CV:n lataaminen LinkedIniin: 4 tapaa (kuvalliset ohjeet)

Author Miranda Adriaanse
Kirjoittanut: Miranda Adriaanse
Author Joost Buitenhof
Muokannut: Joost Buitenhof
CV:n lataaminen LinkedIniin: 4 tapaa (kuvalliset ohjeet)

Jos etsit tapoja parantaa ammatillista näkyvyyttäsi ja mahdollisuuksiasi, LinkedIn on todennäköisesti yksi parhaista alustoista aloittaa. Voit muun muassa ladata CV:si LinkedIniin jotta rekrytoijat ja potentiaaliset työnantajat löytävät sinut paremmin. Tässä blogissa käsittelemme neljää eri tapaa, joilla voit tehdä tämän tehostaaksesi näkyvyyttäsi ja ammatillisia mahdollisuuksiasi.

1. Lisää CV mediana LinkedIn-profiiliisi

Yksi mahdollisuuksista on lisätä CV profiiliisi mediana. Lisäämäsi media on kaikkien nähtävillä. Tämä voi auttaa profiilisi erottumaan rekrytoijien ja potentiaalisten työnantajien joukossa.

Tällä tavoin CV:si tulee julkisesti saataville profiiliisi. Kuka tahansa profiiliasi katsova voi periaatteessa nähdä ja ladata CV:si. Ota tämä huomioon.

Noudata seuraavia vaiheita:

Näin lataat CV:n LinkedIniin:

 1. Siirry omaan profiiliisi napsauttamalla oikeassa yläkulmassa olevaa avatar-kuvakettasi. Klikkaa "View profile".
 2. Nimesi alla on vaihtoehto "Add profile section". Klikkaa sitä.
 3. Pieni ikkuna aukeaa. Klikkaa "Recommended" ja sen jälkeen "Add featured".

CV:n lataaminen LinkedIniin

 1. Klikkaa suurta "+" -ikonia ja valitse "Add media" sekä valitse CV:si.
 2. Latauksen jälkeen CV:si näkyy profiilissasi "Featured"-otsikon alla.
Oikein
 • Mahdolliset työnantajat voivat tutustua koko CV:seesi.
 • Lisäät näkyvyyttäsi työnantajien keskuudessa.
Väärin
 • CV voi sisältää henkilökohtaisia tietoja, joita et ehkä halua jakaa.
 • Sinun on säännöllisesti päivitettävä CV:si.

2. Lisää CV LinkedIn-profiiliisi

Voit ladata CV:si LinkedIn-profiiliisi. LinkedIn säilyttää neljä viimeisintä versiota. Voit siten helposti säilyttää ne tililläsi ja ne ovat valmiina hakemusta varten.

Tällä tavoin LinkedIniin ladatut CV:t eivät ole julkisesti näkyvissä. Nopea reagointi työpaikkailmoituksiin voi merkittävästi parantaa mahdollisuuksiasi. CV:n säilyttäminen LinkedInissä tarkoittaa, että sinulla on se aina välittömästi saatavilla, kun haluat lähettää nopeasti hakemuksen. Tämä on erityisen kätevää, jos olet liikkeellä tai sinulla ei ole välitöntä pääsyä henkilökohtaisiin tiedostoihisi.

Noudata seuraavia vaiheita:

 1. Napsauta oikeassa yläkulmassa omaa avatar-kuvakettasi. Klikkaa "Settings and Privacy".
 2. Klikkaa vasemmanpuoleisessa valikossa "Data privacy".
 3. "Job seeking preferences" -kohdassa, klikkaa ensimmäistä vaihtoehtoa "Job application settings".
 4. Tässä näytössä voit ladata CV:si.

Upload CV to LinkedIn profile

3. Lisää CV osana julkaisua

Jos haluat kerralla tavoittaa suuren määrän ihmisiä, voit myös valita julkaisun tekemisen LinkedInissä ja ladata CV:si tiedostona. Kun teet näin, kaikki yhteytesi näkevät CV:si ja voivat myös ladata sen suoraan. Varmista siksi, että poistat kaikki tiedot, joita et halua jakaa julkisesti.

 1. Aloita kirjoittamalla uusi julkaisu.
 2. Napsauta alhaalla olevaa kolmen pallon kuvaketta.
 3. Uusi ikkuna avautuu, jossa on mahdollisuus lisätä dokumentti.
 4. Valitse tämä vaihtoehto ja lataa CV:si LinkedIniin.

4. Lataa CV hakiessasi työpaikkaa

Tietenkin voit myös etsiä mielenkiintoisia työpaikkoja LinkedInistä. Jos törmäät kiinnostavaan työpaikkailmoitukseen, voit usein vastata siihen suoraan LinkedInin “Easy Apply" -napilla. Tällöin voit ladata CV:si suoraan kyseiseen työpaikkaan. Näytämme sen alla:

 1. Klikkaa yläpalkissa "Jobs"
 2. Kirjoita hakukenttään tehtävänimike, taito tai yritys. Täytä myös paikkakunta.
 3. Yritykset, jotka mainostavat työpaikkojaan LinkedInissä, saavat erityisen “Easy Apply" -napin. Klikkaamalla tätä pääset täyttämään tietosi ja voit ladata CV:si

LinkedIn Easy Apply

Lataa CV LinkedIniin ilman, että pomosi saa siitä tietää

Jos sinulla on jo työpaikka, et todennäköisesti halua pomosi tai esihenkilösi näkevän, että lataat CV:si LinkedIniin. Vaikka et voi koskaan täysin sulkea tätä mahdollisuutta pois, on olemassa tapoja, joilla voit hyvin peittää sen.

 1. Napsauta oikeassa yläkulmassa omaa profiilia ja valitse "Account" alta "Settings and privacy".
 2. Siirry vasemmassa valikossa kohtaan "Visibility".
 3. Sivun alareunassa kytke pois päältä vaihtoehto "Share profile updates with your network".

Voisit myös poistaa pomosi yhteystiedoistasi. Vaikka pomosi ei saa ilmoitusta tästä, on olemassa riski, että hän huomaa ennemmin tai myöhemmin, ettei ole enää yhteydessäsi. Lisäksi pomosi saattaa jälleen näkyä ehdotetuissa yhteyksissä.

CV:n lisäämisen edut LinkedIniin

 • Saat lisää näkyvyyttä. Rekrytoijat ja potentiaaliset työnantajat voivat helposti tarkastella CV:täsi. Heidän ei tarvitse ensin lähettää sinulle viestiä.
 • Olet paremmin löydettävissä. LinkedInillä on hakutoiminto, joka auttaa työnantajia löytämään sopivia ehdokkaita. CV:n lataaminen LinkedIniin auttaa sinua tulemaan paremmin löydetyksi.
 • CV:n lisääminen LinkedIniin lähettää signaalin, että etsit työtä. Rekrytoijat ovat tällöin todennäköisemmin yhteydessä sinuun.
 • Voit helposti hakea työpaikkoja “Easy Apply" -napilla. Voit lähettää hakemuksen poistumatta LinkedInistä.

LinkedIn CV -vinkit

Kun teet CV:tä, varmista, että profiilisi on täydellinen, muuten CV:si ei erotu joukosta. Tässä muutama vinkki LinkedIn-CV:lle:

 • Päivitä yhteystietosi. Varmista, että puhelinnumerosi ja sähköpostiosoitteesi ovat ajan tasalla.
 • Kirjoita ainutlaatuinen ja omaperäinen yhteenveto LinkedIn-profiiliisi. Tämä on suunnilleen sama kuin LinkedIn-profiili CV:ssäsi.
 • Lisää työkokemuksesi, koulutuksesi ja taitosi.
 • Lisää myös lisätietoja, kuten harrastuksesi, kielitaitosi tai kurssisi.
 • Noudata LinkedInin ehdotuksia profiilisi optimoimiseksi ja täydentämiseksi.

Johtopäätös

CV:n lataaminen LinkedIniin voi olla tehokas tapa saada lisää työhaastatteluja. Jos haluat erottua CV:lläsi, käytä yhtä ammattimaisista CV-pohjistamme. Meillä on myös tietokanta, jossa on yli 50 tehtäväkohtaista esimerkkiä. Katso löytyykö hakemasi tehtävä niistä ja inspiroidu.

Tee täydellinen CV kolmessa vaiheessa

Päihitä kilpailijat täydellisellä CV:llä. Tutustu asiantuntijoiden uravinkkeihin ja paranna mahdollisuuksiasi saada työpaikka.

author avatar
Kirjoittanut
Miranda Adriaanse
Mirandalla on vaikuttava 20 vuoden ura HR-neuvojana, ja tässä ajassa hänelle on karttunut syvällistä tietämystä. Nyt hän keskittyy kirjoittamaan aiheeseen liittyviä artikkeleita, joissa hän jakaa laajaa kokemustaan ja asiantuntemustaan. Teksteissään Miranda yhdistää käytännön näkemyksiä teoreettiseen tietoon, mikä tekee hänen artikkeleistaan ​​lähestyttäviä ja ymmärrettäviä laajalle yleisölle. Mirandan kyky ilmaista tiedot selkeästi tekee hänestä erinomaisen lähteen kaikille työnhakijoille.