä on jännittävä uusi käänne hänen ammattiurallaan.