CV-esimerkki autonkuljettaja: Kirjoitusopas ja vinkit

Autonkuljettajana matkustat ympäri maata ja olet vastuussa ihmisten ja/tai tavaroiden turvallisesta kuljettamisesta. Kyseessä on tärkeä osa yhteiskuntaamme, sillä kuljettaja ei ainoastaan vastaa kuljetuksesta, vaan myös omasta ja muiden turvallisuudesta. Jälkimmäinen on seikka, jota on hyvä korostaa CV:ssä. Tässä artikkelissa kerromme, miten laadit hyvän CV:n autonkuljettajana.

Luo oma CV nyt
CV-esimerkit Autonkuljettaja

Miten kirjoittaa autonkuljettajan CV?

Autonkuljettajana olet vastuussa tavaroiden tai matkustajien kuljettamisesta paikasta A paikkaan B, mikä edellyttää laajan ja erityisen taitovalikoiman hallintaa. Ajotaito, turvallisuus, reittisuunnittelu, tekninen pätevyys, ajanhallinta, viestintä, stressinsietokyky ja asiakaspalvelu ovat kaikki olennaisia taitoja tässä ammatissa.

Lue työpaikkailmoitus huolellisesti ja katso, mitä vaatimuksia siihen on listattu. Nämä tiedot tulee sisällyttää CV:hen. Jos kuljetat suuria kuormia, tarvitset erityisen ajokortin.

Yritysten ilmoittamat vaatimukset autonkuljettajan tehtävään vaihtelevat, joten lue työpaikkailmoitus huolellisesti ja selvitä, mitä erityistaitoja tarvitaan. Täytyykö sinun osata useita kieliä? Oletko vastuussa myös asiakaskontakteista? Käymällä työpaikkailmoituksen huolellisesti läpi voit muokata CV:si ja esitellä itsesi työnantajalle parhaassa mahdollisessa valossa.

Henkilökohtaiset tiedot

CV:ssä tulee olla henkilökohtaiset tietosi, sillä muuten rekrytoija ei voi ottaa sinuun yhteyttä mahdollisen haastattelun sopimiseksi. CV:n yläosassa ilmoitetaan etu- ja sukunimi, syntymäaika, haettava tehtävä, sähköpostiosoite, puhelinnumero ja kotiosoite. Kuljettajana on tärkeää mainita myös hallussasi olevat ajokortit.

Voit lisätä myös LinkedIn-profiilisi, sillä se antaa hyvän kuvan työhistoriastasi ja saavutuksistasi (jos olet pitänyt profiilisi ajan tasalla).

Nimi: Markus Rautio

Ammatti: Autonkuljettaja

Osoite: Katajatie 20, 70210 Kuopio

Puhelin: +358 40 987 6543

Sähköposti: [email protected]

Syntymäpäivä: 20. syyskuuta 1988

Ajokortit: B, BE, C, CE, C1, C1E, D1

CV-profiili

Profiili on lyhyt teksti, jossa esittelet itsesi rekrytoijalle. On tärkeää, että työnantaja saa kuvan siitä, kuka olet ja mitkä ovat motivaattorisi. Kuljettajana tärkeää on kertoa, miksi pidät työstäsi, mikä sinua motivoi, miksi olet sopiva tehtävään ja millaisia kiinnostuksen kohteita sinulla on.

Kuljettajana minulla on selkeä näkemys turvallisuudesta ja tarkkuudesta. Ajotaitoni ja osaamiseni reittisuunnittelussa on laajaa. Olen teknisesti pätevä huoltamaan ajoneuvoni itse, ja kommunikoin sujuvasti koordinointitehtävissä ja asiakaspalvelutilanteissa. Tiiminne arvokas lisä olisin siksi, koska minulla on kyky pysyä rauhallisena stressaavissa tilanteissa ja pyrkiä erinomaisiin asiakastyytyväisyystavoitteisiin.

Työkokemus

Työkokemus on CV:n tärkein osa ja yksi pääsyistä sen laatimiseen. Entä millainen työkokemus CV:ssä kannattaa mainita ja miten? Sisällytä kaikki merkityksellinen työkokemus ja aloita viimeisimmästä työstäsi. Ilmoita työnkuvasi sekä suorittamasi tehtävät ja saavutukset kyseisessä työnkuvassa. Rekrytoijan on kiinnostavaa lukea saavutuksistasi työhistorian tarkastelun ohessa. Kun mainitset saavutuksesi, tee niistä konkreettisia numeroiden ja prosenttien avulla.

Kuorma-autonkuljettaja, Posti Kuljetus

 • Kuljetin erilaisia rekkakuormia noudattaen turvallisia ajokäytäntöjä.
 • Käytin reittisuunnittelujärjestelmiä ajan tehokkaaseen hallintaan ja ajan optimoimiseksi eri reiteillä.
 • Huolsin ajoneuvoa ennaltaehkäisevästi sen edustuskelpoisuuden ylläpitämiseksi.
 • Kommunikoin lähetystiimin kanssa tilannepäivitysten antamiseksi.

Taksinkuljettaja, Taksi Helsinki

 • Kuljetin matkustajia huolehtien heidän turvallisuudestaan ja mukavuudestaan.
 • Huolehdin ajoneuvon siisteydestä ja puhtaudesta.
 • Noudatin asiakassopimuksia tehokkuus mielessä pitäen.
 • Käsittelin reklamaatioita.

Koulutus

Kuljettajana työskentely vaatii tarvittavat ajokortit ja todistukset ajamasi ajoneuvotyypin mukaan. Lisäksi kuorma- ja linja-auton kuljettaminen edellyttää ammattimaisessa liikenteessä toimivalta kuljettajalta ammattipätevyyttä. Ilmoita hallussasi olevat ajo-oikeudet sekä pätevyydet selkeästi.

Kuljettajan ammattipätevyys, Ammattiopisto Live
syyskuu 2016 – syyskuu 2020

Kurssit ja todistukset

Oletko suorittanut työtehtävään liittyviä kursseja? Lisää ne erilliseen Kurssit ja todistukset -osioon. Jokaiseen tehtävään on tarjolla merkityksellisiä kursseja. Kuljettajille hyödyllisiä kursseja ovat esimerkiksi kieli-, EA- ja turvalliseen ajamiseen liittyvät kurssit. Ne laajentavat osaamistasi ammattikuljettajana ja kielivät kiinnostuksestasi työtäsi kohtaan.

 • Ensiapukurssi
 • Kuorman turvallinen kiinnitys -kurssi
 • Kestävä ja polttoainetehokas ajo -kurssi

Taidot

Lisää CV:hen myös taitosi. Väkevän osaamisen lisäksi sinulla on taatusti myös leppoisempia taitoja, jotka on hyvä mainita CV:ssä. Pelkkä työkokemus ja koulutus eivät välttämättä riitä vakuuttamaan rekrytoijaa. Taidot kiinnostavat työnantajia, joten ne on syytä lisätä CV:hen.

Kuljettajan tehtävässä olennaista on hyvät ajotaidot ja kuormien asianmukainen käsittely. Niiden lisäksi on hyvä löytää itsestään joustavuutta. Vastaan voi tulla tilanteita, jotka vaikuttavat kuljetuksen venymiseen tai jopa lyhenemiseen. Tällaisissa tilanteissa on pystyttävä joustamaan ajallisesti.

Tässä joitakin muita taitoja, jotka voivat olla tärkeitä:

 1. Laaja tietämys erilaisista ajoneuvoista
 2. Lokikirjojen ylläpito
 3. Asiakaspalvelu
 4. Stressinsietokyky
 5. Maantieteellinen osaaminen
 6. Hyvä liikennesääntöjen ja -määräysten tuntemus
 7. Kyky ajaa turvallisesti ja ennakoiden
 8. Kärsivällisyys ja stressinsietokyky
 9. Hyvät suunnistus- ja navigointitaidot
 10. Kyky työskennellä itsenäisesti ja tehdä päätöksiä

Tee CV:stäsi täydellinen lisäämällä muita osioita

CV:si on nyt täydellinen – siitä löytyvät kaikki tärkeät osiot. Tärkeiden osioiden lisäksi voit kuitenkin lisätä myös muita tietoja. Lisäosioilla erotut eduksesi ja parannat mahdollisuuksiasi päästä työhaastatteluun. Näitä osioita voit lisätä:

 • Kielet: mainitse, jos puhut useita kieliä – kuljettajille tämä on erityisen hyödyllistä.
 • Palkinnot ja tunnustukset: jos olet voittanut palkintoja tai saanut tunnustusta turvallisesta ajotavasta, lisää ne CV:hen.
 • Ammatilliset jäsenyydet: ilmoita, jos olet esimerkiksi ammattikuljettajien liiton jäsen, sillä se osoittaa sitoutumista ja pyrkimystä ammatilliseen kehitykseen.

Kuinka erottua autonkuljettajan CV:llä?

Jokainen yritys määrittelee ja näkee kuljettajan tehtävät eri tavalla. Varmista siis, että CV:si vastaa työpaikkailmoitukseen. Käytä ilmoituksessa olevia sanoja ja siirrä tarvittavat taidot CV:hesi. Lue ilmoitus huolellisesti ja muokkaa CV:si sen mukaisesti.

CV:n ulkoasu

Tärkeiden tietojen lisääminen CV:hen ei riitä: lisäksi CV:n tulee näyttää hyvältä ja selkeältä. Jos CV on sotkuinen ja epäselvä, se päätyy nopeasti hylättyjen pinoon. Visuaalisesti houkutteleva CV on siksi tärkeä asia, johon on syytä kiinnittää huomiota. Voit käyttää valmiita mallipohjia. Katso esimerkiksi https://cvtekija.fi/cv-pohjat löytääksesi sopivan pohjan!

Tee täydellinen CV kolmessa vaiheessa

Päihitä kilpailijat täydellisellä CV:llä. Tutustu asiantuntijoiden uravinkkeihin ja paranna mahdollisuuksiasi saada työpaikka.

author avatar
Kirjoittanut
Joost Buitenhof
Joost aloitti rekrytoinnin parissa jo opiskellessaan liiketaloutta, ja osa-aikatyö rekrytoijana osoittautui niin hyväksi, että valmistuttuaan hän työskenteli kokoaikaisena rekrytoijana suuressa rekrytointitoimistossa. Lopulta Joostista tuli rekrytoinnin johtaja. Ajan myötä hänen halunsa uusiin haasteisiin kasvoi. Nyt hän käyttää HR- ja rekrytointiosaamistaan tekstien kirjoittamiseen ja arviointiin, mikä on jännittävä uusi käänne hänen ammattiurallaan.