15 yleisintä virhettä CV:ssä ja kuinka välttää niitä

Author Joost Buitenhof
Kirjoittanut: Joost Buitenhof
15 yleisintä virhettä CV:ssä ja kuinka välttää niitä

CV on usein ensimmäinen tilaisuutesi tehdä hyvä vaikutus rekrytoijaan tai tulevaan työnantajaan. Siksi on tärkeää, että CV:si on ammattimaisesti laadittu. Valitettavasti CV:n laatimisessa tehdään usein suuria virheitä, mikä vähentää mahdollisuuksiasi saada työpaikka. Tässä blogissa käsittelemme yleisimpiä virheitä CV:ssä ja kuinka voit välttää ne. Näiden virheiden välttäminen auttaa CV:si erottumaan työnantajille ja olet askeleen lähempänä unelmatyötäsi.

Tässä ovat 15 yleisintä virhettä CV:ssä

1. Epärelevantin tiedon sisällyttäminen CV:hen

CV:si on vahva markkinointityökalu, jota sinun tulee käyttää fiksusti. Suunnittelet sen erityisesti saadaksesi jalan potentiaalisten työnantajan oven väliin. Myyt tietosi ja kokemuksesi (lisäarvosi) työnantajille. Tämä tarkoittaa, että sinun tulisi mainita vain tärkeimmät, oleellisimmat asiat CV:ssä, jotka parhaiten kuvaavat tietojasi ja kokemustasi. Muu tieto kannattaa jättää pois. Anna siis yhdellä tai kahdella sivulla yleiskatsaus oleellisimmista asioista, kuten työkokemuksestasi, koulutuksestasi ja taidoistasi.

2. Tavallinen tai ei-uniikki henkilökohtainen profiili

Profiilisi on aivan CV:si yläosassa. Voit siis olla varma, että se luetaan ensimmäisenä. Jos profiilisi ei tee vaikutusta, luuletko, että rekrytoija haluaa lukea loput CV:stäsi huolellisesti?

Profiilisi on siksi oltava alkuperäinen, vakuuttava ja vahva.

On erittäin hyödyllistä kirjoittaa profiilisi vasta, kun olet täyttänyt muut osat. Sinulla on silloin selkeä kuva itsestäsi työntekijänä ja siitä, mitä haluat kertoa. Sen jälkeen voit tiivistää tämän profiiliisi lyhyesti.

3. Saavutusten tai tulosten puuttuminen CV:stä

Yksi yleisimmistä virheistä CV:ssä on, että hakijat antavat ‘tylsän’ luettelon joistakin tehtävistä ja vastuista. Tietenkin on tärkeää, että tuleva työnantaja näkee, mitä olet tehnyt, mutta on paljon tärkeämpää, että he näkevät, mitä olet saavuttanut ja saanut aikaan. Siksi CV:si tulisi sisältää myös saavutuksia ja tuloksia. Tässä muutamia esimerkkejä:

  • Lisäsin myyntiä 20% toteuttamalla uuden myyntistrategian.
  • Suoritin useita käyttäjätestejä parantaaksemme SaaS-ratkaisumme käyttäjäystävällisyyttä, mikä johti konversioprosentin nousuun 10%:n.
  • Tehostin tilaustenhallintajärjestelmää ja tämä säästi noin 5000 euroa viikossa.
Työkokemus CV:ssä
Katso hyödylliset vinkkimme ja esimerkkimme, joiden avulla saat työpaikan nopeammin.
Lue artikkeli

4. Epämiellyttävä tai visuaalisesti liian kuormittava CV:n suunnittelu

Ajan käyttäminen CV:n suunnitteluun ja muotoiluun on ehkä yhtä tärkeää kuin CV:n sisältö. Huolimaton asettelu voi antaa vaikutelman, että olet huolimaton tai sinulla ei ole silmää yksityiskohdille. Käytä siksi aina tyylikästä CV-pohjaa.

5. Työkokemuksen väärä järjestys

Potentiaalisen työnantajan näkökulmasta on tärkeää, että hakijan kokemus vastaa työnantajan tarpeita kyseisessä tehtävässä. Tässä tapauksessa uusimmat kokemukset ovat tärkeimpiä. Käytä siksi käänteistä kronologista järjestystä, jossa aloitat ylhäältä uusimmasta työkokemuksestasi ja työskentelet siitä taaksepäin.

Miten kirjoittaa kronologinen CV?
Kronologinen CV on yleisimmin käytetty CV-muoto. Siinä keskitytään viimeisimpiin saavutuksiisi. Miten kirjoittaa kronologinen CV?
Lue artikkeli

6. Epäjohdonmukainen muotoilu ja rakenne

Liian usein hakijat käyttävät erilaisia kirjasintyyppejä ja epäjohdonmukaista tekstin muotoilua, mikä tekee CV:stä sekavan. Vältä tätä virhettä käyttämällä hyvää mallipohjaa.

7. CV:n kohdentamatta jättäminen tiettyyn työpaikkailmoitukseen

Yksi suurimmista CV-virheistä, joka tehdään liian usein, on, että hakijat luovat yhden CV:n ja käyttävät sitä jokaiseen hakemukseen. Voit merkittävästi lisätä omia mahdollisuuksiasi saada työpaikka räätälöimällä CV:si joka kerta kuhunkin hakemaasi työpaikkaan. Näin CV:si vastaa täydellisesti kyseistä työpaikkaa.

Kuvittele, että haet graafisen suunnittelijan paikkaa kahdessa eri yrityksessä. Yritys A painottaa digitaalisia suunnittelutaitoja, kun taas Yritys B arvostaa enemmän painomediaa ja pakkaussuunnittelua. CV:ssäsi Yritys A:lle korostat kokemustasi web-suunnittelusta ja digitaalisista työkaluista. Yritys B:lle räätälöit CV:si painomedia- ja pakkaussuunnittelutyösi avulla, mikä osoittaa, että täytät heidän erityistarpeensa.

8. Lisäosien puuttuminen, jotka ovat relevantteja

Jokainen CV sisältää vakio-osat: henkilötiedot, itsestä kertovan osuuden, työkokemuksen ja koulutuksen. Joskus voi kuitenkin olla hyödyllistä lisätä ylimääräisiä osia. Siksi suosittelemme aina lisäämään ylimääräisiä osia CV:hen, jos ne ovat oleellisia tehtävälle. Ajattele esimerkiksi asiaankuuluvaa harjoittelua, jota olet suorittanut. Tai vaikkapa asiaankuuluvaa kurssia tai sertifikaattia, jonka olet suorittanut. Myös henkilökohtaiset projektit, vapaaehtoistyö tai omat aloitteet voivat olla paikkansa CV:ssä.

9. Kirjoitusvirheet ja huono kielioppi CV:ssä

80% rekrytoijista kokee kielioppi- ja kirjoitusvirheet kielteisesti. Ne antavat sinusta huolimattoman käsityksen. Lue siis CV:si aina uudelleen. Jos olet varma, että se on kunnossa, anna vielä jonkun muun lukea se. Usein olet tuijottanut CV:täsi niin kauan, että et enää huomaa pieniä virheitä niin helposti. Tuore näkökulma ei voi silloin olla pahitteeksi.

Tulosta CV:si ja lue se vielä kerran rauhassa. Tulostettuna voit löytää virheet paljon nopeammin ja paremmin.

10. Valehtelu tai liioittelu

On tärkeää olla itsevarma ja tietää, mitä lisäarvoa tuot, mutta älä valehtele tai liioittele.

11. Vakiofraasien käyttö, joita kaikilla on CV:ssään

Vältä tyypillisten ilmaisujen ja CV-kliseiden käyttöä, kuten:

  • "Olen ahkera työntekijä"
  • "Todellinen moniosaaja"
  • "Ihmisten kanssa toimeentuleva"
  • "En ole 9-5-mentaliteetin omaava"

Et ehkä ylläty, mutta monet rekrytoijat ovat täysin kyllästyneitä näihin sanoihin ja lauseisiin. Ne saattavat näyttää sinusta mukavilta, mutta kun luet niitä 10 kertaa päivässä, väsyt niihin väistämättä.

12. CV:n lähettäminen Word-tiedostona

Kun lähetät CV:si Word-tiedostona, on mahdollista, että muotoilu rikkoutuu. Se on harmi, jos olet nähnyt vaivaa luodaksesi selkeän CV:n hyvällä muotoilulla ja rakenteella. Lähetä siksi CV:si aina pdf-tiedostona, silloin se näyttää joka laitteella katsottuna samalta.

Pdf vai Doc
Lähetätkö CV:n pdf- vai doc-tiedostona? Vertaile näiden tiedostomuotojen eroja ja löydä paras vaihtoehto hakemustasi varten.
Lue artikkeli

13. Suosittelijoiden lisääminen ensimmäiseen työhakemukseen

Et tarvitse koskaan ammattimaisia suosittelijoita ensimmäisessä työhakemuksessasi, ellei sitä nimenomaan pyydetä työpaikkailmoituksessa. Myöskään lausetta “Suosittelijat saatavilla pyynnöstä” ei tarvitse mainita. Rekrytoijat tietävät, että he voivat pyytää suosittelijoita tarvittaessa.

14. Väärät yhteystiedot

Keskity paitsi pääsisältöön myös yksityiskohtiin. Jos kirjoitat vahingossa puhelinnumerosi tai sähköpostiosoitteesi väärin, rekrytoija tai työnantaja ei koskaan pysty tavoittamaan sinua kutsuakseen sinut työhaastatteluun.

15. Epäsopivan sähköpostiosoitteen käyttäminen

Lopuksi, epäsopiva sähköpostiosoite voi vaikuttaa erittäin epäammattimaiselta. Varmista, että sähköpostiosoitteesi perustuu aina etu- ja sukunimeesi. Jos sinulla on vanha sähköpostiosoite, tämä on oivallinen tilaisuus luoda uusi.

Johtopäätös

Jos haluat parhaat mahdollisuudet tulla kutsutuksi työhaastatteluun, on viisasta täyttää ja muotoilla CV:si huolellisesti. Vältä yllä mainittuja virheitä, jotta voit hakea työpaikkoja luottavaisin mielin.

Tee täydellinen CV kolmessa vaiheessa

Päihitä kilpailijat täydellisellä CV:llä. Tutustu asiantuntijoiden uravinkkeihin ja paranna mahdollisuuksiasi saada työpaikka.

author avatar
Kirjoittanut
Joost Buitenhof
Joost aloitti rekrytoinnin parissa jo opiskellessaan liiketaloutta, ja osa-aikatyö rekrytoijana osoittautui niin hyväksi, että valmistuttuaan hän työskenteli kokoaikaisena rekrytoijana suuressa rekrytointitoimistossa. Lopulta Joostista tuli rekrytoinnin johtaja. Ajan myötä hänen halunsa uusiin haasteisiin kasvoi. Nyt hän käyttää HR- ja rekrytointiosaamistaan tekstien kirjoittamiseen ja arviointiin, mikä on jännittävä uusi käänne hänen ammattiurallaan.