Työhakemusesimerkki: Työharjoittelu

Tarvitsetko hyvän esimerkin työharjoitteluun soveltuvasta työhakemuksesta? Koska haet työharjoittelupaikkaa, sinulla ei todennäköisesti ole vielä paljon kokemusta työhakemusten kirjoittamisesta. Tässä artikkelissa selitämme, mitä hakemuksessa tulee mainita, kuinka hakemus kannattaa rakentaa ja mihin täytyy kiinnittää huomiota. Näytämme myös työhakemusesimerkin, jonka voit kopioida ja sovittaa omaan tilanteeseesi.

Luo työhakemus nyt
CV-esimerkit Työharjoittelu

Työhakemus työharjoitteluun: Keskity osaamiseen

Opiskelijan tai työharjoittelijan työhakemus eroavat toisistaan sisällöllisesti. Työharjoittelua hakiessasi sinulla on usein vain teoreettista tietoa muttei vielä olennaista työkokemusta. Tästä syystä hyvän ja vakuuttavan viestin kirjoittaminen voi olla vaikeampaa. Hakijalta ei kuitenkaan edes odoteta olennaista työkokemusta. Kaikki hakijat ovat siis suunnilleen samalla lähtöviivalla.

Työharjoitteluhakemuksessa on tärkeää keskittyä sellaisiin taitoihin ja osaamiseen, jotka ovat tarpeen työssä suoriutumiseen. Tee selväksi, miksi olet motivoitunut tulemaan töihin hakemaasi yritykseen.

Miten kirjoittaa työharjoitteluun sopiva työhakemus

Kun haet työharjoittelupaikkaa, työhakemuksessa on tärkeää kertoa motivaatioistasi, relevantista osaamisestasi sekä oppimishalustasi. Kerro, miksi olet kiinnostunut kyseisestä alasta tai tehtävästä ja mitä haluat saavuttaa urallasi.

Mainitse tehtävän kannalta olennaiset taitosi ja osaamisesi, joita olet kartuttanut ja kehittänyt opintojen tai aiempien kokemustesi kautta. Pyri antamaan esimerkkejä tekemistäsi projekteista, joissa korostuvat tärkeät taidot, kuten ongelmanratkaisukyky, tiimityöskentely sekä viestintätaidot. Näin osoitat ymmärtäväsi teorian lisäksi sen soveltamista käytännössä.

Työhakemusesimerkki: Työharjoittelu

Alla on esimerkki työharjoitteluun soveltuvasta työhakemuksesta.

Hanna Virtanen
Kuusitie 12, 21600 Parainen
+358 41 754 2012
[email protected]

Mikko Laakso
Design Oy
Pääkatu 10, 91500 Turku

Hei Mikko

Viestintätieteiden opiskelijana olen kehittänyt syvää kiinnostusta tehokkaaseen ja strategiseen viestintään. Tämä työharjoittelu tarjoaisi täydellisen tilaisuuden soveltaa teoreettista tietämystäni käytännönläheisessä ympäristössä samalla myötävaikuttaen organisaationne tavoitteisiin.

Yksi opintojeni kohokohdista on ollut tiedekuntamme projektin johtaminen. Siinä keskityimme opiskelijoiden osallistumisen lisäämiseen sosiaalisen median kautta, ja olin vastuussa sisältöstrategian kehittämisestä yhdessä kolmen opiskelijatoverini kanssa. Projektin aikana opin, kuinka tärkeää on mukauttaa viestintä tiettyihin kohderyhmiin ja analysoida sitoutumisdataa strategioidemme optimoimiseksi. Tuloksena oli 25 %:n lisäys opiskelijoiden aktiivisessa osallistumisessa.

Opintojeni aikana olen erikoistunut digitaaliseen viestintään ja tehokkaiden viestintästrategioiden kehittämiseen. Olen oppinut, kuinka tärkeää selkeä ja kohdennettu viestintä on organisaation menestykselle.

Olen erittäin motivoitunut tuomaan oman panokseni organisaatiollenne ja odotan innolla tilaisuutta kertoa lisää motivaatioistani ja soveltuvuudestani henkilökohtaisessa keskustelussa.

Ystävällisin terveisin

Hanna Virtanen

Katsotaan vielä toinen esimerkki työhakemuksesta. Kiinnitä tässä kirjeessä erityisesti huomiota muodolliseen sävyyn. Mukauta tätä sävyä tehtävän ja yrityksen mukaan, johon haet. Muodollinen sävy sopii klassisiin, yritysmaailman tehtäviin.

Risto Virtanen
Jousitie 153, 00520 Muhos
+358 40 234 9876
[email protected]

Ville Nieminen
Tilikunto Oy
Peltoahontie 140, 33840 Tampere

Hei Ville

Lähetän teille innostuneella asenteella tämän työhakemuksen Tilikunnon työharjoittelupaikkaa varten. Olen kauppatieteiden opiskelija, joka etsii mahdollisuutta soveltaa akateemista tietämystään dynaamisessa ja haastavassa työympäristössä.

Opintojeni aikana olen perehtynyt talouden eri osa-alueisiin, kuten sijoitusstrategioihin, riskienhallintaan ja talousraportointiin. Opinnot ovat antaneet minulle vankan perustan sekä taloushallinnon teoreettisiin että käytännön näkökulmiin, joita haluaisin nyt soveltaa Tilikunnossa taloustietojen analysointiin ja talousprosessien optimointiin.

Olen kehittänyt taitojani edelleen toimimalla rahastonhoitajana opiskelijajärjestössäni, jossa olin vastuussa koko budjetin hallinnasta. Tämä kokemus on vahvistanut pätevyyttäni taloudellisten tapahtumien tarkassa seurannassa ja kuukausiraporttien laatimisessa. Lisäksi vastuu opetti viestimään tehokkaasti hallituskumppanieni, ulkoisten osapuolten, kuten toimittajien ja sponsorien, sekä järjestön jäsenten kanssa taloudellisista kysymyksistä ja päätöksenteosta.

Olen erityisen kiinnostunut harjoitteluohjelmastanne, koska Tilikunto on tunnettu tarjoamastaan käytännön kokemuksesta talouspalveluiden eri osa-alueilla. Olen vakuuttunut, että harjoittelu organisaatiossanne ei ainoastaan tarjoaisi arvokasta käytännön kokemusta, vaan antaisi minulle myös mahdollisuuden myötävaikuttaa tiimiinne ja organisaatioonne.

Odotan innolla mahdollisuutta keskustella siitä, kuinka voin myötävaikuttaa taloustiiminne menestykseen. Olen tavoitettavissa numerosta 041 754 2012 tai sähköpostitse [email protected] henkilökohtaista keskustelua varten.

Ystävällisin terveisin

Risto Virtanen

Hyvän työharjoitteluhakemus vakuuttaa työnantajan siitä, että sinulla on tarvittavat taidot, innostus ja sinnikkyys tehtävästä suoriutumiseen.

Kun kirjoitat työhakemustasi, korosta seuraavia asioita:

  1. Kirjoita jotain hakemastasi työtehtävästä.
  2. Mainitse suorittamasi merkitykselliset projektit tai kurssit ja mitä olet niistä oppinut.
  3. Lisää asiaankuuluvia taitoja ja osaamista.
  4. Kerro, miksi olet sopiva henkilö työharjoitteluun.
  5. Kirjoita tavoitteistasi ja intohimoistasi. Mitä tuot yritykselle?

Hyvä rakenne työhakemukselle

Hyvän työhakemuksen elementit ovat seuraavat:

  • Alkutiedot: Mainitse omat ja vastaanottajan tiedot. Varmista, että osoitat viestisi suoraan asianomaiselle.
  • Aloituslause: Vahva aloituslause auttaa herättämään lukijan kiinnostuksen. Se on ensimmäinen asia, joka luetaan, joten tee siitä vaikuttava.
  • Johdanto: Jatka vahvalla johdannolla. Miksi juuri tämä tehtävä puhuttelee sinua? Anna lyhyt yleiskuvaus relevanteista pätevyyksistäsi ja kerro, mihin olet erikoistunut.
  • Pääteksti: Keskiosuus on tärkein. Kahdella tai kolmella kappaleella kerrot motivaatiostasi tehtävää kohtaan, mukaan lukien asianmukaiset kokemuksesi, taitosi ja pätevyytesi.
  • Lopetus: Viimeisessä kappaleessa voit kertoa, miksi juuri tämä tehtävä kiinnostaa sinua ja mitä haluat saavuttaa harjoittelusi aikana. Päätä viesti kehotuksella siitä, kuinka haluaisit keskustella mahdollisuuksistasi tarkemmin.

Vinkit työharjoitteluhakemukseen

Hyvän työharjoitteluhakemuksen kirjoittaminen on haastava tehtävä monelle. Siksi olemme koonneet muutamia vinkkejä, joita voit käyttää vahvistaaksesi viestiäsi:

  • Hyvä rakenne: Jäsentele viestisi selkeäksi. Varmista, että työhakemuksen ulkoasu mukailee CV:täsi.
  • Yksi sivu: Kirjoita lyhyesti ja ytimekkäästi. Ole tiivis ja lue viesti huolellisesti läpi ennen lähettämistä.
  • Tulosten mainitseminen: Kirjoita saavutuksistasi opintojesi aikana. Tämä tekee selväksi, mitä arvoa tuot.

Vältä näitä yleisiä virheitä:

  • Älä käytä samaa työhakemusta joka kerta, vaan sovita hakemuksesi aina kuhunkin työpaikkailmoitukseen ja tehtävävaatimukseen.
  • Mainitse vain asiaankuuluvat tiedot. Jokaisen lisätyn lauseen täytyy olla olennaista.
  • Tutustu yritykseen, sen kulttuuriin ja työntekijöihin.
  • Älä valehtele kirjeessäsi. Voit toki myydä itseäsi, mutta ole realistinen.
  • Anna itsestäsi vakavasti otetta ja innostunut kuva. Unohda tylsät kuvailut ja tee tekstistä eloisa.
Vakuuttava työhakemus on selvä juttu, mutta tiesitkö, että useimmiten CV luetaan ensimmäisenä? Jos se tekee rekrytoijaan tarpeeksi hyvän vaikutuksen, hän lukee työhakemuksesi. Katso siis työharjoittelun CV-esimerkki ja käytä hyvää CV-pohjaa tehdäksesi vaikutuksen työnantajaan ja hyvän harjoittelupaikan saamiseksi.

Johtopäätös

Jos haluat päästä työharjoitteluun, tarvitset vakuuttavan työhakemuksen. Siinä sinun tulee osoittaa, että ammatilliset taitosi ja henkilökohtaiset ominaisuutesi sekä piirteesi sopivat hyvin yritykseen ja hakemaasi työtehtävään. Käy tarvittaessa läpi myös CV-esimerkit oppiaksesi, miten kirjoittaa hyvä CV.

Älä anna unelmiesi työpaikan odottaa

Hae heti ja luottavaisin mielin vahvalla työhakemuksella, joka on käytännössä testattu ja noudattaa kaikkia HR-päälliköiden (kirjoittamattomia) sääntöjä.

author avatar
Kirjoittanut
Ronald Sterk
Työmarkkinaviestinnän ja HR:n asiantuntijana Ronald Sterk tuo mukanaan valtavan määrän tietoa rekrytoinnista ja unelmaduunin löytämisestä. Syvällisellä tietämyksellään vakuuttavien työpaikkailmoitusten, CV:iden ja hakemusten kirjoittamisesta hän on erittäin arvokas tiedonlähde jokaiselle, joka haluaa erottua työmarkkinoilla. Ronaldin näkemyksillä yrityksen tarpeista ja kyvyllä korostaa hakijoiden ainutlaatuisia ominaisuuksia työn löytäminen onnistuu helpommin.