Kuorma-autonkuljettaja CV-esimerkki: Kirjoitusvinkit ja opas

Etsitkö sopivaa tapaa esitellä itsesi pätevänä kuorma-autonkuljettajana? Olet oikeassa paikassa. Tässä artikkelissa jaamme käytännön vinkkejä ja yksityiskohtaisia esimerkkejä, jotka auttavat sinua esittämään taitosi ja kokemuksesi vakuuttavasti. Kirjoita tekstin oppien mukaan ja teet täydellisen CV:n helposti.

Luo oma CV nyt
CV-esimerkit Kuorma-autonkuljettaja

Miten kirjoittaa kuorma-autonkuljettajan CV?

Kuorma-autonkuljettajana tehtäväsi voivat vaihdella eri ajoneuvojen ja kuormien kuljettamisesta reittisuunnitteluun, lastaukseen ja purkamiseen sekä ongelmien ratkaisemiseen ajon aikana. On tärkeää mainita erityiskokemuksesi, kuten pitkien matkojen ajaminen tai erikoisajoneuvojen, kuten kylmäkuljetusten, kuljettaminen.

Kuorma-autonkuljettajana olet vastuussa tavaroiden turvallisesta ja tehokkaasta kuljettamisesta. Yhdistät erinomaiset ajotaitosi vahvoihin suunnittelu- ja navigointitaitoihin. On myös tärkeää noudattaa aina kaikkia liikenne- ja kuljetussääntöjä. Olet tiellä usein yksin, joten itsenäisen työskentelyn taito on olennaista. Sinun on kuitenkin myös kommunikoitava säännöllisesti asiakkaiden, suunnittelijoiden ja mahdollisesti muiden tiimisi jäsenten kanssa.

Kuorma-autonkuljettaja on varsin laaja termi, joten on tärkeää lukea työpaikkailmoitus huolellisesti ja vastata sen tarpeisiin. Korosta CV:ssäsi erityiskokemuksiasi, joita työpaikkailmoituksessa vaaditaan. Mainitse esimerkiksi hallitsemasi ajoneuvotyypit, kulkemasi reitit, turvallisuustietämyksesi sekä kaikki lisäpätevyydet, kuten ADR-ajolupa tai kokemus vaarallisten aineiden käsittelystä. Tehtäväsi on osoittaa, miten kokemuksesi, taitosi ja pätevyytesi vastaavat rekrytoijan erityisvaatimuksiin.

Esimerkki: Henkilökohtaiset tiedot

Henkilökohtaiset tietosi ovat välttämättömiä ensikontaktin ottamiseksi. Mainitse siksi CV:si yläosassa etu- ja sukunimesi, tavoittelemasi tehtävä, sähköpostiosoitteesi, puhelinnumerosi ja kotiosoitteesi.

Myös LinkedIn-profiilin lisääminen CV:hen on viisasta. Kuorma-autonkuljettajana on tärkeää mainita hallussasi olevat ajokortit, ja nekin voit lisätä henkilökohtaisten tietojen osioon.

Nimi: Juha Koskinen

Ammatti: Kuorma-autonkuljettaja

Osoite: Kuusitie 37, 33960 Pirkkala

Puhelin: +358 40 987 6543

Sähköposti: [email protected]

Syntymäpäivä: 10. toukokuuta 1985

Ajokortti: B, BE, C, CE, C1, C1E, D1

Esimerkki: Profiili

Kuorma-autonkuljettajan CV-profiili on lyhyt teksti, jossa esittelet itsesi ja painotat motivaatiotasi, taitojasi sekä tavoitteitasi. Profiilissasi näytät, kuka olet kuorma-autonkuljettajana ja miksi sopisit hakemaasi rooliin. Mikä motivoi sinua? Mitkä ovat kiinnostuksen kohteesi kuljetusalalla? Mitä haluat saavuttaa ja mitä olet jo saavuttanut?

Kuorma-autonkuljettajan profiilissa tärkeää on korostaa olevasi luotettava ja kokenut kuljettaja. Osoita, että pystyt käsittelemään pitkiä matkoja, logistisia haasteita ja ajoneuvosi huoltoa. Voit myös mainita, jos olet erikoistunut tiettyihin rahtityyppeihin tai kuljetuksiin.

Nimeni on Juha, kokenut ja luotettava kuorma-autonkuljettaja. Jokainen ajovuoteni tiellä on ollut ongelmaton, onhan turvallisuus minulle aina etusijalla. Olipa kyseessä ihmiset, eläimet tai tavarat, teen joka kerta kaikkeni, jotta kuljetus tapahtuu mahdollisimman turvallisesti. Ajokokemukseni kattaa pitkän matkan reitit ja erityyppiset kuormat raskaista lasteista kylmäkuljetuksiin. Minulla on todistettu kyky ylläpitää ajoneuvoani huippukunnossa.

Esimerkki: Työkokemus

Kuvaile lyhyesti aiemmat työsi kuorma-autonkuljettajana. Kerro tehtävistäsi, vastuistasi sekä saavutuksistasi kyseisessä tehtävässä. Keskity erityisesti työpaikkailmoituksessa mainittuihin vaatimuksiin. Yritykset todennäköisesti tietävät, että osaat ajaa kuorma-autoa, joten oikeita kysymyksiä ovatkin esimerkiksi:

 • Millaisen rahdin kanssa olet ollut tekemisissä ja kuinka hyvin osaat käsitellä sitä?
 • Kuinka pitkiä matkoja pystyt ajamaan?
 • Minkä tyyppisiä ajoneuvoja voit ajaa ja millaista kokemusta sinulla on niistä?
 • Onko sinulla kokemusta vaikeista sääolosuhteista?

Kuorma-autonkuljettaja, UTC Logistics
tammikuu 2018 – Nykyhetki

 • Toimitin päivittäin kylmäkuljetuksia, jossa lämpötilaa ja rahdin turvallisuutta valvotaan tarkasti laadun varmistamiseksi.
 • Tein säännöllisesti ajoja Ruotsissa, Tanskassa, Alankomaissa, Belgiassa ja Saksassa, keskimäärin 400 kilometriä päivässä.
 • Käytin erilaisia ajoneuvoja, mukaan lukien kuorma- ja puoliperävaunuja.
 • Ajoin erilaisissa sääolosuhteissa, kuten rankkasateessa sekä lumisilla ja liukkailla keleillä.

Kuorma-autonkuljettaja, BMN
maaliskuu 2015 – joulukuu 2018

 • Toimitin päivittäin vaarallisia aineita ADR-määräysten mukaisesti painottaen turvallista käsittelyä ja sääntöjen noudattamista.
 • Ajoin pitkiä kansainvälisiä reittejä, joissa toimituksia eri Euroopan kaupunkeihin (keskimäärin 800 kilometrin matkoja).
 • Tein itsenäisiä ja vaihtelevia yövuoroja eri toimeksiantajille.
 • Ylläpidin matka-asiakirjoja.

Esimerkki: Koulutus

Kuorma-autonkuljettajaksi ryhtymisessä on tärkeää suorittaa asiaankuuluva koulutus, logistiikan perustutkinto. Siinä opit tarvittavat tiedot ja taidot työskennelläksesi turvallisena ja tehokkaana kuorma-autonkuljettajana. Ilmoita suorittamasi tutkinto selkeästi CV:ssäsi.

Logistiikan perustutkinto, Vantaan ammattiopisto Varia
syyskuu 2008 – syyskuu 2010

Esimerkki: Kurssit ja todistukset

Kuorma-autonkuljettajana voit suorittaa useita asiaankuuluvia (syventäviä) kursseja ja todistuksia. Esimerkiksi:

 1. ADR-ajolupa: kyseinen todistus vaaditaan vaarallisten aineiden kuljetukseen.
 2. Kuorma-autonkuljettajan ammattipätevyys: EU:ssa täydennyskoulutus on pakollinen kuorma-autonkuljettajille, joilla on C- tai CE-ajokortti. Tämä täydennyskoulutus sisältää erilaisia kursseja, jotka keskittyvät turvallisuuteen, ympäristöön ja ammatillisiin taitoihin.
Kurssit
 • ADR – 2020
 • Kuorma-autonkuljettajan ammattipätevyys – 2019

Esimerkki: Taidot

Taidot ovat tärkeä osa kuorma-autonkuljettajan CV:tä. Erityistaidot on hyvä mainita, jos ne liittyvät työhön. Ajattele turvallisuutta, vaatimustenmukaisuutta, ajotaitoa ja kuorman oikea-aikaista toimittamista.

Taidot

 • Turvallisuusmääräysten noudattaminen
 • Perustaidot rutiinihuollon suorittamiseen
 • Rahtikirjojen, tullilomakkeiden ja muiden kuljetusasiakirjojen ymmärtäminen
 • Ensiaputaidot

Ominaisuudet

 • Stressinsietokyky
 • Ajanhallinta
 • Ratkaisukeskeisyys
 • Itsenäisyys
 • Kärsivällisyys
 • Yhteistyökyky
 • Organisointitaidot

Tee CV:stäsi täydellinen lisäämällä muita osioita

Tässä vaiheessa kuorma-autonkuljettajan CV:si sisältää kaikki olennaiset osiot. Voit kuitenkin lisätä vielä muita osioita vahvistaaksesi vaikutelmaa. Alla muutamia esimerkkejä:

 • Kielet: kansainvälisiä ajoja tekeville kuorma-autonkuljettajille kielitaito on olennaista.
 • Harrastukset ja kiinnostuksen kohteet: hyvä tilaisuus tuoda persoonaasi paremmin esille.
 • Vapaaehtoistyö: näytä yhteiskunnallinen sitoutumisesi.

Kuinka erottua kuorma-autonkuljettajan CV:llä?

Jokainen yritys määrittelee kuorma-autonkuljettajan tehtävät hieman eri tavalla. Joskus painopiste on täysin kotimaisissa ajomatkoissa ja tietynlaisten tavaroiden kuljettamisessa, kun taas toisinaan kyse on kansainvälisestä rahdista, jossa vaarallisten aineiden kuljettaminen edellyttää tullilomakkeiden tuntemusta ja muuta vastaavaa. Luo siis CV:si työpaikkailmoitus edellä varmistaen, että vastaat siinä esitettyihin vaatimuksiin.

CV:n ulkoasu

On tärkeää pitää huoli siitä, että sisällön lisäksi CV on myös visuaalisesti houkutteleva ja helposti luettavissa. Hyvällä jäsennyksellä, selkeällä muotoilulla ja ammattimaisella fontilla CV:si erottuu joukosta. Käytä tarvittaessa CV-pohjaa.

Vältä liian montaa graafista elementtiä ja räikeitä värejä – ne voivat häiritä lukijaa.

Tee täydellinen CV kolmessa vaiheessa

Päihitä kilpailijat täydellisellä CV:llä. Tutustu asiantuntijoiden uravinkkeihin ja paranna mahdollisuuksiasi saada työpaikka.

Tämän alustan sisältöpäällikkönä minulla on laaja kokemus onnistuneiden ansioluetteloiden luomisesta. Olen auttanut tuhansia ihmisiä löytämään unelmatyönsä. Osaamiseni tehokkaiden CV:iden ja vakuuttavien työhakemusten luomisessa on keskeistä lähestymistavassani. Tunnustettuna asiantuntijana voittavien CV:iden luomisessa yhdistän ainutlaatuiset näkemykset todistettuihin strategioihin auttaakseni työnhakijoita esittelemään itsensä parhaassa valossa mahdollisille työnantajille.