LinkedIn CV:ssä: ainoa oikea tapa (+esimerkki)

LinkedIn CV:ssä: ainoa oikea tapa (+esimerkki)

Kuinka olennaista LinkedInin mainitseminen CV:ssä on? LinkedIn on maailman suurin työelämän alusta. Ammattilaisena voit verkostoitua ja rakentaa suhteita muiden kanssa alasi ammattilaisten kanssa. Se on myös merkittävässä roolissa työnantajille heidän etsiessään pätevää henkilöstöä. Tässä artikkelissa tarkastellaan, onko profiilisi lisääminen CV:hen olennaista.

LinkedInin lisääminen CV:hen

Eri tutkimukset osoittavat, että lähes jokainen rekrytoija ja työnantaja käyttää LinkedIniä henkilöstön etsimiseen. Tästä syystä on aina hyödyllistä lisätä linkki LinkedIn-profiiliisi CV:hen. Vaikka et mainitsisi LinkedIniä CV:ssäsi, rekrytoijat ja potentiaaliset työnantajat tarkistavat silti profiilisi.

Lisäksi on muita syitä, miksi LinkedIn CV:ssä on hyvä idea:

  • LinkedIn-profiilisi on yksityiskohtaisempi kuin CV. CV:ssäsi on usein vain 1 tai 2 sivua, joilla sinun on tehtävä vaikutus potentiaalisiin työnantajiin. LinkedIn-profiilissasi voit olla paljon yksityiskohtaisempi. Voit kertoa enemmän itsestäsi ja saavutuksistasi.
  • Ammatilliset suosittelut. Suositteluja ei yleensä pyydetä CV:ssä ensimmäisen hakemuksen yhteydessä. Niitä pyydetään usein myöhemmin. LinkedInissä voit pyytää “suositteluja” entisiltä työkavereilta, esihenkilöiltä, mentoreilta ja professoreilta. Tämä osio on luonnollisesti erittäin tärkeä rekrytoijille. Voit kirjoittaa itsestäsi, mutta kun joku toinen on kirjoittaja, vaikuttaa se uskottavammalta.
  • Näytä ammatilliset kiinnostuksesi. Verkostosi, kontaktisi ja osallistumisesi kertovat paljon kiinnostuksestasi alaa Jos kommentoit säännöllisesti tai osallistut olennaisiin trendeihin, kehityksiin ja tutkimuksiin, rekrytoija tai potentiaalinen työnantaja näkee, että olet erittäin kiinnostunut alastasi.
  • Päivität tietosi "ajantasaisiksi". CV:si voi nopeasti vanhentua. Saavutat huomaamattasi joka vuosi uusia merkkipaaluja, jotka haluaisit lisätä CV:hen. LinkedInissä sinulla ei ole tätä ongelmaa, koska voit päivittää tietoja milloin tahansa.
Pidä CV:si säännöllisesti ajan tasalla, jotta olet aina valmis hakemaan työpaikkaa, jos eteen tulee hyvä mahdollisuus. Suosittelemme ylläpitämään "perus CV:tä".

Milloin LinkedIn-profiilia ei kannata mainita CV:ssäsi?

LinkedInin mainitseminen CV:ssäsi on tietenkin hyvä ajatus, jotta voit esitellä ammatillista osaamistasi ulospäin. On kuitenkin myös tilanteita, joissa profiilia ei kannata lisätä CV:hen:

  • Tilisi ei ole ajantasalla. Jos et koskaan tykkää, jaa julkaisuja tai päivitä profiiliasi, lähetät rekrytoijalle käytännössä tyhjän profiilin. LinkedIn-profiilisi tulisi toimia täydennyksenä CV:lle ja työhakemukselle. Jos et ole kirjautunut sisään kolmeen vuoteen, se voi toimia sinua vastaan.
  • Profiilisi on tyhjä. Jos sinulla on LinkedIn-profiili, mutta ei kuvaa, titteliä, LinkedIn-yhteenvetoa tai ylipäätään täydellistä profiilia, ei tuo lisäarvoa lisätä sitä CV:hen.
  • Et käytä LinkedIniä ammatillisiin tarkoituksiin. LinkedIn on työelämän alusta. Jos käytät sitä muihin tarkoituksiin, älä lisää sitä CV:hen.
  • Käytät LinkedIniä täysin eri alalla. Jos olet freelancer ja sinulla on lisäksi normaali työpaikka, saatat käyttää LinkedIniä freelancer- asiakkaidesi hankintaan. Jos työsi on täysin eri alalla, sen lisääminen CV:hen ei tuo juurikaan arvoa.

Luo henkilökohtainen LinkedInin URL-osoite

Kun luot tilin LinkedInissä, LinkedIn luo automaattisesti URL-osoitteen profiilillesi. Se sisältää yleensä yhdistelmän nimestäsi sekä numero- ja kirjainsarjan. Vaikka tässä ei ole mitään väärää, voit myös personoida sen nimesi perusteella. Tämä näyttää paljon ammattimaisemmalta.

LinkedIn-profiilillesi automaattisesti luotu URL-osoite voi näyttää esimerkiksi tältä:

www.linkedin.com/in/jukka-korhonen-bj42bj4o1/

Tämä näyttää epäammattimaiselta. Haluat, että LinkedInin URL-osoitteesi näyttää tältä:

www.linkedin.com/in/jukkakorhonen/

Eli miten se tehdään? Sinun onneksesi se ei ole kovin vaikeaa.

Näin luot henkilökohtaisen URL-osoitteen LinkedInille:

  1. Mene omaan profiiliisi. Voit tehdä tämän napsauttamalla oikeassa yläkulmassa kuvakettasi ja valitsemalla "View profile".
  2. Oikeassa yläkulmassa näet tekstin "Public profile & URL". Käytä Control + F, jos et löydä sitä.
  3. Syötä sen jälkeen henkilökohtainen URL.

Parasta olisi, jos voisit käyttää nimeäsi henkilökohtaisena URL:nä. On kuitenkin mahdollista, että se on jo varattu. Jos näin on, voit kokeilla lisätä viivan tai pisteen etu- ja sukunimesi väliin.

Tärkeintä on, että henkilökohtainen URL:si näyttää ammattimaiselta ja yksinkertaiselta.

Voit halutessasi myös muuttaa LinkedIn-profiilisi LinkedIn-CV:ksi. LinkedIn käyttää automaattisesti yhteenvetosi, työkokemuksesi, koulutuksesi ja sertifikaattiesi tietoja CV:n luomiseen. Tähän sisältyy myös automaattisesti LinkedIn-profiilisi URL. Mene omaan profiiliisi, napsauta "More" ja sitten "Save to PDF".

5 vinkkiä profiilisi optimoimiseen

Olemme jo selittäneet, miten luot mukautetun URL:n LinkedIn-profiiliisi. Mutta se ei ole ainoa asia, jonka sinun tulisi tehdä ennen kuin voit lisätä LinkedInin CV:hen.

  1. Optimoi profiilisi. Kun siirryt omaan profiiliisi, LinkedIn antaa ehdotuksia, miten voit optimoida ja vahvistaa sitä. Tämä auttaa sinua lisäämään näkyvyyttäsi potentiaalisten työnantajien keskuudessa. Suosittelemme aina noudattamaan kaikkia LinkedInin ehdotuksia.
  2. Tarkista, että kaikki tiedot ovat oikein. Kuten CV:ssäsi, myös elämässäsi voi tapahtua paljon muutoksia lyhyessä ajassa. Saavutettu sertifikaatti, uusi työpaikka tai ylimääräinen koulutus ovat esimerkkejä, jotka kannattaa heti lisätä profiiliisi.
  3. Valitse tai luo hyvä kuva. Kuva kertoo enemmän kuin tuhat sanaa. Käytä LinkedInissä ja CV:ssäsi samaa kuvaa. Tämä auttaa työnantajia tunnistamaan sinut. Varmista, että kuva täyttää kaikki ammattimaisen kuvan vaatimukset.
  4. Kirjoita selkeä ja vakuuttava otsikko. Hyvällä otsikolla voit houkutella rekrytoijia, mutta myös vakuuttaa heidät taidoistasi ja kyvyistäsi.
  5. Lisää lyhyt yhteenveto. Yhteenveto muistuttaa profiilia, joka on CV:si alussa. Sinulla on tässä kuitenkin hieman enemmän tilaa käytettävissä. Kerro kuka olet, mitkä ovat kiinnostuksenkohteitasi, mitkä ovat tavoitteesi ja mitä voit tarjota hakijana ja mikä tekee sinusta uniikin.

Missä mainita LinkedIn-profiili CV:ssä?

On tavallista mainita LinkedIn (ja muut sosiaalisen median tilit) henkilökohtaisten tietojen yhteydessä. Näitä tietoja ovat esimerkiksi nimesi, puhelinnumerosi ja sähköpostiosoitteesi.

Yhteystietojesi alapuolelle voit sitten mainita muita merkityksellisiä tietoja, kuten ajokorttisi, portfolion tai LinkedIn-profiilisi. Syy LinkedIn-osoitteen mainitsemiseen alimpana on se, että se on kaikista yhteystiedoista vähiten tärkeä tieto.

Näin lisäät LinkedInin CV:hen:

  1. Luo uusi otsikko henkilökohtaisiin tietoihisi nimellä "LinkedIn".
  2. Lisää sen alle henkilökohtainen LinkedIn-osoitteesi. Siis "/in/jukkakorhonen".
  3. Lisää hyperlinkki LinkedIn-osoitteeseesi. Kun joku napsauttaa nimeäsi tai URL:iasi, LinkedIn-sivusi avautuu automaattisesti.

Miten on muiden sosiaalisen median tilien laita?

CV on virallinen ja ammatillinen asiakirja. Se antaa yhteenvedon ammatillisesta urastasi. Tästä syystä LinkedIn on täydellinen lisä CV:hen. Muita sosiaalisen median alustoja, kuten Facebook tai Pinterest, ei tule mainita CV:ssä, koska käytät niitä henkilökohtaisiin tarkoituksiin. Ne eivät tuo mitään lisäarvoa ja sisältävät sen sijaan epäolennaista tietoa.

On yksi poikkeus. Jos käytät muita sosiaalisen median alustoja ammatillisiin tarkoituksiin, voit mainita nämä alustat CV:ssäsi. Tässä muutamia esimerkkejä:

  • Valokuvaaja, joka jakaa työnsä Instagramissa.
  • Sisustussuunnittelija, joka tekee upeita moodboardeja Pinterest-tilillään.
  • Ohjelmoija, joka osallistuu avoimen lähdekoodin projekteihin Githubissa.
  • UI/UX-suunnittelija, joka jakaa työnsä Dribblessä tai Behancessa.
  • Toimittaja, joka jakaa artikkeleitaan Twitterissä.
Sosiaalinen media CV:ssä
Elämme sosiaalisen median aikakautta. Ei siis ole yllättävää, että mietit, pitäisikö sinun mainita sosiaalinen media CV:ssäsi vai ei.
Lue artikkeli

Tärkeimmät johtopäätökset

  • LinkedIn on hyvä lisä CV:hen, kunhan tilisi on ajan tasalla ja kohdistettu ammatilliseen käyttöön.
  • Varmista, että profiilisi on täydellinen.
  • Luo mukautettu LinkedInin URL-osoite, sen sijaan että käyttäisit automaattisesti luotua.
  • Aseta LinkedIn yhteystietojesi alaosaan.

Cvtekijan avulla voit yhdellä napin painalluksella lisätä LinkedIn-profiilisi CV:hen. Käytä yhtä CV-pohjistamme, jotka ovat asiantuntijoiden kehittämiä ja testaamia, ja hae työpaikkaa jo tänään.

Tee täydellinen CV kolmessa vaiheessa

Päihitä kilpailijat täydellisellä CV:llä. Tutustu asiantuntijoiden uravinkkeihin ja paranna mahdollisuuksiasi saada työpaikka.

author avatar
Kirjoittanut
Joost Buitenhof
Joost aloitti rekrytoinnin parissa jo opiskellessaan liiketaloutta, ja osa-aikatyö rekrytoijana osoittautui niin hyväksi, että valmistuttuaan hän työskenteli kokoaikaisena rekrytoijana suuressa rekrytointitoimistossa. Lopulta Joostista tuli rekrytoinnin johtaja. Ajan myötä hänen halunsa uusiin haasteisiin kasvoi. Nyt hän käyttää HR- ja rekrytointiosaamistaan tekstien kirjoittamiseen ja arviointiin, mikä on jännittävä uusi käänne hänen ammattiurallaan.