Sähköpostiosoite CV:ssä on välttämätön

Sähköpostiosoite CV:ssä on välttämätön

Sähköpostiosoitteen mainitseminen CV:ssä: kannattaako se tehdä vai ei? Vastaus on itse asiassa melko yksinkertainen. Sinun tulisi aina mainita sähköpostiosoite CV:ssäsi. Se on välttämättömyys. Mahdolliset työnantajat käyttävät sähköpostiosoitettasi ottaakseen sinuun yhteyttä, kun sinut kutsutaan työhaastatteluun. Lisää sähköpostiosoitteesi muiden yhteystietojesi, kuten nimesi ja osoitteesi kanssa.

Miksi sähköpostiosoite on mainittava CV:ssä?

1. Työnantajat käyttävät automaattista ohjelmistoa kutsujen lähettämiseen

Kun lähetät työhakemuksesi, se siirtyy yrityksen hakujärjestelmään, jossa HR-johtaja tai rekrytoija arvioi sen. Jos CV:si on vakuuttava, työnantaja kutsuu sinut työhaastatteluun. Kutsu lähetetään usein automaattisoidulla sähköpostilla. Jos sähköpostiosoitteesi puuttuu tai se on väärin kirjoitettu, saatat joutua tilanteeseen, ettei kutsu löydä koskaan perille. Koska hakijoita on todennäköisesti useita, yritys ei ehkä vaivaudu kutsumaan sinua uudelleen.

2. Se osoittaa, että olet vakavissasi ja ammattimainen

Kun käytät ammattimaista sähköpostiosoitetta CV:ssäsi, kuten [email protected] sen sijaan, että käyttäisit [email protected], se osoittaa, että olet vakavissasi työpaikan haussa. Valitse siis aina ammattimaisen näköinen sähköpostiosoite. Parasta on käyttää etu- ja sukunimeesi perustuvaa sähköpostiosoitetta. Ensivaikutelman voi tehdä vain kerran.

3. Ilman sähköpostia CV:si on puutteellinen

Haluat tietysti, että CV:si on mahdollisimman täydellinen. Näin maksimoit mahdollisuuden saada kutsun työhaastatteluun. CV ilman sähköpostiosoitetta on puutteellinen. Työnantajat odottavat näkevänsä sen.

4. Et halua vaikuttaa huolimattomalta

Jos et mainitse sähköpostiosoitetta (tai se on väärin) CV:ssäsi, potentiaaliset työnantajat saattavat nopeasti ajatella, että olet unohtanut sen. Tämä saattaa herättää ennakkoluuloja, jotka eivät välttämättä ole totta. Työnantaja saattaa esimerkiksi ajatella, että olet huolimaton ja epätarkka, jos olet unohtanut mainita jotain niin yksinkertaista kuin sähköpostiosoitteesi...

5. Hakeminen sähköisten työpaikkasivustojen kautta

Monet ihmiset hakevat työpaikkaa verkkolomakkeen kautta tai käyttämällä työpaikkasivustoja, kuten  . Jos CV:ssäsi ei ole sähköpostiosoitetta, työnantaja ei voi ottaa sinuun yhteyttä.

Onko sinulla ammattimainen sähköpostiosoite? Varmista, että tarkistat säännöllisesti uudet sähköpostiviestit. Näin pidät huolen, ettet missaa kutsua työhaastatteluun. Asenna sähköpostisi tarvittaessa puhelimeesi.

Missä mainita sähköpostiosoite CV:ssä?

Sähköpostiosoitteesi on osa henkilökohtaisia tietojasi CV:ssä.

Sinun kannattaa mainita ainakin seuraavat asiat: etu- ja sukunimesi, syntymäaika, osoite tai asuinpaikka, puhelinnumero ja sähköpostiosoitteesi.

Henkilökohtaiset tietosi sijoitetaan aina CV:n yläosaan, jotta rekrytoija löytää yhteystietosi nopeasti, jos hän haluaa ottaa sinuun yhteyttä.

CV:ssäsi se näyttää usein suunnilleen tältä:

Nimi: Jukka Korhonen

Osoite: Martinpolku 92, 70420, Karstula

Puhelinnumero: 050 158 6113

Sähköposti: [email protected]

Syntymäaika: 16.08.1992

Käytä ammattimaista sähköpostiosoitetta CV:ssäsi

Vaikka se saattaa tuntua itsestään selvältä, tämä on todella tärkeä vinkki. Vuonna 2015 tehty tutkimus tarkasteli virallisen ja epävirallisen sähköpostiosoitteen käyttöä työnhakuprosessissa ja sen vaikutusta mahdollisuuksiin tulla valituksi.

Mitä tutkimuksesta selvisi?

Jos haet töitä epävirallisella sähköpostiosoitteella, menestymismahdollisuutesi ovat todistetusti heikommat.

Miten "epävirallinen sähköpostiosoite" määriteltiin tutkimuksessa? Epäammattimainen sähköpostiosoite on sellainen, joka:

  • Ei sisällä omaa nimeäsi
  • Sisältää slangia
  • Sisältää lempinimiä sähköpostiosoitteessa

Esimerkki hyvästä ja huonosta sähköpostiosoitteesta:

Esimerkkejä hyvästä sähköpostiosoitteesta CV:ssä

Hyvä ja ammattimainen sähköpostiosoite, jota voit käyttää CV:ssäsi, koostuu:

  • Etunimestäsi ja sukunimestäsi (tai niiden alkukirjaimista), TAI —
  • Oman verkkosivusi nimeen perustuvasta sähköpostiosoitteesta.

Jos rekisteröit oman verkkotunnuksen nimesi perusteella, voit esimerkiksi käyttää sähköpostiosoitetta “[email protected]”. Haluatko rekisteröidä uuden sähköpostiosoitteen oman verkkosivusi nimen perusteella? Tarkista Traficomin kautta, onko haluamasi verkkosivu vapaana.

On myös hyvä luoda sähköpostiosoite suuren sähköpostipalvelun kautta, kuten Googlen. Käytetään esimerkkinä nimeä “Jukka Korhonen”. Ammattimaiset sähköpostiosoitteet voisivat näyttää esimerkiksi seuraavilta:

Miten luoda ammattimainen sähköpostiosoite, jos se on jo varattu?

Jos yrität luoda ammattimaista sähköpostiosoitetta nimesi perusteella, mutta se on jo varattu, on olemassa kaksi vaihtoehtoa:

  1. Rekisteröi oma verkkosivu.
  2. Keksi variaatioita, jotka ovat edelleen ammattimaisia.

1. Oma verkkosivu

Jos oma nimesi on jo varattu, voit silti keksiä variaation, joka vaikuttaa ammattimaiselta. Voit esimerkiksi käyttää väliviivaa etu- ja sukunimesi välillä (jukka-korhonen.fi) tai käyttää alkukirjaimiasi (jk.fi). Tarvittaessa voisit myös rekisteröidä .com, .net tai .org verkkotunnuksen.

2. Oman nimen variaatiot

Usein käy niin, että haluat luoda virallisen sähköpostiosoitteen nimesi perusteella, mutta se on jo varattu. Tässä on muutamia variaatioita, joita voit käyttää, jos valitsemasi sähköpostiosoite on jo varattu:

Jos ammattimainen sähköpostiosoitteesi on jo varattu Gmailissa, kokeile muita internetpalveluntarjoajia. Hyvä sähköpostiosoite on niin tärkeä, että siihen kannattaa käyttää aikaa.

Älä koskaan käytä nykyisen työnantajasi sähköpostia

Viimeisenä vinkkinä, älä koskaan käytä nykyisen työnantajasi sähköpostia.

Se näyttää erittäin epäammattimaiselta ja voi aiheuttaa sinulle ongelmia.

Rekrytoijan kannalta ei ole vain outoa nähdä, että haet toisen yrityksen sähköpostilla, vaan se voi myös paljastaa nykyiselle työnantajallesi ja kollegoillesi, että etsit toista työpaikkaa, mitä et todennäköisesti halua.

Käytä aina henkilökohtaista sähköpostiosoitetta, jotta sinun ei tarvitse huolehtia siitä, että joku katselee olkapääsi yli.

Johtopäätökset

Sinun tulisi aina mainita sähköpostiosoite CV:ssäsi. Yhdessä puhelinnumerosi kanssa ne ovat ainoat todella pakolliset tiedot, jotka tulee aina löytyä CV:stä. Näiden tietojen avulla rekrytoijat voivat ottaa sinuun yhteyttä lisäkysymyksiä varten tai kutsua sinut työhaastatteluun. Onko sinulla vaikeuksia luoda hyvä CV itse? Valitse jokin CV-pohjistamme, täytä tietosi ja hae työpaikkaa nopeasti ja helposti.

Tee täydellinen CV kolmessa vaiheessa

Päihitä kilpailijat täydellisellä CV:llä. Tutustu asiantuntijoiden uravinkkeihin ja paranna mahdollisuuksiasi saada työpaikka.

Tämän alustan sisältöpäällikkönä minulla on laaja kokemus onnistuneiden ansioluetteloiden luomisesta. Olen auttanut tuhansia ihmisiä löytämään unelmatyönsä. Osaamiseni tehokkaiden CV:iden ja vakuuttavien työhakemusten luomisessa on keskeistä lähestymistavassani. Tunnustettuna asiantuntijana voittavien CV:iden luomisessa yhdistän ainutlaatuiset näkemykset todistettuihin strategioihin auttaakseni työnhakijoita esittelemään itsensä parhaassa valossa mahdollisille työnantajille.