CV-koneen käyttäminen: edut ja haitat

CV-koneen käyttäminen: edut ja haitat

Monille työnhakijoille hyvän CV:n ja hakukirjeen luominen on vaikea tehtävä. Ei ole helppoa kerätä kaikki tiettyä tehtävää varten tarvittava tieto ja sen jälkeen luoda vakuuttavia lauseita, jotka ilmaisevat ajatuksesi hyvin. CV-kone voi auttaa tässä, mutta onko se sen arvoista? Tässä blogissa tarkastelemme CV-generaattorin määritelmää sekä sen etuja ja haittoja.

Mikä on CV-kone?

CV-kone on kätevä työkalu, joka mahdollistaa työnhakijoille nopean ja helpon tehokkaan CV:n luomisen. CV-koneen etu verrattuna esimerkki-CV:iden ja ilmaisten mallien käyttöön on, että CV-luoja tukee sinua CV:n kirjoittamisessa. Sovellus opastaa sinua alusta loppuun hyvän CV:n luomisessa, joka auttaa sinua saamaan työpaikan nopeammin.

CV luodaan vain napin painalluksella. Sen jälkeen sinun tarvitsee vain täyttää eri osiot, kuten profiilisi, työkokemuksesi ja koulutuksesi. Ulkoasu luodaan automaattisesti. Voit valita värin ja jopa lisätä tiettyjä tyylejä tekemään CV:täsi persoonallisemman. Lyhyesti sanottuna; sinulla on hetkessä upea (ja vakuuttava) CV.

CV-koneen edut

CV-koneen käytöllä on monia etuja, kuten:

 1. Ajan säästö: Voit luoda tehokkaan ammattimaiselta näyttävän CV:n muutamassa minuutissa. Koko ulkoasu luodaan automaattisesti. Tämä on kätevää, koska Microsoft Wordissa saatat joskus käyttää tunteja saadaksesi ulkoasun juuri sellaiseksi kuin haluat.
 2. Et tarvitse 'design' kokemusta: Kauniin CV:n luomiseen et tarvitse kokemusta suunnitteluohjelmista kuten Photoshopista, InDesignsta tai Illustratorista.
 3. CV täyttää kirjoittamattomat säännöt: CV:llä on tiettyjä sääntöjä, joita sen on noudatettava. Ajattele esimerkiksi tiettyä rakennetta ja osia, jotka on oltava mukana. Ei tarvitse pelätä unohtavasi jotain, kun käytät CV-generaattoria.
 4. Muuta ulkoasua: Yksi suuri haitta Word-CV-mallin käytössä on, että jos haluat käyttää toista mallia, sinun on kopioitava kaikki tiedot uudelleen. Yhdeksässä tapauksessa kymmenestä tämä tarkoittaa, että käytät vähintään tunnin CV:si ulkoasuun uudelleen. CV-koneella voit vaihtaa CV-malleja yhdellä napin painalluksella.
 5. CV:n päivittäminen: Koska CV:si säilytetään verkossa, voit aina helposti päivittää tai muokata sitä.
 6. Ammattimaisesti suunnitellut mallit: CV-kone tarjoaa malllikirjaston, jonka asiantuntijat ovat suunnitelleet. Ne hyödyntävät älykkäästi käytettävissä olevaa tilaa ja näyttävät houkuttelevilta.
 7. CV-esimerkkejä inspiraationa: Lähes jokaiselle tehtävälle on saatavilla CV-esimerkki, jota voit käyttää oman CV:si laatimisen pohjana.

CV-koneen haitat

CV-generaattorin käytöllä on myös kääntöpuolensa. Tässä joitakin haittoja:

 1. Ei mahdollisuutta personalisointiin: Koska työskentelet mallien kanssa, voi olla vaikea personalisoida niitä. Et pysty tekemään paljoa enempää kuin muuttamaan CV:si väriä.
 2. Maksulliset palvelut: Usein kyseessä ovat maksulliset palvelut, joista sinun on maksettava muutama euro.
 3. Rajoitettu toiminnallisuus: Joskus saattaa olla, että haluat lisätä tiettyä tietoa CV:eesi, mutta kyseinen CV-luoja ei tarjoa siihen mahdollisuutta.
Jos haluat personalisoida CV:si, varmista ainakin, että valitset itse raikkaan värin ja mahdollisesti muun fontin kuin Arialin tai Calibrin.

CV-koneen vaihtoehdot

Jos et halua käyttää CV-konetta, on monia muita tapoja luoda hyvä CV. Alla on lueteltu joitakin vaihtoehtoja:

 • Photoshop tai Illustrator: Jos olet taitava Adobe-ohjelmien kanssa, voit käyttää niitä luodaksesi persoonallisen CV:n. Tämä vaihtoehto on erityisen suosittu luoville tehtäville, koska voit helposti luoda erottuvan CV:n, kun suunnittelet sen itse.
 • Canva: Toinen vaihtoehto on luoda Canva-CV. Canva on (suurimmaksi osaksi) ilmainen suunnitteluohjelma. Canvan haittapuolena on, että kuten Wordissa, saatat käyttää paljon aikaa ulkoasuun. Saatat myös helposti tehdä virheen tekstin tai osioiden välityksen suhteen.
 • Microsoft Word: Nykyään voit myös luoda kohtuullisen hyvän CV:n Microsoft Wordilla. Microsoft Word tarjoaa myös kirjaston ilmaisia ja maksullisia malleja. Kuten Adoben ohjelmilla, voit periaatteessa luoda persoonallisen ulkoasun myös Wordilla.
 • Google Docs: Kuten Microsoft Word, myös Google Docsilla voit laatia vastaavanlaisen CV:n. Kirjoitushetkellä heillä on viisi mallia, joista voit valita. Voit sitten helposti muokata ja mukauttaa niitä omiin tarpeisiisi. Google Docs -CV:n etuna on, että se on ilmainen.
 • LinkedIn-CV: Myös LinkedIn tarjoaa mahdollisuuden laatia ilmaisen CV:n. Mahdollisuudet ovat kuitenkin melko rajoitetut.
 • CV:n teettäminen: Lopuksi voit myös antaa ammattilaisen suunnitella CV:si. Suurin etu on tietenkin, että että CV:si on takuuvarmasti persoonallinen. Se on kuitenkin usein kaikista vaihtoehdoista kallein.

Cvtekijan CV-kone

On tietenkin monia mahdollisuuksia laatia CV. Cvtekijalla meillä on myös kaunis CV-kone, jonka avulla olemme auttaneet tuhansia työnhakijoita löytämään uuden työpaikan. Joitakin etuja ovat:

 • Valittavissa yli 12 mallia.
 • Lukuisia värejä.
 • Helppo passikuvan lataaminen.
 • CV:n lataaminen PDF-tiedostona.
 • Vaihtoehdot CV:n personalisointiin.
 • Palautetta HR-asiantuntijoilta.
 • Tietokanta esimerkki-CV:istä.
 • Kätevä työn
 • Ilmainen CV:n luominen ja päivittäminen.

Työkalumme tukevat sinua uuden työpaikan etsinnässä. Näin voit laatia CV:n, johon olet todella tyytyväinen, ja hakea työpaikkoja 100% itsevarmuudella.

Tee täydellinen CV kolmessa vaiheessa

Päihitä kilpailijat täydellisellä CV:llä. Tutustu asiantuntijoiden uravinkkeihin ja paranna mahdollisuuksiasi saada työpaikka.

Tämän alustan sisältöpäällikkönä minulla on laaja kokemus onnistuneiden ansioluetteloiden luomisesta. Olen auttanut tuhansia ihmisiä löytämään unelmatyönsä. Osaamiseni tehokkaiden CV:iden ja vakuuttavien työhakemusten luomisessa on keskeistä lähestymistavassani. Tunnustettuna asiantuntijana voittavien CV:iden luomisessa yhdistän ainutlaatuiset näkemykset todistettuihin strategioihin auttaakseni työnhakijoita esittelemään itsensä parhaassa valossa mahdollisille työnantajille.