Työhakemusesimerkki: Asiakaspalvelu

Asiakaspalvelija on usein yrityksen tai organisaation ensimmäinen yhteyshenkilö. Hänen luokseen tullaan ajankohtaisten ongelmien kanssa, jotka on kyettävä ratkaisemaan nopeasti ja asianmukaisesti. Tätä varten tarvitaan tehokkaita viestintätaitoja. Haluatko löytää hyvän asiakaspalvelutyön? Silloin tarvitset vahvan, asiakaspalveluun soveltuvan työhakemuksen. Tässä artikkelissa näytämme, kuinka onnistut ja mihin kannattaa kiinnittää huomiota.

Luo työhakemus nyt
CV-esimerkit Asiakaspalvelu

Miten kirjoittaa asiakaspalvelijan työhakemus

Hyvä asiakaspalvelu on yrityksille erittäin tärkeää asiakastyytyväisyyden kannalta. Asiakaspalvelija on tämän kaiken keskiössä – valmiina auttamaan jokaista asiakasta kysymyksissä, ongelmissa ja reklamaatioissa. Työtehtäviä voivat olla esimerkiksi seuraavat:

 • asiakkaiden informointi
 • puhelintuki
 • sähköposteihin vastaaminen
 • chat-keskustelut
 • valitusten kirjaaminen ja käsittely
 • ongelmien ratkaiseminen
 • asiakkaiden ohjaaminen, jos ei voi auttaa

Näiden tehtävien suorittamiseksi tarvitaan hyviä viestintätaitoja sekä asiakaslähtöisyyttä. Asiakkaita täytyy pystyä kuuntelemaan ja heidän kanssaan kommunikoimaan sekä kirjallisesti että suullisesti. Ratkaisujen on oltava nopeita. Näiden lisäksi eteen tulee taatusti tilanteita, joissa tarvitaan paineensietokykyä.

Kaikki nämä asiat on syytä tuoda esille asiakaspalvelijan työhakemuksessa. Anna selkeitä esimerkkejä siitä, miten olet käyttänyt näitä taitoja aiemmin. Osoita, että ymmärrät asiakastyytyväisyyden olevan tärkeää organisaation menestykselle.

Työhakemusesimerkki: Asiakaspalvelu

Asiakaspalvelija on parhaimmillaan monen asiakkaan päivän pelastaja. Olipa kyseessä väärin toimitettu paketti, unohtuneet kirjautumistiedot tai palautuksen tekeminen, aspa on ratkaisu ongelmaan. Vaikka asiakaspalvelu automatisoituu yhä enemmän, tarve ihmisyydelle säilyy aina.

Antti Kallio
Pirttitie 22, 90130 Oulu
+358 40 456 7890
[email protected]

Sari Korhonen
Summit Solutions Oy
Kauppakatu 12, 40100 Jyväskylä

Hei Sari

Asiakaskokemuksen laatu on ero menestyksen ja keskinkertaisuuden välillä, ja minä haluan ylittää asiakkaiden odotukset. Tavoitteeni on tehdä jokaisesta asiakaskontaktista merkityksellinen, ja uskon, että yrityksenne on oikea paikka toteuttaa tämä.

Viestinnän taustan ansiosta tiedän, miten vastata asiakkaiden kysymyksiin tehokkaasti ja ratkaista ne. Minulla on kokemusta puheluasiakaspalvelusta sekä monimutkaisten reklamaatioiden ratkaisemisesta ja käsittelystä. Kokemukseni Prisman verkkokaupan parissa on opettanut minua viestimään tehokkaasti ja osoittamaan empatiaa, jopa haastavimmissa tilanteissa.

Eräänä kiireisenä maanantaiaamuna kohtasin akuutin ongelman, jossa asiakkaan tilaus oli kadonnut. Asiakas oli ymmärrettävästi turhautunut. Otin välittömästi vastuun ongelman ratkaisemisesta. Tekemällä tiivistä yhteistyötä logistiikkatiimimme ja lähetyskumppanin kanssa pystyin paikantamaan virheen nopeasti. Muutaman tunnin sisällä olin selvittänyt kadonneiden tuotteiden sijainnin ja järjestänyt pikatoimituksen. Lopulta osat saapuivat vielä samana päivänä, jolloin asiakas pystyi jatkamaan liiketoimintaansa ilman lisäkeskeytyksiä. Tämänkaltaisia taitoja käyttäisin mielelläni organisaatiossanne asiakastyytyväisyyden parantamiseksi.

Teknisten taitojeni ja asiakaspalvelukokemukseni lisäksi nautin yhteistyöstä kollegoiden kanssa. Yhdessä on hyvä pohtia, miten asiakaspalvelutiimin yhteistyötä ja suorituskykyä voisi parantaa.

Olen kiinnostunut mahdollisuudesta kehittää uraani teidän organisaatiossanne. Olen vakuuttunut siitä, että henkilökohtaiset ja ammatilliset ominaisuuteni sopivat hyvin yrityksenne tavoitteisiin ja arvoihin. Odotan innolla mahdollisuutta keskustella henkilökohtaisesti siitä, miten voin antaa arvokkaan panoksen tiimiinne.

Ystävällisin terveisin

Antti Kallio

Työhakemuksen rakenne

Asiakaspalveluun soveltuvan työhakemuksen kirjoittaminen vaatii hyvän, harkitun rakenteen. Varmista, että siinä on seuraavat osiot:

Yhteystiedot

 • Ilmoita selkeästi omat yhteystietosi: nimi, osoite, puhelinnumero ja sähköpostiosoite.
 • Lisää vastaanottajan nimi ja organisaatio.

Tervehdys

 • Tervehdi yrityksen tai organisaation yhteyshenkilöä henkilökohtaisesti.
 • Jos et tiedä nimeä, soita organisaatioon tai etsi tieto työpaikkailmoituksesta. Tämä osoittaa aloitekykysi.

Johdanto

 • Johdannossa tulee selvästi ilmetä, kuka olet ja miksi haet paikkaa.
 • Panosta ensimmäisen kappaleen kirjoittamiseen: sen on oltava omaperäinen. Koko työhakemuksesi kiinnostavuus kiteytyy ensimmäiseen kappaleeseen.
 • Ensimmäisen kappaleen tarkoitus on herättää lukijan kiinnostus muuhun sisältöön. Vahva avauslause tekee hyvän ensivaikutelman.
 • Kerro henkilökohtaisista tavoitteistasi, kokemuksistasi ja yritä löytää niistä yhteys organisaatioon, johon haet.

Keskiosa

 • Kuvaile pätevyytesi, kokemuksesi sekä taitosi selkeästi ja kerro, miten ne sopivat hakemaasi työpaikkaan.
 • Anna konkreettisia esimerkkejä aiemmista kokemuksistasi ja kuinka olet ratkaissut monimutkaisia asiakastilanteita. Kerro, miten ne käsittelit ja mitä niistä opit.
 • Kerro tavoitteistasi ja pyrkimyksistäsi organisaatiossa, johon haet töihin. Mitä tuot mukanasi?

Lopetus

 • Kiitä lukijaa työhakemuksesi lukemisesta.
 • Ilmoita haluavasi mielelläsi jutella henkilökohtaisessa keskustelussa.

Tämän rakenteet seuraaminen auttaa sinua luomaan kiinnostavan työhakemuksen, joka tekee hyvän ensivaikutelman ja herättää rekrytoijan mielenkiinnon.

Muista, että jokaisen kappaleiden on oltava sidoksissa toisiinsa ja muodostettava selkeä ja looginen tarina. Tarinan on oltava kiinnostava, joten panosta mielikuvituksellisiin lauseisiin. Työhakemuksesi lukemisen jälkeen rekrytoijan täytyy vakuuttua sopivuudestasi tehtävään.

Työhakemuksen on sovittava työtehtävään

Olet ehkä jo laatinutkin kohdennetun CV:n, joka sopii tiettyyn tehtävään, ja nyt onkin aika tehdä sama työhakemukselle. Tutustu työpaikkailmoitukseen ja hakemaasi yritykseen. Sovittamalla työhakemuksesi ja CV:si asiakaspalvelutehtävään osoitat ymmärtäväsi hyvin, mitä työtehtävä todella pitää sisällään .

Kuvaile työhakemuksessasi tarkasti, miten aiemmat kokemuksesi, taitosi ja henkilökohtaiset ominaisuutesi vastaavat asiakaspalvelutehtävän vaatimuksia ja odotuksia. Korosta esimerkiksi kykyäsi viestiä tehokkaasti, osoittaa empatiaa ja ratkaista ongelmia. Anna konkreettisia esimerkkejä aiemmista työpaikoistasi, joissa olet käyttänyt näitä taitoja positiivisten tulosten saavuttamiseksi.

Kirjoitatko asiakaspalvelijan työhakemusta ilman työkokemusta? Keskity silloin olennaisiin taitoihin ja valmiuksiin, joita olet oppinut työharjoitteluissa tai opintojesi aikana. Tärkeintä on osoittaa pystyväsi ratkaisemaan ongelmia nopeasti ja tehokkaasti.

Huomioi nämä vinkit ja sudenkuopat

Monille hyvän työhakemuksen kirjoittaminen on haastavaa. Se on ihan ymmärrettävää, sillä se ei ole arkipäiväistä. Alle olemme luetelleet muutamia vinkkejä ja yleisiä virheitä, joihin kannattaa kiinnittää huomiota työhakemusta kirjoittaessa.

Tee näin:

 • Tee viestistä mahdollisimman olennainen: Yritä antaa olennaisia esimerkkejä monimutkaisista asiakaskysymyksistä ja miten olet käsitellyt niitä. Kerro ylittämistäsi ongelmista ja esteistä.
 • Yleiskuva: Varmista, että työhakemuksesi on selkeästi jäsennelty eikä sisällä kirjoitusvirheitä.
 • Mainitse tekniset taitosi: Asiakaspalvelijana on hallittava myös vahvat tekniset taidot. Korosta kykyäsi työskennellä esimerkiksi CRM-järjestelmien, live-chat-ohjelmistojen ja tukiportaalien kanssa.

Älä tee näin:

 • Jäsentelemätön: Hyvä työhakemus on kuin tarina, jossa on selkeä punainen lanka.
 • Tavoitteiden ja kunnianhimon puute: Taitosi ja pätevyytesi ovat tietysti tärkeitä, mutta yritys on myös kiinnostunut siitä, mitä haluat saavuttaa heidän organisaatiossaan. Mitkä ovat ajatuksesi tulevaisuudesta?
 • Liioittelu: Ole aina rehellinen ja realistinen hakemusasiakirjoissasi.

Johtopäätös

Toivottavasti hyvä esimerkkimme asiakaspalvelijan työhakemuksesta tarjosi sinulle jotakin hyödyllistä. Olemme todenneet, että on aina parasta sovittaa työhakemus hakemaasi tehtävään, jotta sinulla on paras mahdollisuus saada kutsu työhaastatteluun.

Vinkkiemme avulla voit optimoida työhakemuksesi. Lisäksi edellä mainitsemamme virheet välttämällä olet jo askeleen edellä isoa joukkoa kanssahakijoita. Jos tarvitset lisää apua, katso yhteensopivat CV-esimerkit.

Älä anna unelmiesi työpaikan odottaa

Hae heti ja luottavaisin mielin vahvalla työhakemuksella, joka on käytännössä testattu ja noudattaa kaikkia HR-päälliköiden (kirjoittamattomia) sääntöjä.

author avatar
Kirjoittanut
Joost Buitenhof
Joost aloitti rekrytoinnin parissa jo opiskellessaan liiketaloutta, ja osa-aikatyö rekrytoijana osoittautui niin hyväksi, että valmistuttuaan hän työskenteli kokoaikaisena rekrytoijana suuressa rekrytointitoimistossa. Lopulta Joostista tuli rekrytoinnin johtaja. Ajan myötä hänen halunsa uusiin haasteisiin kasvoi. Nyt hän käyttää HR- ja rekrytointiosaamistaan tekstien kirjoittamiseen ja arviointiin, mikä on jännittävä uusi käänne hänen ammattiurallaan.