Osoite CV:ssä: pitääkö se mainita vai ei?

Author Miranda Adriaanse
Kirjoittanut: Miranda Adriaanse
Author Joost Buitenhof
Muokannut: Joost Buitenhof
Osoite CV:ssä: pitääkö se mainita vai ei?

Yksinkertainen kysymys: pitäisikö osoite mainita CV:ssä? Huomaamme kuitenkin, että monet työnhakijat epäröivät tämän suhteen. Joitakin huolettaa esimerkiksi se, etteivät he saa kutsua työhaastatteluun, jos asuvat liian kaukana työpaikasta. Toiset taas ovat huolissaan yksityisyydestään. Tässä blogissa tarkastelemme tilanteita, joissa osoitteen mainitseminen on suositeltavaa ja tilanteita, joissa sitä ei kannata mainita.

Onko osoitteen mainitseminen CV:ssä pakollista?

Osoitteen mainitseminen CV:ssä ei ole pakollista. Vaikka osoite voi olla hyödyllinen esimerkiksi matkakustannusten laskemisessa, tarvitaan se usein vasta myöhemmin rekrytointiprosessin aikana. Työnantaja pyytää täydellisen osoitteen tarvittaessa.

Pitäisikö osoite mainita CV:ssä?

Suosittelemme aina mainitsemaan osoitteen CV:ssä. Se on vain pieni tieto, mutta se voi kertoa paljon sinusta ehdokkaana. Mistä tulet? Kuinka kauas joudut matkustamaan? Asutko lähellä? Jos et jostain syystä halua mainita osoitettasi CV:ssä, mainitse vähintään asuinpaikkasi. Näin työnantajat saavat edes käsityksen siitä, missä suunnalla asut.

CV ja henkilötiedot
Katso tästä ohjeet henkilötietojen lisäämiseen ja vältä työnhaun yleisimmät virheet.
Lue artikkeli

Miksi osoite kannattaa mainita CV:ssä?

On useita tärkeitä syitä, miksi osoitteen mainitseminen CV:ssä on tärkeää:

 1. Työnantajat odottavat näkevänsä osoitteen CV:ssä: Vuosikymmenten ajan on ollut tapana mainita osoitetiedot CV:ssä. Työnantajat odottavat näkevänsä sen. Aiemmin osoite oli tarpeen, koska kaikki kirjeenvaihto tapahtui postitse. Nykyään se kuitenkin tapahtuu sähköpostitse ja puhelimitse.
 2. Se voi olla etu, jos asut yrityksen lähellä: Erityisesti paikallisessa yrityksessä työskennellessäsi tämä voi olla suuri etu. Ei vain mahdollisten matkakustannusten vuoksi, vaan myös siksi, että tunnet Olet “paikallinen”, joka on kasvanut siellä tai asunut siellä jonkin aikaa.
 3. Etumatka kauempaa tuleviin ehdokkaisiin nähden: Ymmärrät varmasti, että jos on kaksi identtistä ehdokasta, valitaan se, jolla on pienin riski myöhästyä töistä. Voit olla melko varma, että jos joku tulee junalla, hän tulee muutamana päivänä vuodessa myöhässä.
 4. Ei mahdollisia muuttoja: Jotkut hakijat saattavat olla valmiita muuttamaan, mutta yritys ei tietenkään halua käydä tätä keskustelua.
 5. Matkakustannusten laskeminen: Tarkan osoitteen avulla työnantaja voi helposti ja nopeasti arvioida matka-ajan. Sen perusteella voidaan myös laskea mahdolliset matkakustannukset.
 6. Olet huolimaton ja epätarkka: Koska on hyvin tavallista mainita osoite CV:ssä, työnantaja saattaa ajatella, että olet unohtanut sen, jos jätät sen pois. Tämä voi saada heidät ajattelemaan, että olet huolimaton ja epätarkka.

Syyt jättää osoite mainitsematta CV:ssä

On myös useita syitä, miksi hakijat eivät halua mainita osoitettaan.

 1. Se on “tarpeeton”: Erityisesti nyt, kun etätyö yleistyy, osoitteestasi tulee tarpeetonta tietoa. Aiemmin kutsu työhaastatteluun lähetettiin postitse. Nykyään käytetään sähköpostia tai puhelinta.
 2. Se ei ole välttämätön tieto: Osoite CV:ssäsi ei kerro mitään kyvyistäsi. Tästä syystä se, mainitaanko se vai ei, ei pitäisi vaikuttaa siihen tuletko valituksi.
 3. Mahdolliset ennakkoluulot: Jos tulet “huonolta alueelta”, työnantajalla saattaa olla tiettyjä ennakkoluuloja.
 4. Yksityisyys: Jos et tunne oloasi mukavaksi mainitessasi täyden osoitteesi, on parempi jättää se pois. Et aina tiedä, mitä CV:lläsi tapahtuu, erityisesti jos jätät sen online-työpaikkasivustoille.
 5. Se vie tilaa: CV:ssäsi saa olla korkeintaan kaksi sivua. Osoite vie tilaa, jonka olisit voinut käyttää jonkin taidon mainitsemiseen.

Miten osoite lisätään CV:hen?

Osoitteen lisääminen CV:hen on onneksi melko yksinkertaista. Osoite kuuluu henkilökohtaisiin tietoihisi. Yleensä ensin mainitaan etu- ja sukunimi. Sen jälkeen voidaan mainita muita tietoja, kuten osoite, puhelinnumero, sähköposti ja syntymäaika.

Seuraava “kaava” näyttää, miten osoite yleensä lisätään CV:hen:

[katu + talonumero], [postinumero], [kaupunki], [maa (valinnainen)].

Maa on usein tarpeellinen vain, jos haet työpaikkaa ulkomailta (esimerkiksi englanninkielisessä CV:ssä). Käytännössä se näyttäisi siis tältä:

Kiannonkatu 42, 70210, Hamina

Ja jos haet työpaikkaa ulkomailta, suosittelemme lisäämään maan. Näin työnantajalle on selvää, mistä tulet. Tässä tapauksessa se olisi siis:

Kiannonkatu 42, 70210, Hamina, Finland

Vaihtoehdot osoitteen mainitsemiselle

Jos et halua lisätä tarkkaa osoitetta CV:hen, sinulla on kolme vaihtoehtoa:

 1. Mainitse vain asuinpaikkasi: Pelkän asuinpaikan mainitseminen on usein riittävää. Työnantajat voivat tehdä melko tarkan arvion matkakustannuksista.
 2. Älä kirjoita talonumeroa: Voit myös päättää mainita osoitteesi ilman talonumeroa. Näin työnantajalla on selvä käsitys siitä, missä asut, mutta hän ei koskaan tiedä tarkkaa asuinpaikkaasi.
 3. Mainitse “valmis muuttamaan”: Oletko hakija, joka tulee kaukaa, etkä halua sen vuoksi mainita osoitetta tai asuinpaikkaa? Kirjoita henkilökohtaisiin tietoihisi "Valmis muuttamaan".

Pitääkö osoite mainita, jos työskentelet etänä?

Nykyään “etätyö” yleistyy yhä enemmän. On jo monia tehtäviä, joissa työskennellään täysin etänä. Onko näissä tehtävissä vielä tarpeen lisätä osoite CV:heen? On parempi kuitenkin mainita osoitteesi CV:ssä, vaikka työskentelisitkin 100 % etänä. Potentiaalinen työnantaja on varmasti kiinnostunut siitä, missä asut. Myös sopimuksen allekirjoittamisen yhteydessä sinun on annettava osoite.

Johtopäätökset

Ole tietoinen siitä, että osoitteen mainitseminen CV:ssäsi ei ole pakollista. Useimmat CV-esimerkit ja CV-pohjat sisältävät kuitenkin osoitteen. Yleisesti ottaen suosittelemme, että jos osoitteen mainitseminen ei haittaa sinua, tee se! On parempi mainita se, jotta mahdollisilta ennakkoluuloilta voidaan välttyä. Loppujen lopuksi sinun on päätettävä, mikä toimii parhaiten omassa tilanteessasi.

Tee täydellinen CV kolmessa vaiheessa

Päihitä kilpailijat täydellisellä CV:llä. Tutustu asiantuntijoiden uravinkkeihin ja paranna mahdollisuuksiasi saada työpaikka.

author avatar
Kirjoittanut
Miranda Adriaanse
Mirandalla on vaikuttava 20 vuoden ura HR-neuvojana, ja tässä ajassa hänelle on karttunut syvällistä tietämystä. Nyt hän keskittyy kirjoittamaan aiheeseen liittyviä artikkeleita, joissa hän jakaa laajaa kokemustaan ja asiantuntemustaan. Teksteissään Miranda yhdistää käytännön näkemyksiä teoreettiseen tietoon, mikä tekee hänen artikkeleistaan ​​lähestyttäviä ja ymmärrettäviä laajalle yleisölle. Mirandan kyky ilmaista tiedot selkeästi tekee hänestä erinomaisen lähteen kaikille työnhakijoille.