CV-esimerkki sairaanhoitaja: Kirjoitusopas ja vinkit

Terveydenhuollossa työskentelet pääasiassa ihmisten parissa ja heitä varten, mikä tekee työstä hyvin monipuolista. Yksikään päivä ei ole samanlainen, ja työsi tärkein osa on potilaiden toipumisen, terveyden sekä elinvoiman edistäminen. Siksi sairaanhoitajan CV:n tulee myös heijastaa tätä. Tämä artikkeli sisältää sairaanhoitajan CV-esimerkin sekä neuvoja siihen, miten luodaan hyvä CV terveydenhuollon ammattilaisena.

Luo oma CV nyt
CV-esimerkit Sairaanhoitaja

Miten kirjoittaa sairaanhoitajan CV?

Sairaanhoitajana olet tärkeässä vastuussa potilaiden hoidosta. Suoritat lääketieteellisiä toimenpiteitä, ylläpidät potilastietoja, tarkkailet elintoimintoja ja tarjoat henkistä tukea. Toisin sanoen teet kaikkesi potilaiden yleisen hyvinvoinnin eteen. Sairaanhoitajan CV:stä tulee käydä ilmi tietyt tiedot, kokemus ja taidot näiden vastuiden kantamiseen.

Sinun on siis erityisesti korostettava kykyäsi ymmärtää monimutkaista lääketieteellistä tietoa, viestintätaitojasi sekä kykyäsi työskennellä stressaavissa tilanteissa. Myös ymmärryksen ja empatian osoittaminen ovat kriittisiä osa-alueita työssäsi sairaanhoitajana.

Ennen kuin laadit sairaanhoitajan CV:n, on tärkeää sisäistää työtehtävän sisältö. Sairaanhoitajan työ voi olla hyvin erilaista riippuen tehtävästä. Selvitä, mitkä tehtävät ja vastuut ovat välttämättömiä hakemassasi työssä. Näin voit muokata CV:täsi ja varmistaa, että esittelet itsesi ihanteellisena ehdokkaana.

Henkilökohtaiset tiedot

Yhteystietosi ovat pieni mutta yhtä kaikki tärkeä osa CV:täsi. Rekrytoijat käyttävät näitä tietoja ottaakseen sinuun yhteyttä haastattelukutsua tai lisäkysymyksiä varten. Luonnollisesti työnantajat haluavat myös tietää, kuka olet ja missä asut.

Sairaanhoitajana on myös tärkeää antaa itsestään ammattimainen vaikutelma: lisää siis CV:hesi edustava kuva CV.

Nimi: Julia Virtanen

Ammatti: Sairaanhoitaja

Osoite: Kukkatie 27, 24240 Salo

Puhelin: +358 40 123 4567

Sähköposti: [email protected]

Syntymäaika: 12. maaliskuuta 1997

LinkedIn: /in/juliavirtanen

Haetko työpaikkaa kotihoidossa? Silloin on olennaista lisätä myös tiedot ajokortistasi.

CV-profiili

Profiili on CV:si lähtökohta. Se on muutaman lauseen mittainen tehokas yhteenveto siitä, kuka olet ammatillisesti. Profiilin tavoite on saada lukija uteliaaksi.

Sairaanhoitajana profiilissa on tärkeää osoittaa, että sinulla on työhön oikeat ominaisuudet ja pätevyydet. Mainitse esimerkiksi empaattisuutesi, stressinsietokykysi sekä tiimitaitosi.

Omistautunut sairaanhoitaja, joka yhdistää työssään intohimoisen tekemisen syvään empaattisuuteen. Erinomaisilla viestintätaidoillani ja kyvyllä pysyä rauhallisena kykenen tarjoamaan erinomaista hoitoa. Kuuntelen aina potilaideni yksilöllisiä hoitotarpeita ja sovitan hoidon niihin mahdollisimman hyvin. Hymyt potilaiden kasvoilla ovat merkki onnistuneesta päivästä.

Työkokemus

Työkokemus on usein CV:n tärkein osa. Työkokemuksen perusteella rekrytoijat yrittävät arvioida, onko sinulla riittävästi kokemusta tehtävän hoitamiseen. Pidä siis aina työpaikkailmoitus mielessä ja tarkastele, mitkä ovat vahvuutesi suhteessa avoimeen tehtävään.

Jos sinulla ei ole vielä paljon työkokemusta, suosittelemme painottamaan koulutustasi ja työharjoitteluja (tästä lisää myöhemmin).

Sairaanhoitaja, Esperi Care
maaliskuu 2021 – nykyhetki

 • Kehitän ja toteutan yksilöllisiä hoitosuunnitelmia yhdessä hoitotiimin kanssa.
 • Kerään esitietoja, jaan lääkkeitä ja suoritan pieniä lääkinnällisiä toimenpiteitä.
 • Tarjoan potilaille ja heidän perheilleen henkistä tukea.
 • Koordinoin potilaiden vierailuja ja kotiutuksia.
 • Johdan uusien työntekijöiden koulutustilaisuuksia.

Sairaanhoitaja, Terveystalo
tammikuu 2018 – helmikuu 2021

 • Tein hoitotyön diagnooseja ja keskustelin niistä muun hoitotiimin kanssa.
 • Tarjosin potilaille korkeatasoista sekä myötätuntoista hoitoa ja suoritin terveydentilan arviointeja.
 • Hallinnoin ja päivitin potilastietoja ja -asiakirjoja.
 • Osallistuin kokouksiin parantaaksemme potilaiden hoitosuunnitelmia.
 • Rakensin vahvoja suhteita potilaisiin luottamuksen ja mukavuuden edistämiseksi hoitoprosessissa.

Koulutus

Sairaanhoitajaksi kouluttaudutaan ammattikorkeakoulussa. Mainitse koulutuksesi aina selkeästi. Sisällytä oppilaitoksesi ja koulutuksesi nimi sekä aloitus- ja päättymispäivämäärät. Halutessasi voit myös lisätä lyhyen kuvauksen siitä, mitä kaikkea olet oppinut.

Jos sinulla on vain vähän työkokemusta, koulutuksesta kannattaa kertoa enemmän. Jaa, mitä olet oppinut.

Sairaanhoitaja (AMK), Metropolia Ammattikorkeakoulu
syyskuu 2015 – heinäkuu 2019

Työharjoittelut

Jos olet suorittanut olennaisen harjoittelun, luo sille erillinen osio ja kuvaile sitä hyvin. Työharjoittelu on sairaanhoitajalla arvokasta työkokemusta.

Sairaanhoitaja, Meilahden sairaala
syyskuu 2016 – syyskuu 2017

Sain tarjota apuani Meilahden sairaalan eri osastoilla, kuten ensiavussa, teho-, sydän- ja psykiatrian osastolla. Kehitin täällä tärkeitä kliinisiä taitoja. Tärkeimpiä tehtäviäni olivat:

 • avustaa kriittisten potilaiden hoidossa
 • suorittaa perustoimenpiteitä, kuten elintoimintojen mittaaminen, lääkkeiden antaminen ja potilaiden hygieniasta huolehtiminen
 • yhteistyö terveydenhuollon ammattilaisten kanssa yksilöllisten hoitosuunnitelmien laatimiseksi.

Kurssit

Oletko mahdollisesti suorittanut koulutuksen lisäksi olennaisia kursseja tai erikoistunut johonkin? Voit kertoa niistä erillisessä Kurssit-osiossa.

Kielet

Sairaalassa tai terveyskeskuksessa useiden kielten osaaminen on aina suuri etu. Muista siis aina mainita kielet, joita osaat hyvin ja joilla voit kommunikoida potilaiden kanssa.

 • Suomi (C2)
 • Englanti (C1)
 • Saksa (B2)
 • Ranska (B1)

Taidot

Sairaanhoitajan työ voi olla hyvin monipuolista, joten myös taitojen on hyvä olla moninaisia. Ne kannattaa mainita kattavasti erillisessä osiossa näyttääksesi työnantajalle, että sovit tehtävään.

Alla joitakin hyviä esimerkkejä:

 1. Lääketieteellinen tieto
 2. Huolehtiva ja avulias
 3. Potilaslähtöisyys
 4. Tarkka
 5. Lääkinnällisten laitteiden käyttö
 6. Ensiapu ja elvytys
 7. Lääkkeiden antaminen
 8. Sterilointi
 9. Dokumentointi ja raportointi
 10. Yhteistyö
 11. Empatia ja tunneäly
 12. Ongelmanratkaisukyky
 13. Hyvät viestintätaidot
 14. Stressinhallinta
 15. Kykenevä päätöksiin

Lisää ylimääräisiä osioita

Vakio-osioiden lisäksi voit myös lisätä muita osioita. Oletko esimerkiksi osallistunut projekteihin, joita haluaisit korostaa? Tai teetkö vapaaehtoistyötä? Jos ne liittyvät haettavaan tehtävään, ne kannattaa ehdottomasti sisällyttää CV:hen.

Mitä sairaanhoitaja tekee?

Terveydenhuollossa tehtäviä ja vastuita on riittämiin. Harkitse tarkkaan, mitä tehtäviä haluat korostaa. Alla on luettelo tehtävistä ja vastuista, joita voit käyttää lähtökohtana laatiessasi omaa CV:täsi:

 • Osaat tehdä hoitotyön diagnooseja ja keskustella niistä hoitotiimin kanssa.
 • Annat potilaalle tietoja, jotta hän pystyy tekemään valintoja hoidon kulusta.
 • Keräät terveystietoja ja tunnistat riskejä.
 • Määrittelet hoidon tarpeen ja laadit hoitosuunnitelman. Arvioit hoitosuunnitelmaa ja mukautat sitä tarvittaessa.
 • Koordinoit ja valvot hoidon jatkuvuutta, delegoit hoitoa ja osoitat potilaita työntekijöille.
 • Olet potilaiden ja heidän läheistensä ensimmäinen yhteyshenkilö. Tarjoat ja annat tietoa, neuvontaa ja suosituksia liittyen sairauteen, sen etenemiseen ja tulevaisuuteen.
 • Raportoit havainnoistasi potilasasiakirjoissa.
 • Havaitset terveysongelmat ja huolehdit ennaltaehkäisystä sekä mahdollisten komplikaatioiden hoidosta.
 • Annat lääkkeitä ja avustat teknisissä lääkintätoimenpiteissä.

Ehkä jokin näistä sopisi CV:hesi?

Kuinka erottua sairaanhoitajan CV:llä?

On tärkeää sisäistää, että jokaisella yrityksellä tai organisaatiolla voi olla omanlainen tulkintansa sairaanhoitajan työstä. Siksi on tärkeää mukauttaa CV:tä työpaikkailmoitukseen ja varmistaa, että se sopii hakemaasi tehtävään.

CV:n mukauttaminen jokaiseen työhakemukseen saattaa tuntua raskaalta, mutta juuri se vaivannäkö voi olla ratkaisevana tekijänä.

Sairaanhoitajan CV:n ulkoasu

CV:si sisällön lisäksi myös sen ulkoasun ja asettelun tulee olla kunnossa. Hyvin laadittu ja selkeä CV voi lisätä onnistuneen työnhaun mahdollisuuksia. Jos CV-suunnittelu tuottaa päänvaivaa, voit aina käyttää CV-pohjaa. Nämä ammattilaisten suunnittelemat mallipohjat auttavat sinua antamaan CV:llesi siistin ja ammattimaisen ilmeen.

Tee täydellinen CV kolmessa vaiheessa

Päihitä kilpailijat täydellisellä CV:llä. Tutustu asiantuntijoiden uravinkkeihin ja paranna mahdollisuuksiasi saada työpaikka.

author avatar
Kirjoittanut
Ronald Sterk
Työmarkkinaviestinnän ja HR:n asiantuntijana Ronald Sterk tuo mukanaan valtavan määrän tietoa rekrytoinnista ja unelmaduunin löytämisestä. Syvällisellä tietämyksellään vakuuttavien työpaikkailmoitusten, CV:iden ja hakemusten kirjoittamisesta hän on erittäin arvokas tiedonlähde jokaiselle, joka haluaa erottua työmarkkinoilla. Ronaldin näkemyksillä yrityksen tarpeista ja kyvyllä korostaa hakijoiden ainutlaatuisia ominaisuuksia työn löytäminen onnistuu helpommin.