Työhakemusesimerkki: Sosiaalityöntekijä

Oletko sosiaalityöntekijä ja sinulla on mielessä yritys, jossa haluaisit työskennellä? Työpaikkaa hakiessa tarvitaan tietysti hyvä työhakemus. Empaattisuuden lisäksi sinun on kyettävä viestimään tehokkaasti. Nämä asiat on syytä tuoda esille myös hakemuksessasi. Tässä artikkelissa jaamme esimerkin sosiaalityöntekijän työhakemuksesta. Lisäksi annamme vinkkejä ja neuvoja eri osioihin, jotta voit tehdä hyvän ensivaikutelman.

Luo työhakemus nyt
CV-esimerkit Sosiaalityöntekijä

Miten kirjoittaa sosiaalityöntekijän työhakemus

Sosiaalityöntekijänä on tärkeää omata vahva empatiakyky. Lisäksi tarvitaan vahvat viestintätaidot ja kykyä kuunnella ja neuvotella tehokkaasti.

Sosiaalityöntekijöiden on kyettävä arvioimaan vaikeita tilanteita ja suunnittelemaan interventioita, jotka tukevat sekä yksilöitä että heidän perheitään. Tämä edellyttää vahvoja analyyttisiä taitoja ja kykyä ratkaista ongelmia asianmukaisesti. Sosiaalityöntekijän työ voi joskus olla stressaavaa ja tunteellisesti haastavaa. Näitä tunteita täytyy kuitenkin pystyä käsittelemään, jotta työssä pärjää. Lisäksi on tärkeää tuntea asiaankuuluvat lait ja säännökset.

Nämä kaikki ovat asioita, jotka on hyvä tuoda esille sosiaalityöntekijän työhakemuksessa. Sinun on annettava konkreettisia esimerkkejä siitä, miten olet käyttänyt näitä taitoja ja ominaisuuksia aiemmissa tehtävissäsi. Näin osoitat, että sinulla on vaadittavat kyvyt toimia sosiaalityöntekijänä tehokkaasti ja myötävaikuttaa organisaation toimintaan.

Työhakemusesimerkki: Sosiaalityöntekijä

Sosiaalityöntekijän työhakemusta kirjoittaessa haasteena on herättää lukijan mielenkiinto. Sosiaalityöntekijänä sinulla on erityinen rooli, jossa vaikutat suoraan asiakkaidesi elämään. Siksi on tärkeää korostaa ammatillisten taitojesi ja kokemustesi lisäksi myös henkilökohtaista sitoutumistasi ja intohimoasi alaa kohtaan.

Sanna Niemelä
Puistokatu 50, 33100 Tampere
+358 44  901 2345
[email protected]

Timo Laine
Suomen Hyvinvointipalvelut Oy
Ratakatu 10, 20100 Turku

Hei Timo

Sosiaalityöntekijänä kutsumuksenani on tukea ja ohjata ihmisiä heidän haavoittuvimmilla hetkillään. Viime vuosina olen omistautunut tukemaan haavoittuvia ryhmiä yhteiskunnassamme ja tarjoamaan tarvittavia työkaluja ja tietoja omavaraisuuden voimistamiseksi. Olen oppinut, että todellinen muutos alkaa kuuntelemalla, ymmärtämällä ja yhteyksiä luomalla. Uskon, että lähestymistapani ja kokemukseni vastaavat organisaationne missiota, jossa sosiaalinen oikeudenmukaisuus ja tasa-arvo ovat keskeisiä arvoja.

Nykyisessä tehtävässäni olen työskentelen intensiivisesti eri asiakkaiden kanssa, käytöshäiriöistä nuorista yksinäisiin vanhuksiin. Lähestymistapani on henkilökohtainen, jossa autan ja kannustan asiakkaita löytämään ratkaisuja itsestään mahdollisuuksien mukaan. Otan aina huomioon heidän oman autonomiansa ja asiakkaan erityisen tilanteen.

Ammatillisiin taitoihini kuuluvat syvällinen tuntemus ajankohtaispolitiikasta ja asiaankuuluvista lainsäädännön kehyksistä, jotka vaikuttavat sosiaalityöhön. Sovellan tietämystäni päivittäin vuorovaikutuksissani asiakkaiden kanssa sekä laatiessani kehittämis- ja tukisuunnitelmia. Tavoitteenani on aina paras mahdollinen lopputulos yksilöllinen tilanne huomioiden.

Olen erittäin motivoitunut hyödyntämään asiantuntemustani ja intohimoani sosiaalityöhön organisaationne hyväksi ja odotan innolla mahdollisuutta olla osa tiimiä, joka pyrkii kohti osallistavaa ja oikeudenmukaista yhteiskuntaa. Toivottavasti kuulemme henkilökohtaisen keskustelun tiimoilta.

Ystävällisin terveisin

Sanna Niemelä

Työhakemuksen rakenne

Sosiaalityöntekijän työhakemuksessa rakenteen on oltava harkittu. Varmista, että se sisältää seuraavat osiot:

Yhteystiedot

 • Ilmoita yhteystietosi selkeästi: koko nimi, osoite, puhelinnumero ja sähköpostiosoite.
 • Lisää vastaanottajan nimi ja organisaatio.

Tervehdys

 • Tervehdi yrityksen tai organisaation yhteyshenkilöä.
 • Jos et tiedä nimeä, soita ja kysy. Tämä osoittaa aloitekyvykkyytesi.

Johdanto

 • Johdannossa tulee selvästi käydä ilmi, kuka olet ja miksi haet paikkaa.
 • Tee ensimmäisestä kappaleesta ainutlaatuinen ja kiinnostava. Sillä on suuri vaikutus siihen, luetaanko viestisi loppuun.
 • Kerro omista tavoitteistasi sekä kokemuksistasi ja yritä löytää niistä yhteys hakemaasi työhön.

Pääteksti

 • Kuvaile pätevyytesi, kokemuksesi sekä taitosi selkeästi ja kerro, miten ne sopivat hakemaasi työpaikkaan.
 • Anna konkreettisia esimerkkejä aiemmista kokemuksistasi sekä siitä, miten ne ovat edistäneet asiakkaidesi hyvinvointia.
 • Kerro tavoitteistasi ja pyrkimyksistäsi organisaatiossa. Mitä tuot työntekijänä?

Loppukappale

 • Voit kiittää lukijaa viestisi lukemisesta.
 • Muistuta kiinnostuksestasi tehtävään ja mainitse haluavasi tietää lisää yrityksen tavoitteista.
 • Ilmoita, että keskustelisit mielelläsi lisää henkilökohtaisesti.

Tällä mallilla luot kiinnostavan työhakemuksen, joka jättää hyvän ensivaikutelman ja herättää rekrytoijan mielenkiinnon.

Vinkkejä työhakemuksen paranteluun

Hyvän työhakemuksen kirjoittaminen voi olla vaikea tehtävä, jos asioiden sanoittaminen ei onnistu luontaisesti. Asiaa vaikeuttavat tietyt ”säännöt”, joita viestissä tulee noudattaa. Alla jaamme vinkkejä sosiaalityöntekijän työhakemuksen parantamiseksi:

 • Yhdistä kokemuksesi tehtävään: Kerro konkreettisia esimerkkejä kokemuksista, jotka liittyvät hakemaasi työhön. Näillä esimerkeillä voit osoittaa, miten olet ratkaissut sellaisia ongelmia, joita hakemassasi työssäkin voisi ilmaantua.
 • Luo positiivisuutta: Kerro, miksi olet erityisen innoissasi tästä tehtävästä ja yrityksestä. Mikä niissä vetää sinua puoleensa? Näin osoitat tutustuneesi yritykseen ja olevasti oikeasti kiinnostunut tehtävästä.
 • Vain yksi sivu: Hyvä työhakemus on yhden sivun mittainen. Pidä lauseesi lyhyinä. Pyri luomaan selkeä tarina, joka on kiinnostava lukea.
 • Hyvä ulkoasu: Muotoile viestisi siististi. Lopuksi tarkista teksti kirjoitusvirheiden varalta.

Työhakemus on kuin CV:n jatke. Hakemuksessa voit syventyä motivaatioihisi, kun taas CV sisältää lähinnä faktoja. Jos sinulla on haasteita ansioluettelon kanssa, tutustu CV-pohjiimme.

Vältä nämä yleiset virheet

Yllä olevien vinkkien lisäksi on myös tiettyjä sudenkuoppia, joihin ei kannata langeta. Tässä ovat yleisimmät virheet työhakemuksen kirjoittamisessa:

 • Riittämätön taustatyö: Varmista, että tutustut yritykseen, sen ihmisiin, työkulttuuriin, ydinarvoihin ja missioon. Jos et tee tätä, räätälöidyn työhakemuksen kirjoittaminen ei ole mahdollista.
 • Liika itsekeskeisyys: On tärkeää kertoa taidoistasi, pätevyyksistäsi ja aiemmista kokemuksistasi, mutta yritys haluaa kuulla myös ajatuksiasi tulevaisuudesta ja mitä voisit tuoda mukanasi. Mitä annettavaa sinulla on organisaatiolle?
 • Ominaisuuksien puute: Työhakemus on enemmän kuin tarina, jossa osoitat konkreettiset taitosi. Voit hyvin näyttää persoonaasi ja motivaatiotasi. Sinun on suoriuduttava työstäsi hyvin, mutta ennen kaikkea sinun täytyy olla hyvä kollega ja sopia yritykseen. Tuo esiin persoonaasi ja korosta myös pehmeitä taitojasi.

Johtopäätös

Toivottavasti sait tästä artikkelista jotain uutta sosiaalityöntekijän työhakemukseesi. Muista, että koskaan ei kannata kirjoittaa yleistä työhakemusta, vaan että sinun on aina sovitettava se hakemaasi tehtävään. Näin varmistat viestisi väkevyyden ja kiinnostavuuden.

Autamme sinua kaikissa työnhaun vaiheissa. Katso tähän työhakemukseen liittyvät CV-esimerkit ja hyödylliset pohjat. Onnea työhakemuksesi kirjoittamiseen!

Älä anna unelmiesi työpaikan odottaa

Hae heti ja luottavaisin mielin vahvalla työhakemuksella, joka on käytännössä testattu ja noudattaa kaikkia HR-päälliköiden (kirjoittamattomia) sääntöjä.

author avatar
Kirjoittanut
Miranda Adriaanse
Mirandalla on vaikuttava 20 vuoden ura HR-neuvojana, ja tässä ajassa hänelle on karttunut syvällistä tietämystä. Nyt hän keskittyy kirjoittamaan aiheeseen liittyviä artikkeleita, joissa hän jakaa laajaa kokemustaan ja asiantuntemustaan. Teksteissään Miranda yhdistää käytännön näkemyksiä teoreettiseen tietoon, mikä tekee hänen artikkeleistaan ​​lähestyttäviä ja ymmärrettäviä laajalle yleisölle. Mirandan kyky ilmaista tiedot selkeästi tekee hänestä erinomaisen lähteen kaikille työnhakijoille.